• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Otrdien, 12. aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2005., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106327

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdien, 15. aprīlī

Vēl šajā numurā

21.04.2005., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Otrdien, 12. aprīlī

Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece:
– tikās ar Indijas Republikas ārlietu ministra vietnieci Šaši Ubanu Tripati.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars un komisijas deputāti:
– tikās ar Somijas Republikas parlamenta Ekonomikas komisijas pārstāvjiem.

Aizsardzības un iekšlietu komisija:
– uzklausīja Ieslodzījuma vietu pārvaldes un Valsts probācijas dienesta pārstāvju informāciju par abu institūciju sadarbību, realizējot notiesāto sociālās uzvedības korekcijas.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija:
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Par vēstuļu apmaiņas ceļā noslēgto vienošanos starp Latvijas Republiku un Gērnsiju par ienākumu no uzkrājumiem aplikšanu ar nodokli un pagaidu piemērošanu saistībā ar to”;
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Par vēstuļu apmaiņas ceļā noslēgto vienošanos starp Latvijas Republiku un Menas salu par ienākumu no uzkrājumiem aplikšanu ar nodokli un pagaidu piemērošanu saistībā ar to”;
– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Muitas likumā”;
– atbalstīja izskatīšanai 2.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Valsts fondēto pensiju likumā”;
– atbalstīja apropriācijas palielināšanu Izglītības un zinātnes ministrijai, Labklājības ministrijai, Tieslietu ministrijai un Iekšlietu ministrijai.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija:
– atbalstīja izskatīšanai 1.lasījumā likumprojektu “Grozījumi Reliģisko organizāciju likumā” (reģ.nr.1143);
– skatīja likumprojektu “Grozījumi Reliģisko organizāciju likumā” (reģ.nr.484) 1.lasījumam un nolēma to kā priekšlikumu iekļaut likumprojektā “Grozījumi Reliģisko organizāciju likumā” (reģ.nr.1143; 1.lasījums).

Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisija:
– sprieda par priekšlikumiem grozījumiem normatīvajos aktos nepilngadīgo noziedzīgu uzvedību veicinošu faktoru novēršanā un nolēma lūgt Ministru prezidentam A.Kalvītim un bērnu un ģimenes lietu ministram A.Baštikam izveidot darba grupu konkrētu priekšlikumu izstrādei noziedzības cēloņu apkarošanā.

Dzimumu līdztiesības apakškomisija:
– uzklausīja resursu centra sievietēm “Marta” valdes priekšsēdētājas I.Lāces un centra speciālistes L.Rāviņas informāciju par EQUAL atbalstīto projektu “Atvērtu darba tirgu sievietēm”;
– pieņēma zināšanai apakškomisijas priekšsēdētājas I.Ostrovskas informāciju par Dzimumu līdztiesības padomes sēdē, kas notika šī gada 24.martā, skatītajiem jautājumiem.

Sabiedrības integrācijas apakškomisija:
– sprieda par apakškomisijas darbu pavasara sesijā.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija:
– uzklausīja Valsts kultūrkapitāla fonda direktora E.Vērpes informāciju par fonda darbību 2005.gadā, veicinot kultūras un mākslas attīstību un kultūras mantojuma saglabāšanu.

Sporta apakškomisija:
– iepazinās ar apakškomisijā saņemtajām vēstulēm un iesniegumiem;
– sprieda par apakškomisijas darbu pavasara sesijā.

Latvijas nākotnes attīstības apakškomisija:
– uzklausīja Ekonomikas ministrijas Tautsaimniecības struktūrpolitikas departamenta direktora O.Baranova informāciju par ekonomiskās plānošanas procesu Latvijā.

Juridiskā komisija:
– atbalstīja izskatīšanai 3.lasījumā likumprojektu “Valsts pārvaldes iestāžu nodarīto zaudējumu aprēķināšanas un atlīdzināšanas likums”.

Sociālo un darba lietu komisija:
– uzklausīja Finanšu ministrijas pārstāvju informāciju par iedzīvotāju ienākuma nodokļa papildu atvieglojuma apmēru pārskatīšanas iespējām sociāli mazaizsargātām personām un nolēma lūgt Finanšu ministriju sagatavot detalizētu informāciju.

Veselības aizsardzības apakškomisija:
– uzklausīja Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieka R.Muciņa informāciju par slimnīcu apvienību veidošanu;
– uzklausīja Latvijas Slimnīcu biedrības priekšsēdētāja J.Kalēja, Veselības ministrijas valsts sekretāra vietnieka R.Muciņa, Jēkabpils slimnīcas direktora un valdes priekšsēdētāja I.Zvīdra, Ventspils slimnīcas galvenā ārsta un valdes locekļa G.Daudzes un Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras direktora vietnieka R.Joksta informāciju par līgumu slēgšanu ar stacionārām ārstniecības iestādēm.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija:
– strādāja ar likumprojekta “Elektroenerģijas tirgus likums” sagatavošanu 2.lasījumam kā steidzamam.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija:
– strādāja ar likumprojekta “Grozījums likumā “Par pilsētas domes, rajona padomes, novada domes un pagasta padomes deputāta statusu”” sagatavošanu 2.lasījumam.

Pašvaldību darbību reglamentējošo likumu izstrādes apakškomisija:
– sprieda par dzīvojamo māju apsaimniekošanas tiesisko regulējumu.

Korupcijas, kontrabandas un organizētās noziedzības novēršanas un apkarošanas uzraudzības komisija:
– uzklausīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāvju A.Vilka, J.Strīķes, I.Terinkas un Satversmes aizsardzības biroja direktora vietnieka U.Dzenīša priekšlikumus grozījumiem likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” un nolēma tos iesniegt izskatīšanai Saeimā.

Mandātu un iesniegumu komisija:
– atbalstīja lēmuma projektu par 8.Saeimas deputātes mandāta apstiprināšanu A.Kalniņai uz laiku, kamēr no Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus, un nolēma lūgt Saeimas Prezidiju šo lēmuma projektu iekļaut Saeimas 14.aprīļa sēdes darba kārtībā kā pirmo izskatāmo jautājumu;
– atbalstīja lēmuma projektu par 8.Saeimas deputātes mandāta apstiprināšanu I.Krastiņai uz laiku, kamēr no Rīgas vēlēšanu apgabala ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus, un nolēma lūgt Saeimas Prezidiju šo lēmuma projektu iekļaut Saeimas 14.aprīļa sēdes darba kārtībā kā otro izskatāmo jautājumu;
– atbalstīja lēmuma projektu par 8.Saeimas deputāta mandāta apstiprināšanu U.Briedim un nolēma lūgt Saeimas Prezidiju šo lēmuma projektu iekļaut Saeimas 14.aprīļa sēdes darba kārtībā kā trešo izskatāmo jautājumu;
– atbalstīja lēmuma projektu par piekrišanu deputāta M.Pietkeviča saukšanai pie administratīvās atbildības.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!