• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija kļūst par arvien populārāku ceļojuma mērķi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2005., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106392

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasaulē novērtētās kredītkartes Latvijā

Vēl šajā numurā

21.04.2005., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija kļūst par arvien populārāku ceļojuma mērķi

PILS.PNG (118119 bytes)
Rīga ieinteresē arvien vairāk tūristu
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Vakar, 20.aprīlī, par savas pārstāvniecības atvēršanu Latvijā paziņoja “Galileo International” – viena no pasaules lielākajām tūrisma industrijā strādājošām rezervēšanas kompānijām.

Uzņēmums ietilpst korporācijā “Cendant” un ir iekļauts TDS (Travel Distribution Services) grupā, kas sadarbojas ar tūrisma aģentūrām, kompānijām un patērētājiem, piedāvājot rezervēšanas pakalpojumus. Globālo sistēmu izmanto aviokompānijas, viesnīcas, auto nomas un citi ar tūrisma nozari saistīti uzņēmumi, izplatot informāciju par saviem pakalpojumiem. Savukārt tūrisma aģentūras ar tās palīdzību organizē savu klientu ceļojumus. Globālā rezervēšanas sistēma šobrīd sniedz pakalpojumus 44 tūkstošiem tūrisma aģentu apmēram 115 valstīs.
Galileo International” reģionālais direktors Metjū Džons pastāstīja, ka lēmums dibināt “Galileo Baltija” pārstāvniecību Baltijas valstīs pamatojas uz vairākiem pozitīviem faktoriem, kas padara Baltijas reģionu labvēlīgu tūrisma biznesam. Tūrismu veicinošo tendenču vidū minama Baltijas valstu iestāšanās Eiropas Savienībā, iekšzemes kopprodukta straujais pieaugums, kā arī lēto aviosabiedrību ienākšana Baltijas reģionā. “Galileo Baltija” pārdošanas vadītāja Baltijas valstīs Rūta Skujeniece norādīja, ka lēmumu izveidot pārstāvniecību Baltijas valstīs ir diktējusi vēlme piedalīties reģiona tūrisma industrijas attīstībā un atrast tajā stabilu vietu. Par centrālā biroja atrašanās vietu Rīga izvēlēta, ievērojot aviosakaru intensitāti un izdevīgo ģeogrāfisko novietojumu.
Tūrisma vide Baltijas valstīs strauji uzlabojas, tomēr informācija par Latviju ārvalstīs vēl ir nepietiekama, uzskata tūrisma eksperti. Liela nozīme ir informācijai internetā, tādēļ, lai attīstītu tūrisma nozari, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas popularitāti nolēmusi veicināt arī “Galileo Baltija”. Iecerēts iekļaut pārskatāmu informāciju internetā, kas atvieglos profesionāļu darbu Latvijā un ārvalstīs. Uzņēmuma vadība uzskata, ka tādējādi Latvija kļūs par populārāku tūristu ceļojumu mērķi.
Secināts, ka tūrisma pakalpojumu izplatīšanā aizvien biežāk viesnīcas tiek rezervētas internetā. Šajā virzienā Latvijas tūrisma biznesam ir iespējas attīstīties, jo interneta resursi vēl netiek pilnībā izmantoti – tikai aptuveni 25 procentos gadījumu viesnīcas tiek rezervētas elektroniski.
Rīgā atradīsies uzņēmuma pārstāvniecības centrālais birojs, bet uzņēmumam ir arī birojs Viļņā, un jauna pārstāvniecība drīzumā tiks atvērta arī Tallinā.

Jānis Nicmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!