• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čehijas vēstnieka vizīti Aizsardzības ministrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2005., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106403

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Itālijas vēstnieka vizīti Aizsardzības ministrijā

Vēl šajā numurā

21.04.2005., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čehijas vēstnieka vizīti Aizsardzības ministrijā

Vakar, 20.aprīlī, lai tiktos ar aizsardzības ministru Einaru Repši un pārrunātu savstarpējos sadarbības jautājumus aizsardzības jomā, Aizsardzības ministrijā ieradās Čehijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Jans Finferle un aizsardzības atašejs Jozefs Velčickijs.
Tikšanās laikā aizsardzības ministrs un Čehijas pārstāvji pārrunāja abu valstu līdzšinējo sadarbību un turpmākās sadarbības perspektīvas. Aizsardzības ministrs pauda Latvijas puses vēlmi organizēt pieredzes apmaiņu un konsultācijas par bruņoto spēku profesionalizāciju un NATO drošības investīciju programmu finansējuma piesaistīšanu. Pārrunāta arī sadarbība ar Čehijas Aizsardzības universitāti militārās izglītības un apmācības jomā. Latvijas puse ir ieinteresēta apmainīties pieredzē ar Čehiju par aizsardzību no masu iznīcināšanas ieročiem, jo tā ir viena no jomām, kurā specializējušies Čehijas bruņotie spēki. Divpusējās sadarbības ietvaros šogad paredzēts organizēt Latvijas bruņoto spēku aizsardzības no masu iznīcināšanas ieročiem rotas izlūku vada mācību kursu, kuru vadīs čehu instruktori, plānota arī Latvijas pārstāvja stažēšanās Čehijas Militārzinātniskās pētniecības institūtā, kā organizēt aizsardzību no masu iznīcināšanas ieročiem.
Viens no sarunu tematiem bija arī Latvijas un Čehijas ieguldījums starptautiskajās operācijās un Latvijas izteiktais piedāvājums Irākas Aizsardzības ministrijai 2006.gadā apmācīt Latvijā Irākas nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas speciālistus.
Pārrunājot ES kaujas grupu jautājumu, abas puses bija vienisprātis, ka kaujas grupu standartiem – apmācībai, plānošanai, komunikācijai u.c. – pēc iespējas jāatbilst NATO standartiem. Kā zināms, Latvija ir paziņojusi par tās gatavību iesaistīties Polijas vadītajā kaujas grupā.
Latvijai ar Čehijas Republiku ir izveidojusies ilglaicīga un cieša sadarbība. Čehija ir bijusi viena no galvenajām un uzticamākajām partnerēm Latvijas ceļā uz NATO, jo īpaši tad, kad Čehija kā jaunā NATO dalībvalsts atbalstīja un konsultēja Latviju dažādos ar integrāciju NATO saistītos jautājumos.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!