• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieka Krievijas Federācijā akreditāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.04.2005., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106404

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par termiņa pagarinājumu virsnormas cukura krājumu likvidēšanai Latvijā un vēl četrās jaunajās dalībvalstīs

Vēl šajā numurā

21.04.2005., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieka Krievijas Federācijā akreditāciju

Vakar, 20.aprīlī, Kremļa pils Aleksandra zālē Latvijas vēstnieks Krievijas Federācijā Andris Teikmanis iesniedza Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam akreditācijas rakstu. Svinīgajā ceremonijā kopā ar Andri Teikmani bija vēstnieki no Slovēnijas, Maltas, Ekvatoriālās Gvinejas, Šrilankas, Korejas Republikas un Namībijas.
Pēc akreditācijas rakstu saņemšanas Krievijas prezidents uzstājās ar nelielu uzrunu, kurā atgādināja, ka ceremonija notiekot zīmīgā laikā, kad Krievijā gatavojas atzīmēt Otrā pasaules kara uzvaras 60.gadadienu, kas tautām esot devusi brīvas un neatkarīgas attīstības iespēju. Krievijas daudzvektoru politika dodot daudz iespēju divpusējām un daudzpusējām attiecībām. Kā kopēju uzdevumu prezidents minēja cīņu pret terorismu. Runas turpinājumā Vladimirs Putins pievērsās valstīm, kuru vēstnieki piedalījās ceremonijā. KF prezidents teica, ka nozīmīgi ir kontakti ar vienu no tuvākajām kaimiņvalstīm – Latviju. Politiskās, ekonomiskās un kultūras potenciāls ne tuvu nav izsmelts. Krievija ir gatava veidot kopējus sadarbības un uzticības pamatus. Krievija ir gatava sadarbībai, kas balstītos uz demokrātiju un fundamentālām tiesībām un brīvībām.
Pēc uzrunas katram no vēstniekiem bija īsa saruna ar prezidentu. Sarunā Latvijas vēstnieks Andris Teikmanis uzsvēra starpvalstu dialoga attīstīšanas nepieciešamību un izteica cerību, ka tas būs iespējams maijā Maskavā, kad Krievijas galvaspilsētu apmeklēs Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Prezidents Vladimirs Putins teica, ka ir novērtēts Latvijas prezidentes lēmums braukt uz Otrā pasaules kara uzvaras 60.gadadienas ceremoniju, un pilnībā piekrita nepieciešamībai veicināt dialogu.
Jaunā Latvijas vēstnieka Andra Teikmaņa akreditāciju var vērtēt kā jaunu elementu Latvijas un Krievijas attiecību attīstībā.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!