• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 12. aprīļa noteikumi Nr. 256 "Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 23.augusta noteikumos Nr.377 "Prasības tērauda velmēšanas iekārtām un iekārtu tehniskās uzraudzības kārtība"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2005., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106482

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.258

Kārtība, kādā veicami atskaitījumi Privatizācijas aģentūrai par valsts īpašuma objektu privatizāciju, valsts kapitāla daļu atsavināšanu un citām normatīvajos aktos noteiktajām darbībām, izveidojams un izlietojams rezerves fonds un veicami maksājumi valsts un pašvaldību īpašuma...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

22.04.2005., Nr. 64

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 256

Pieņemts: 12.04.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.256

Rīgā 2005.gada 12.aprīlī (prot. Nr.19 19.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2001.gada 23.augusta noteikumos Nr.377 "Prasības tērauda velmēšanas iekārtām un iekārtu tehniskās uzraudzības kārtība"
Izdoti saskaņā ar likuma "Par atbilstības novērtēšanu" 7.panta pirmo daļu un likuma "Par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību" 3.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2001.gada 23.augusta noteikumos Nr.377 "Prasības tērauda velmēšanas iekārtām un iekārtu tehniskās uzraudzības kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 123.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "pilnvarotā inspicēšanas institūcija" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "inspicēšanas institūcija" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 3. un 4.punktu šādā redakcijā:

"3. Ekonomikas ministrija sadarbībā ar attiecīgo standartu tehnisko komiteju iesaka sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "Latvijas standarts" saistībā ar šiem noteikumiem izstrādājamo, adaptējamo un piemērojamo standartu sarakstu.

4. Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas standarts" iesniedz publicēšanai laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" to Latvijas nacionālo standartu sarakstu, kurus piemēro šo noteikumu prasību izpildei (turpmāk— piemērojamie standarti)."

3. Papildināt noteikumus ar 4.1 un 4.2 punktu šādā redakcijā:

"4.1 Tērauda velmēšanas iekārtu tehniskās pārbaudes ir tiesīga veikt akreditēta institūcija, par kuru Ekonomikas ministrija ir publicējusi paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" (turpmāk— inspicēšanas institūcija), ja inspi­cēšanas institūcija:

4.1 1. ir akreditēta Latvijas Nacionālajā akreditācijas birojā atbilstoši standartā LVSENISO/IEC17020:2005 "Galvenie kritēriji dažāda veida institūcijām, kas veic inspekciju" noteiktajiem kritērijiem;

4.1 2. ir apdrošinājusi savu civiltiesisko atbildību tādā apjomā, lai segtu iespējamās kļūdas dēļ radušos zaudējumus, kas aprēķināti sadarbībā ar institūcijas izvēlēto apdrošinātāju institūcijas darbības jomas risku novērtējumā.

4.2 Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs novērtē un uzrauga inspicē­šanas institūcijas atbilstību šo noteikumu 4.1 punktā minētajām prasībām."

4. Izteikt 7.punktu šādā redakcijā:

"7. Katrai velmēšanas iekārtai nepieciešama pase. Velmēšanas iekārtas pasi saskaņā ar šo noteikumu pielikumā noteikto pases paraugu konkrētai velmēšanas iekārtai aizpilda velmēšanas iekārtas valdītājs, kurš uzsāk iekārtas lietošanu Latvijā."

5. Izteikt 8.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"8. Velmēšanas iekārtas valdītājs pasei pievieno atbilstības deklarāciju par iekārtas atbilstību mašīnu drošības prasībām, kā arī uzstādīšanas un lietošanas instrukciju. Instrukcijā ir norādīta šāda informācija:".

6. Izteikt 10.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.2. nodrošināt tērauda velmēšanas iekārtas apkalpošanai pietiekamu skaitu personāla, kas apmācīts un instruēts saskaņā ar normatīvajiem aktiem par darba aizsardzības prasībām, lietojot darba aprīkojumu, kā arī nodrošināt ap­mācību darba aizsardzības jautājumos, ņemot vērā iekārtas konstrukciju un lietošanas apstākļus;".

7. Izteikt 89.punktu šādā redakcijā:

"89. Inspicēšanas institūcija veic velmēšanas iekārtas pirmreizējo tehnisko pārbaudi, kārtējās tehniskās pārbaudes, lietošanas ilguma (resursa) pagarinā­šanas pārbaudi un ārkārtas tehniskās pārbaudes saskaņā ar piemērojamajiem standartiem."

8. Izteikt 90.punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"90. Velmēšanas iekārtas valdītājs pirms iekārtas uzstādīšanas iesniedz inspicēšanas institūcijā šādus dokumentus:".

9. Papildināt noteikumus ar 101.punktu šādā redakcijā:

"101. Noteikumu 4.1 punkts stājas spēkā ar 2005.gada 1.maiju."

10. Svītrot pielikumā vārdus "Velmēšanas iekārtas uzstādītāja preču zīme (emblēma)".

11. Aizstāt pielikuma IV nodaļā vārdus "Velmēšanas iekārtas uzstādītājs" ar vārdiem "Velmēšanas iekārtas valdītājs".

Ministru prezidents A.Kalvītis

Ekonomikas ministrs A.K.Kariņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!