• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rekonstruētā Rīgas termocentrāle būs jaudīgāka. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2005., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106519

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 22.aprīlī

Vēl šajā numurā

22.04.2005., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rekonstruētā Rīgas termocentrāle būs jaudīgāka

Šogad rudenī iecerēts nodot ekspluatācijā Rīgas pirmo termoelektrocentrāli (TEC-1).

TEC.PNG (85008 bytes)
Foto: Boriss Koļesņikovs, A.F.I.

Vakar VAS “Latvenergo” iepazīstināja ar paveikto. Galvenie darbi, lai laikā atklātu TEC-1, ir padarīti.
TEC-1 rekonstrukcija tika sākta pirms gada, lai apmainītu savu laiku nokalpojušās iekārtas un stacijas neapbūvētajā teritorijā izbūvētu jaunu videi draudzīgu kombinētā cikla energobloku.
Pēc “Latvenergo” valdes priekšsēdētāja Kārļa Miķelsona teiktā, TEC-1 rekonstrukcija ir pēdējo gadu lielākais investīciju projekts ne vien “Latvenergo” saimniecībā, bet arī visas valsts mērogā.
Šobrīd ražotnē ir veikti visu galveno iekārtu (divu gāzes turbīnu, katlu utilizatoru tvaika turbīnas, transformatora ūdens sildkatlu un gāzes kompresoru stacijas) un palīgiekārtas montāžas darbi, informē “Latvenergo” Ārējo komunikāciju daļas vadītājs Andris Siksnis.
Sadarbībā ar Zviedrijas valdību notiek jaunā energobloka apkalpes personāla apmācība un treniņi. VAS “Latvenergo” valdes loceklis Ilmārs Stuklis uzskata, ka uzņēmums ar celtniecības uzsākšanu guvis vērtīgu pieredzi šāda starptautiska projekta vadīšanā un pat pilda padomdevēja funkcijas ārvalstu partneriem: “Šīs stacijas būvniecību brauc aplūkot rietumvalstu enerģētiķi, kas sapratuši, ka mūsu projekts ir sarežģīts, taču pareizi izvēlēts un realizēts.”
Līdz rudenim tiks regulētas jaunās iekārtas, tās pārbaudītas un darbinātas testa režīmā.
Tā kā Latvija ir energodeficīta valsts, termoelektrocentrāles rekonstrukcija ir reāls pasākums jaudas deficīta mazināšanai.
Pēc rekonstrukcijas pieaugs TEC-1 elektriskā jauda.
Nākamgad rekonstruētajā termoelektrocentrālē plānots saražot 1008,4 gigavatstundas (GWh) jeb 20% no kopējās “Latvenergo” saražotās elektroenerģijas. Savukārt TEC-1 siltumenerģijas ražošanas jauda 2006.gadā sasniegs 1006,9 GWh un veidos 33,2% no “Latvenergo” termoelektrostacijās saražotās siltumenerģijas.
Rīgas TEC-1 darbības pamatā ir kombinēta siltuma un elektroenerģijas ražošana. Elektroenerģiju TEC-1 nodod Augstsprieguma tīkliem, bet saražoto siltumenerģiju realizē AS “Rīgas siltums”, nodrošinot centrālo apkuri un karstā ūdens piegādi Daugavas labā krasta Rīgas iedzīvotājiem.
“Latvenergo” nolēmis rekonstruēt arī TEC-2.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!