• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mecenāta prēmijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2000., Nr. 321/322 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10652

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.90

Par zemesgabala Mores ielā 22 sarkano līniju korekcijas projekta apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

14.09.2000., Nr. 321/322

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mecenāta prēmijām

Vakar, 13. septembrī, publiskā akciju sabiedrība "Grindeks" jau ceturto reizi pasniedza ikgadējās prēmijas zinātnisko darbu konkursa uzvarētājiem farmācijas ķīmijas un bioloģiski aktīvo vielu sintēzes nozarē. Šogad tās piešķirtas diviem Latvijas Universitātes un četriem Rīgas Tehniskās universitātes studentiem. "Grindeks" valdes priekšsēdētājs prēmijas pasniedza LU Ķīmijas fakultātes studentiem Marijai Trifonovai un Raimondam Terentjevam un RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes studentiem Dinai Trifanovai, Ievai Jaunzemei, Mārim Turkam un Maksimam Vaņejevam. Nozīmīgajā brīdī "Grindeks" Aktīvo farmaceitisko vielu biznesa struktūrvienības direktors Vitālijs Skrīvelis sacīja:

— Mūsu skatījumā tas ir ieguldījums uzņēmuma "Grindeks" un visas farmācijas nozares nākotnē, atbalstot uzcītīgus, mērķtiecīgus un neatlaidīgus jauniešus, kas, veicot zinātniskos darbus, papildus regulārajiem mācību priekšmetiem uzkrās zināšanas un pieredzi kādā specifiskā ķīmijas segmentā. Šajā gadā praktiska ievirze ir pusei no izstrādātajiem zinātniskajiem bakalaura un maģistra darbiem, un šo pieredzi mēs turpmāk varēsim izmantot "Grindeks" pētnieciskajās laboratorijās un ražotnēs. Akciju sabiedrība grib pateikties arī studentu zinātniskajiem vadītājiem Mārai Jurei, Ērikai Bizdēnai, Valerijam Kausam, Inesei Reinei un Osvaldam Pugovičam par savas pieredzes nodošanu jaunajai ķīmiķu paaudzei.

Konkurss, kura mērķis ir veicināt mūsu valsts farmācijas ķīmijas un ķīmijas tehnoloģijas zinātnes attīstību, norisinājās Latvijas Izglītības fonda (LIF) mērķprogrammas "Izglītībai, zinātnei un kultūrai" ietvaros.

Kā uzskata Latvijas Izglītības fonda (LIF) mērķprogrammas "Izglītībai, zinātnei un kultūrai" padomes priekšsēdētājs profesors Imants Meierovics, stipendiju piešķiršana daudzsološākajiem farmācijas ķīmijas un bioloģijas aktīvo vielu sintēzes nozares studentiem ir tālredzīgs ieguldījums Latvijas zinātnes attīstībā. Viņaprāt, visnotaļ apsveicami, ka "Grindeks" rod iespēju atbalstīt jaunos speciālistus laikā, kad zinātnes attīstībai piešķirtais finansējums ir krietni vien sarucis. Šo jauno cilvēku — "Grindeks" prēmijas laureātu — zināšanas būs pamats bioloģiski aktīvo vielu sintēzes un organiskās ķīmijas atklājumiem nākotnē. Tas ir ieguldījums ne tikai katra studenta individuālajā izglītošanā, bet kopējā minētās nozares zināšanu līmeņa celšanā un tātad Latvijas zinātnē kopumā.

Turpmākās teorētisko un praktisko iemaņu apguves un studentu iniciatīvas rosināšanai katrs bakalaura darba autors un darba zinātniskais vadītājs saņem 50 latu prēmiju, bet maģistra darba autors un darba zinātniskais vadītājs — 80 latu prēmiju.

Konkurss norisinās reizi gadā pēc bakalaura un maģistra grāda aizstāvēšanas, un tajā piedalās RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas, kā arī LU Ķīmijas fakultātes beidzēji. Konkursa uzvarētājus nosaka minēto augstskolu pasniedzēju padome, ņemot vērā bakalaura un maģistra darbu saturu, izvirzītās tēmas, kā arī to analīzes prasmi.

Līdztekus šim konkursam divas reizes gadā labākajiem farmācijas ķīmijas un bioloģiski aktīvo vielu nozares bakalaura, maģistra un inženiera programmas studentiem "Grindeks" piešķir arī mācību stipendijas.

Armīda Priedīte, "LV" korespondente

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!