• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES Padomes ģenerālsekretāra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2005., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106532

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Francijas Elzasas reģiona Lejasreinas departamenta delegācijas vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

22.04.2005., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES Padomes ģenerālsekretāra vizīti Latvijā

Vakar, 21.aprīlī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar ES Padomes ģenerālsekretāru un Eiropas Savienības (ES) augsto pārstāvi kopējā ārējā un drošības politikā Havjeru Solanu, kurš ieradās Latvijā darba vizītē.
Tikšanās laikā uzmanība veltīta Latvijas un ES aktuālajiem ārpolitikas un drošības politikas jautājumiem. Aigars Kalvītis un Havjers Solana apmainījās ar viedokļiem par plānoto Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšanu, ES un Krievijas sadarbības veicināšanu tā saukto četru sadarbības telpu ietvaros, kā arī ES kaimiņu politiku – Latvijas un ES atbalstu demokrātiskajiem procesiem Baltkrievijā, Ukrainā, Gruzijā un Moldovā. Ministru prezidents apliecināja Latvijas apņēmību veidot aktīvu sadarbību ar kaimiņvalstīm, ar kurām Latvijai jau izveidojušās ciešas un labas attiecības.
Ministru prezidents un ES Padomes ģenerālsekretārs pārrunāja ES aktuālos ārpolitikas jautājumus, gatavojoties šā gada jūnijā paredzētai Eiropadomes sanāksmei, – ES ieroču embargo atcelšanu pret Ķīnu un ES ārējo attiecību dienesta izveidi.
Havjers Solana pauda atzinību valdības vadītājam par Latvijas nosūtīto augsti kvalificēto diplomātu darbam ES Padomes ģenerālsekretariātā un uzsvēra, ka nākotnē šādi speciālisti pēc atgriešanās Latvijā būs nenovērtējami ar unikālo pieredzi ES ārējās un drošības politikas jautājumos.
Puses pārrunāja ANO reformu procesu un Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas īpašo mobilizējošo lomu reformu izstrādē.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!