• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar labklājības nozares nevalstiskajām organizācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2005., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106534

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunā Kriminālprocesa likuma pieņemšanu Saeimā

Vēl šajā numurā

22.04.2005., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar labklājības nozares nevalstiskajām organizācijām

Ceturtdien, 21.aprīlī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar aktīvākajiem labklājības nozares nevalstisko organizāciju pārstāvjiem.
Tikšanās laikā pārrunāta līdzšinējā izpildvaras sadarbības pieredze ar labklājības nozares nevalstiskajām organizācijām (NVO) un nozares aktuālie jautājumi. Ministru prezidents uzklausīja organizāciju pārstāvju priekšlikumus un ieteikumus, kā turpmāk veicināt un pilnveidot sadarbību.
Saruna ar NVO pārstāvjiem ilga vairāk nekā stundu, un tās laikā tika uzsvērti nozīmīgākie labklājības nozares nevalstiskas organizācijas interesējošie jautājumi. Vairāku organizāciju pārstāvji uzsvēra, ka ir jāstiprina starpresoru sadarbība, koordinācija to jautājumu risināšanā, kuros saskaras vairāku ministriju atbildības un kompetences sfēras.
Latvijas lauku sieviešu apvienības pārstāves pasniedza Ministru prezidentam atklāto vēstuli, kurā bija minēti aktuāli jautājumi, kuru risināšanai valdībai būtu jāpievērš lielāka uzmanība. Vēstulē valdība tiek aicināta realizēt pasākumu plānu pusaudžu un jauniešu brīvā laikā organizēšanai un darba iemaņu apgūšanai.
Organizāciju pārstāvji minēja vairākām sociālajām grupām svarīgus jautājumus, kuru risināšanai būtu jāveltī lielāka uzmanība, piemēram, nodarbinātība – cilvēkus ar īpašām vajadzībām ļoti interesē iespējas iesaistīties darba tirgū, kā arī darba devēju izpratne; vides pieejamības jautājumi; telpu renovācijas iespējas, lai varētu saņemt sociālos pakalpojumus dienas centru veidošanai.
Ministru prezidents aicināja organizācijas aktīvi līdzdarboties gan lēmumu pieņemšanā, gan arī to skaidrošanā sabiedrībai. Savukārt nevalstisko organizāciju pārstāvji atzina, ka Labklājības ministrija ir daudz paveikusi, lai uzlabotu un stiprinātu sadarbību ar nevalstisko sektoru.
Labklājības nozares nevalstisko organizāciju minētās aktualitātes un sadarbības iespējas Ministru prezidents pārrunāja ar labklājības ministri Dagniju Staķi un Labklājības ministrijas vadību, apspriežot ministrijas rīcības plāna izpildi.
Šī ir jauna Ministru prezidenta iniciatīva – pirms ministriju rīcības plānu izvērtēšanas tikties ar konkrētās nozares aktīvākajām nevalstiskajām organizācijām. Tikšanās mērķis – saņemt informāciju no nozares nevalstiskajām organizācijām par konkrētiem jautājumiem, aktualitātēm, lai to risināšanu apspriestu ar ministriju pārstāvjiem.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!