• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra piedalīšanos NATO ārlietu ministru neformālajā sanāksmē Viļņā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2005., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106539

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstnieka tikšanos ar ASV senatoru

Vēl šajā numurā

22.04.2005., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra piedalīšanos NATO ārlietu ministru neformālajā sanāksmē Viļņā

Ceturtdien, 21.aprīlī, Viļņā, Lietuvā, NATO neformālās ārlietu ministru sanāksmes laikā ārlietu ministrs Artis Pabriks kopā ar Lietuvas ārlietu ministru Antanu Vaļoni un Igaunijas ārlietu ministru Urmasu Paetu piedalījās Lietuvas prezidenta Valda Adamka rīkotajās darba brokastīs.
Artis Pabriks ar kolēģiem apsprieda Baltijas valstu tālākās sadarbības stiprināšanas iespējas. Viņš uzsvēra, ka gaidāmā ASV prezidenta Džordža Buša vizīte Latvijā 6. un 7.maijā ir visu Baltijas valstu kopējs sasniegums. Klātesošie bija vienisprātis, ka, neraugoties uz dažādiem taktiskiem risinājumiem ārpolitisku lēmumu pieņemšanas procesos, Baltijas valstīm ir kopīgas stratēģiskās intereses. Sarunā A.Pabriks rosināja diskusiju par kopējas sadarbības un koordinācijas nepieciešamību Eiropas Savienībā, lai varētu veiksmīgāk aizstāvēt savas pozīcijas, īpašu uzmanību pievēršot finanšu perspektīvas jautājumam. Tāpat Baltijas valstīm ir jāsadarbojas ES jauno kaimiņu politikas jautājumos, palīdzot veicināt demokrātisko reformu procesus kaimiņvalstīs Ukrainā, Gruzijā un Moldovā. Praktiskā līmenī ministri apsvēra nepieciešamību kopīgi sadarboties, atverot jaunas vēstniecības dažādos pasaules reģionos.
Nākamreiz Baltijas valstu ārlietu ministri tiksies Rīgā 6.maijā, lai pēc A.Pabrika uzaicinājuma piedalītos starptautiskajā konferencē “Demokrātijas nākotne aiz Baltijas robežām – eiroatlantiskās sadarbības ieguldījums”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!