• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Francijas Elzasas reģiona Lejasreinas departamenta delegācijas vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2005., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106540

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra piedalīšanos NATO ārlietu ministru neformālajā sanāksmē Viļņā

Vēl šajā numurā

22.04.2005., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Francijas Elzasas reģiona Lejasreinas departamenta delegācijas vizīti Latvijā

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Ceturtdien, 21.aprīlī, Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece tikās ar Francijas Republikas Elzasas reģiona Lejasreinas departamenta delegāciju, ko vada Francijas Republikas Senāta viceprezidents Filips Rišērs.
Saeimas priekšsēdētājas biedre Vineta Muižniece izteica prieku par iespēju tikties ar viesiem no Francijas un atzinīgi novērtēja abu valstu līdzšinējo sadarbību – notikušas vairākas amatpersonu apmaiņas vizītes, kā arī paplašinājušies parlamentārie kontakti – Latvijas un Francijas parlamentos darbojas parlamentārās sadarbības grupas. Viņa arī akcentēja reģionālās sadarbības nozīmi un pauda cerību, ka attiecības starp Elzasas reģionu un Vidzemes reģionu paplašināsies un vizītes laikā gūtie iespaidi, kā arī Valkā noslēgtais sadarbības līgums nākotnē dos ieguldījumu dažādu projektu veiksmīgā realizēšanā.
Elzasas reģiona Lejasreinas delegācijas vadītājs F.Rišērs pauda gandarījumu par vizītes plašo programmu un tās veiksmīgo norisi. Viņš sacīja, ka arī Elzasas reģions ir ieinteresēts veicināt sadarbību ar Vidzemes reģionu. “Latvijā esam atraduši partnerus, ar kuriem varēsim efektīvi strādāt,” apliecināja F.Rišērs.
Tikšanās dalībnieki arī pārrunāja nozīmīgas lappuses abu valstu vēsturē un bija vienisprātis, ka tiešie kontakti veicina izpratni vienam par otru. Kā nozīmīgs informācijas avots par Latviju tika minēts gaidāmais kultūras festivāls Francijā “Pārsteidzošā Latvija”, kas šogad notiks vairākās Francijas pilsētās, tostarp novembrī arī Elzasas reģionā – Strasbūrā.
Tikšanās dalībnieki arī sprieda par Francijā gaidāmo referendumu par ES konstitucionālo līgumu. F.Rišērs pastāstīja, ka sekojis līdzi, kā Latvijā norisinājies referendums par mūsu valsts iestāšanos ES, un bijis priecīgs par tā sekmīgo iznākumu. Viņš uzsvēra, ka arī Francijā, balsojot par Eiropas Savienības konstitucionālo līgumu, ir svarīgi panākt tā pozitīvu rezultātu.

Saeimas preses dienests

Pie Ministru prezidenta

Ceturtdien, 21.aprīlī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Francijas Elzasas reģiona Lejasreinas departamenta padomes delegāciju, ko vada Francijas Senāta viceprezidents Filips Rišērs.
Aigars Kalvītis apsveica Lejasreinas departamenta delegācijas noslēgto sadarbības līgumu ar Vidzemes reģionu, kas veicinās abu reģionu ciešāku sadarbību kultūrā, ekonomikā, sportā un sociālajā jomā, ļaus Latvijai iepazīties un izmantot Elzasas reģiona pieredzi reģionālās attīstības jautājumos, ES fondu apguvē un projektu realizēšanā.
Elzasas reģiona Lejasreinas delegācijas vadītājs Filips Rišērs pauda gandarījumu par veiksmīgo vizītes norisi Latvijā, Valkā noslēgto sadarbības līgumu, kura ietvaros tiks īstenoti abu reģionu sadarbības projekti. Delegācijas vadītājs uzsvēra Elzasas reģiona pieredzi, kas vienīgais Francijā decentralizēti apgūst ES struktūrfondus un vietējā līmenī pārvalda ES projektus.
Ministru prezidents ar gandarījumu atzīmēja abu valstu ciešo sadarbību politikā, ekonomikā, kultūrā un zinātnē, kas kļuvusi intensīvāka pēc Latvijas pievienošanās Eiropas Savienībai (ES). Vienlaikus A.Kalvītis atzīmēja, ka vēl ir daudz neizmantotu iespēju uzņēmēju sadarbībai un investīciju piesaistei. To sekmēs Latvijas iecerētais kultūras festivāls Francijā “Pārsteidzošā Latvija”, kas šogad notiks vairākās Francijas pilsētās, tai skaitā Elzasas reģionā Strasbūrā, un iepazīstinās ar Latvijas kultūru un tradīcijām. Festivāla laikā plānoti arī pasākumi uzņēmējiem.
Tikšanās laikā uzmanība bija veltīta Francijas maijā paredzētajam referendumam par ES konstitucionālo līgumu. F.Rišērs atzina, ka reģionu sadarbība ir ķīla labākai sapratnei starp Eiropas valstīm. Ministru prezidents pauda cerību, ka Francijas referendums būs sekmīgs, un informēja par Latvijas apņemšanos tuvāko divu trīs mēnešu laikā ratificēt jauno ES līgumu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!