• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iesniegumu pieņemšanu zemes platību maksājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2005., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106543

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Tehnoloģiskā centra un Latvijas Organiskās sintēzes institūta zinātnieku un uzņēmēju turpmāko sadarbību

Vēl šajā numurā

22.04.2005., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iesniegumu pieņemšanu zemes platību maksājumiem

Lauksaimnieki, kuri apsaimnieko lauksaimniecībā izmantojamo zemi (LIZ), Lauku atbalsta dienestā (LAD) atkal var iesniegt pieteikumus platību atbalsta maksājumiem.
Lai pieteiktos platību maksājumiem, lauksaimniekam, kurš ir reģistrējies LAD klientu reģistrā un uz šo maksājumu pretendējis jau 2004.gadā, atkārtoti jādodas uz to Reģionālo lauksaimniecības pārvaldi (RLP), kurā pagājušogad iesniedzis iesniegumu “Platībatkarīgā atbalsta pieteikums 2004”.
Gadījumā, ja pretendents ir reģistrējies LAD klientu reģistrā, bet 2004.gadā nebija pieteicies platību maksājumiem, lai šogad pieteiktos uz maksājumiem, jādodas uz to LAD RLP, kur viņam ir lielākā apsaimniekojamā LIZ platība. Tur jāpiesakās uz viņam piederošās zemes lauku bloku kartēm.
Bet lauksaimniekiem, kuri nav reģistrējušies LAD klientu reģistrā, jādodas uz to LAD RLP, kur ir lielākā apsaimniekojamā LIZ platība. Tur būs jāpiereģistrējas un jāiesniedz apsaimniekojamās zemes kadastra numuri.
Tāpat kā 2004.gadā, arī šogad platību maksājumus var saņemt lauksaimnieks, kurš, apsaimniekojot zemi, ievēro labas lauksaimniecības un vides stāvokļa nosacījumus.
Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu noteikti jāpievērš uzmanība izmaiņām kultivēto pļavu un kultivēto ganību deklarēšanā.
Izmaiņas skārušas arī 2004.gadā deklarētās dabīgās pļavas un dabīgās ganības.
Jaunums kultūru kodu sarakstā ir nektāraugi. Tie ir speciāli sēti viengadīgie vai divgadīgie nektāraugi, kurus izmanto nektāra ievākšanai biškopības vajadzībām.
Pretendējot uz platību maksājumiem 2005.gadam, lauksaimniekam līdz 16.maijam LAD RLP jāiesniedz aizpildīts iesniegums “Platību maksājumu iesniegums 2005”. Gadījumā, ja lauksaimnieks piesakās arī uz Lauku attīstības plāna pasākuma “Agrovide” apakšpasākumiem, papildus jāiesniedz pielikums “Atbalsta iesniegums “Agrovides” apakšpasākumiem 2005”. Bez iesnieguma jāiesniedz arī aizpildīta lauku bloku karte.
Aizpildot iesniegumu “Platību maksājumu iesniegums 2005”, lauksaimniekam ir jāuzrāda apsaimniekojamā LIZ. Nav jāuzrāda platības, kuras tiek iznomātas.
Iesniedzot iesniegumu, pretendents uzņemas atbildību par visu iesniegumā norādīto informāciju.
LAD vēlreiz atgādina: 16.maijs ir pēdējā diena, kad jāiesniedz aizpildīts iesniegums platību maksājumu saņemšanai.

Lauku atbalsta dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!