• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES atbalstu un zemes nomnieku lauksaimniecisko darbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2005., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106545

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ierobežojumu procedūras uzsākšanu pret a/s "VEF Banka" un a/s "Multibanka"

Vēl šajā numurā

22.04.2005., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES atbalstu un zemes nomnieku lauksaimniecisko darbību

Saskaņā ar Lauku attīstības plāna (LAP) pasākuma “Mazāk labvēlīgie apvidi un apvidi ar ierobežojumiem vides aizsardzības nolūkā” nosacījumiem zemes īpašnieki ir tiesīgi saņemt atbalstu no Eiropas Savienības (ES), ja attiecīgajā teritorijā tiek veikta lauksaimnieciskā darbība. Ja zemes īpašnieks lauksaimniecisko darbību neveic, viņš nav tiesīgs saņemt šo atbalstu.
Pēdējā laikā vērojama tendence, ka zemes īpašnieki lauž zemes nomas līgumus ar zemes nomniekiem tajās teritorijās, kas atzītas par lauksaimniecībai mazāk labvēlīgām, lai saņemtu atbalsta maksājumus, zemi neuzturot labā lauksaimnieciskā stāvoklī. Lai zeme būtu uzturēta labā lauksaimnieciskā stāvoklī, tā regulāri ir jāapsaimnieko un, ja tā tiek izmantota kā zālājs, vismaz vienu reizi gadā jāappļauj.
Lai veicinātu zemes izmantošanu lauksaimnieciskajai darbībai un risinātu šo situāciju, Zemkopības ministrija (ZM) uzdevusi Lauku atbalsta dienestam (LAD) turpmāk pastiprināti kontrolēt saimniecības, kurās lauksaimniecībā izmantotā zeme ir tikai dabiskie zālāji vai ganības. Šiem zemes īpašniekiem būs jāpierāda, ka viņu deklarētajās platībās tiek veikta lauksaimnieciskā darbība. Ja platība izmantota kā zālājs, tad tai jābūt ne tikai appļautai, bet arī izmantotai lopbarības iegūšanai.
Zemkopības ministrija sadarbībā ar LAD izstrādās kritērijus, pēc kuriem noteiks, vai saimniecībā tiek veikta atbilstoša lauksaimnieciskā darbība. Pēc Lauku attīstības plāna nosacījumiem atbalsta maksājumus par mazāk labvēlīgajiem apvidiem var saņemt fiziska vai juridiska persona.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!