• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Tehnoloģiskā centra un Latvijas Organiskās sintēzes institūta zinātnieku un uzņēmēju turpmāko sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2005., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106546

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lauksaimniekiem pieejamo finansējumu

Vēl šajā numurā

22.04.2005., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Tehnoloģiskā centra un Latvijas Organiskās sintēzes institūta zinātnieku un uzņēmēju turpmāko sadarbību

Trešdien, 20.aprīlī, ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš apmeklēja Latvijas Tehnoloģisko centru un Latvijas Organiskās sintēzes institūtu, lai iepazītos ar situāciju un problēmām uzņēmumos, kuri izstrādā un tirgū piedāvā jaunus inovatīvus produktus un tehnoloģijas.
Latvijas Tehnoloģiskajā centrā ekonomikas ministrs K.Kariņš iepazinās ar centra darbību, apmeklēja Tehnoloģiskajā centrā izvietotos uzņēmumus un ar centra vadību pārrunāja problēmas, kas saistītas ar jaunu tehnoloģiju attīstību un to izmantošanu praktiskajā uzņēmējdarbībā Latvijā. Sarunā ar centra vadību par vienu no galvenajām problēmām zinātnes pielietošanā uzņēmējdarbībā tika atzīts iztrūkstošais posms, kas savestu kopā uzņēmējus ar zinātniekiem. Lai veicinātu Latvijas zinātnieku un uzņēmēju sadarbību, kā viena no iespējām tika apspriesta iespēja izveidot centru, kas nodrošinātu efektīvu valsts pētniecības institūciju pētniecības rezultātu ieviešanu ražošanā.
Latvijas Organiskās sintēzes centrā ministrs uzklausīja nozares pārstāvjus par Latvijas farmaceitiskās rūpniecības problēmām un iespējamiem risinājumiem, kas lielākoties saistīti gan ar nepieciešamību sakārtot normatīvo aktu bāzi, gan valsts finansiālā atbalsta nepieciešamību zinātnes attīstībai. Tikšanās laikā pārrunāta arī nepieciešamība sakārtot intelektuālā īpašuma jautājumu valstī. Ekonomikas ministrs tikšanās laikā uzsvēra: “Ja mēs spētu nosargāt kaut daļu sava intelektuālā īpašuma, mūsu valsts šobrīd būtu krietni vien bagātāka.”
Ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš uzskata: lai veicinātu konkurētspējīgas un zināšanās balstītas ekonomikas attīstību Latvijā, ļoti svarīgi ir gan radīt uzņēmējdarbības attīstībai labvēlīgu vidi, gan arī veicināt jaunu tehnoloģiju attīstību un to izmantošanu uzņēmējdarbībā. Lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar jaunu tehnoloģiju attīstību un valdības finansējumu zinātnei, ekonomikas ministrs plāno tikties ar izglītības un zinātnes ministri Inu Druvieti.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!