• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunā Kriminālprocesa likuma pieņemšanu Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2005., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106551

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Filipīnu parlamentu sadarbību

Vēl šajā numurā

22.04.2005., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunā Kriminālprocesa likuma pieņemšanu Saeimā

Tieslietu ministre

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa pauž gandarījumu par to, ka Saeima ceturtdien, 21.aprīlī, galīgajā lasījumā pieņēmusi Kriminālprocesa likumu, kas nomainīs no padomju laikiem mantoto Kriminālprocesa kodeksu.
“Kriminālprocesa likuma pieņemšana Saeimā ir vēsturisks brīdis, jo tiesību aizsardzības institūciju rokās nonāk mūsdienīgs un daudz efektīvāks instruments cīņai ar noziedzību. Es ceru, ka likumsargi šo instrumentu pratīs izmantot, lai sekmīgi apkarotu noziedzību un vairotu tiesiskumu valstī,” pauž ministre.
Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa izsaka visdziļāko pateicību par ieguldīto darbu likuma izstrādes darba grupas vadītājam, pašreizējam Satversmes tiesas tiesnesim Gunāram Kūtrim, kā arī pārējiem likumprojekta izstrādē iesaistītajiem speciālistiem.
Saeimā pieņemtā Kriminālprocesa likuma primārais mērķis ir vienkāršot krimināllietu izmeklēšanu un iztiesāšanu, kas saīsinās tiesvedības laiku krimināllietās, mazinot cilvēktiesību pārkāpumus kriminālprocesā, un veicinās soda neizbēgamības principa īstenošanos praksē.
Tieslietu ministre uzsver, ka līdz ar likuma pieņemšanu Saeimā tiesībsargājošām institūcijām un tiesu sistēmai jāsāk gatavoties likuma piemērošanai.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

ASV vēstniecība

ASV vēstniecība apsveic jaunā Kriminālprocesa likuma pieņemšanu, kas ir nozīmīgs pagrieziena punkts pilsoniskās sabiedrības attīstībā Latvijā. Šis solis veicinās mūsu valstu sadarbību noziedzības apkarošanā vairākās jomās, piemēram, cīņā pret korupciju, intelektuālā īpašuma aizsardzībā, cilvēku tirdzniecības apkarošanā, cīņā pret naudas atmazgāšanu un finanšu noziegumiem. Jaunais likums modernizēs Latvijas kriminālprocesu un ļaus Latvijas tiesu varai un tiesībsargājošajām iestādēm sekmīgāk cīnīties pret mūsdienu kriminālās pasaules aizvien sarežģītākām metodēm.
ASV ir gandarītas, ka palīdzējušas šā likuma tapšanā finansiāli un ar ekspertu padomiem, un centīsies arī turpmāk sniegt atbalstu apmācības veidā vai citādi.

ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!