• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra piedalīšanos Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2005., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106700

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atkarības mazināšanu no importētās elektroenerģijas

Vēl šajā numurā

26.04.2005., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra piedalīšanos Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 25. un 26.aprīlī piedalās Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē Luksemburgā. Ministrs un Latvijas pastāvīgais pārstāvis Eiropas Savienībā Eduards Stiprais svinīgā ceremonijā parakstīs Rumānijas un Bulgārijas pievienošanās ES līgumu.
Vispārējo lietu padomē ES prezidentūra ir paredzējusi prezentēt jaunu sarunu ietvaru par finanšu perspektīvu 2007. – 2013. gadam “Kohēzija izaugsmei un nodarbinātībai”. Latvija ir ieinteresēta atbilstošā finansējumā kohēzijas politikai.
Diskusijās par ES ārējām attiecībām viens no galvenajiem jautājumiem būs ES prezidējošās valsts Luksemburgas ziņojums par gatavošanos ES un Krievijas Federācijas sammitam. Latvija atbalsta četru kopējo telpu (ekonomiskās; brīvības, drošības un tiesiskuma; ārējās drošības; zinātnes, kultūras un izglītības) ceļa karšu kopīgu pieņemšanu. Latvijas puse uzskata, ka sarunās par ceļa kartēm ES ir jāuzsver kopīgās vērtības attiecībā uz demokrātijas principu, likuma varas, cilvēktiesību ievērošanu, antisemītisma un ksenofobijas novēršanu.
Paredzētas arī diskusijas par Rietumbalkānu valstīm. Šajā jautājumā svarīgs ir lēmums par sarunu sākšanu ar Serbiju un Melnkalni par Stabilizācijas un asociācijas līguma noslēgšanu, ko atbalsta arī Latvija. Otrs jautājums skar pašvaldību vēlēšanas bijušajā Dienvidslāvijas Republikā Maķedonijā.
Darba kārtībā iekļauti arī jautājumi par Tuvo Austrumu miera procesu, Sudānu un Lielo ezeru reģionu. Jautājumā par Zimbabvi tiks runāts par situāciju pēc 31. martā tur notikušajām parlamenta vēlēšanām. No starptautiskās prakses viedokļa vēlēšanas nevar uzskatīt par brīvām un godīgām.
Latvijas pozīcijas šajos jautājumos Ministru kabinets apstiprināja 19. aprīlī un Saeimas Eiropas lietu komisijā 22.aprīlī.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!