• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot vēstuli no Portugāles prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2005., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106703

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot vēstuli no Ungārijas prezidenta

Vēl šajā numurā

26.04.2005., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot vēstuli no Portugāles prezidenta

Vēstulē prezidents raksta:
“Paldies par Jūsu vēstuli saistībā ar Jūsu lēmumu piedalīties 9.maijā gaidāmajās svinībās Maskavā par godu Otrā pasaules kara beigu 60.gadadienai.
Pirmkārt, es gribētu izteikt Jums atzinību par drosmi, pieņemot lēmumu piedalīties šajās svinībās. Ar to Latvija skaļi apliecina savu vēlēšanos attiecībās ar visām Eiropas valstīm raudzīties uz priekšu un veidot šīs attiecības uz savstarpējas uzticēšanās pamatiem.
Raudzīšanās nākotnē nenozīmē, ka ir jāaizmirst pagātne. Es labi apzinos, ka lielākā daļa 20.gadsimta vēstures Baltijas valstīm ir bijusi traģiska. Kā Jūs zināt, Portugāle nekad nav atzinusi Baltijas valstu inkorporāciju Padomju Savienībā. Demokrātiskās vērtības, kas ir politisko attiecību kritērijs Eiropā, prasa visu mūsu valstu vēstures godīgu izklāstu un līdzsvarotu izvērtējumu, kā Jūs to atzīmējāt savā vēstulē.
Otrais pasaules karš nesa šausmīgas ciešanas visiem, kas tajā bija iesaistīti. Krievijas tauta deva milzīgu ieguldījumu sabiedroto uzvarā. Ir taisnīgi un pienācīgi šo ieguldījumu atzīt un godāt. Tomēr tajā pašā laikā mēs nedrīkstam aizmirst kara traģisko mantojumu, kas saglabājās mūsu kontinentā daudzus gadu desmitus pēc karadarbības beigām.
Tagad, kad Eiropas sadalījums ir pārvarēts, mums visiem ir pienākums strādāt, lai panāktu paliekošu izlīgumu starp visām Eiropas tautām un izveidotu mierīgu un spēcīgu Eiropu, kurā visām mūsu kontinenta valstīm būs pienācīga un pilntiesīga vieta.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!