• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES Padomes ģenerālsekretāra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2005., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106708

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES reģionālās politikas komisāres vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

26.04.2005., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES Padomes ģenerālsekretāra vizīti Latvijā

Ceturtdien, 21.aprīlī, Saeimas Ārlietu komisijas, Aizsardzības un iekšlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas pārstāvji tikās ar Eiropas Savienības (ES) ārējās un drošības politikas koordinatoru Havjeru Solanu.
Tikšanās laikā pārrunātas ES un Latvijas kopējās ārpolitikas veidošanas aktualitātes, īpašu uzmanību pievēršot Eiropas jauno kaimiņu politikai.
Eiropas Savienības ārējās un drošības politikas koordinators H.Solana uzsvēra ikvienas ES dalībvalsts nozīmi kopējās ārpolitikas veidošanā, īpaši īstenojot kaimiņu politiku ar jaunajām ES austrumu robežvalstīm. ES vēlas ar šīm valstīm draudzīgas un stabilas attiecības, tāpēc ir svarīga vienota un koordinēta ES dalībvalstu rīcība demokrātijas veicināšanai šajā reģionā, sacīja H.Solana.
Tiekoties spriests arī par ES atbalstu demokrātisko procesu īstenošanai Ukrainā, Moldovā un Gruzijā un par perspektīvajām tālākajām attiecībām ar šīm valstīm. Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš informēja, ka komisijai izveidojusies aktīva sadarbība ar Ukrainas parlamentu aizsardzības un drošības jautājumos; plānots aktivizēt kontaktus arī ar Gruziju un Azerbaidžānu.
Abas puses arī pārrunāja aktualitātes Irākā un bija vienisprātis, ka starptautiskā miera uzturēšanas misija jāturpina līdz brīdim, kad Irāka pati lūgs pārtraukt operāciju un spēs nodrošināt stabilitāti un drošību. H.Solana akcentēja, ka ES ir ieinteresēta veidot dziļas un konstruktīvas attiecības ar Austrumu un Vidusjūras reģiona valstīm, veicinot tajās demokrātijas un ekonomikas attīstību.
Tikšanās nobeigumā pārrunātas arī ES un Krievijas attiecību perspektīvas. H.Solana atzina, ka visu ES dalībvalstu interesēs ir veidot noturīgas un pragmatiskas attiecības ar Krieviju.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!