• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Tieslietu ministrijas pozīciju Jūrmalas pašvaldības vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2005., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106716

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2005.gada 21.aprīļa sanāksmē

Vēl šajā numurā

26.04.2005., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Tieslietu ministrijas pozīciju Jūrmalas pašvaldības vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanā

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa piektdien, 22.aprīlī, ir sniegusi atbildi reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Mārim Kučinskim par Tieslietu ministrijas pozīciju jautājumā par Jūrmalas pašvaldības vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanu tiesā.
Pēc Tieslietu ministrijas uzskata, nav pamata Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas izvirzītajam un uzturētajam apgalvojumam, ka pašreizējā Jūrmalas pilsētas dome darbojas nelikumīgi un uz pirmo domes sēdi pēc pašvaldību vēlēšanām ir sanākusi prettiesiski.
Tieslietu ministrija norāda, ka Jūrmalas pilsētas domi pašlaik var atlaist tikai Saeima likuma “Par pašvaldībām” 91.pantā noteiktajos gadījumos vai kad likumīgā spēkā stāsies tiesas spriedums par Jūrmalas pilsētas vēlēšanu komisijas 2005.gada 14.marta lēmuma, ar kuru apstiprināti 2005.gada 12.martā notikušo vēlēšanu rezultāti, atcelšanu.
Atbildes vēstulē tieslietu ministre piekrīt, ka normatīvos aktos esošais regulējums nav pilnīgs.
Ņemot vērā Ministru prezidenta rezolūciju ar lūgumu izvērtēt nepieciešamību veikt grozījumus normatīvajos aktos saistībā ar izveidojušos situāciju Jūrmalas pilsētas domē, lai sakārtotu tiesisko vidi līdzīgu situāciju risināšanai turpmāk, Tieslietu ministrija veido darba grupu, kas veiks šo izvērtējumu un sniegs attiecīgus priekšlikumus normatīvo aktu pilnveidošanai.

Sandris Sabajevs, tieslietu ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!