• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas puse runā par ieslodzījuma vietu attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2005., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106741

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Poļu dziesmu diena

Vēl šajā numurā

26.04.2005., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas puse runā par ieslodzījuma vietu attīstību

Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa piektdien, 22.aprīlī, tiekoties ar Eiropas Spīdzināšanas un necilvēcīgas vai pazemojošas rīcības vai soda novēršanas komitejas locekļiem, iepazīstināja ar Latvijas veikumu, lai uzlabotu situāciju ieslodzījuma vietās. Sanāksmē piedalījās arī Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretāra vietniece Ilze Juhansone un citi TM eksperti.
I.Juhansone informēja ekspertus, ka šobrīd Tieslietu ministrijas pārraudzībā ir 15 ieslodzījuma vietas. 19. aprīlī Ministru kabinets akceptējis Ieslodzījuma vietu attīstības koncepciju 2006.–2014. gadam, kas paredz astoņu ieslodzījuma vietu rekonstrukciju un triju cietumu būtisku paplašināšanu. Par šo ieceri rakstījām 20.aprīļa “LV”.
Valsts sekretāra vietniece komitejas locekļiem uzsvēra, ka Tieslietu ministrija šobrīd pievērš īpašu uzmanību kriminālsodu izpildes politikai, lai sistēmiski risinātu problemātiskos jautājumus.
Atgādinām, ka 21.aprīlī Saeimā akceptēts arī Kriminālprocesa likums, kura primārais mērķis ir vienkāršot krimināllietu izmeklēšanu un iztiesāšanu, kas saīsinās tiesvedības laiku krimināllietās, garantējot cilvēktiesību ievērošanu kriminālprocesā, un veicinās soda neizbēgamības principa īstenošanos praksē.
Komisijas locekļi tikās arī ar Iekšlietu un Veselības ministrijas pārstāvjiem.

Pēc TM informācijas

Uzziņai

Komitejas mērķis ir uzraudzīt, kā tiek ievērots Eiropas Cilvēktiesību konvencijas 3.pants, kurā noteikts, ka neviens nevar tikt pakļauts spīdzināšanai, necilvēcīgai vai pazemojošai rīcībai. Komitejas locekļi apmeklē Eiropas Padomes dalībvalstu ieslodzījuma vietas, lai pārliecinātos, kā izturas pret ieslodzītajām personām, un izstrādā rekomendācijas situācijas uzlabošanai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!