• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Malmē dusmojas par Ferhoigenu un Fišeru". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2000., Nr. 321/322 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10677

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mūsu pakalni, upes un mazbānītis - Eiropas kopīgajā rotā

Vēl šajā numurā

14.09.2000., Nr. 321/322

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Malmē dusmojas par Ferhoigenu un Fišeru"

Baltijas jūras reģiona valstu parlamentāriešu 9. konferencē Zviedrijas pilsētā Malmē Ferhoigena priekšlikums atstāja kājnieku mīnai līdzīgu ietekmi.

Baltijas jūras reģiona valstu 9. konferencei Malmē vajadzēja būt harmoniskai sanāksmei. Tomēr konferenci aptumšoja divi notikumi: negaidītais ES komisāra Gintera Ferhoigena priekšlikums sarīkot Vācijā referendumu par jaunu dalībvalstu uzņemšanu Savienībā un Vācijas ārlietu ministra Joškas Fišera neierašanās. Parlamentārieši no Polijas, Lietuvas un Igaunijas dedzīgi iestājās par viņu valstu drīzu uzņemšanu Eiropas Savienībā. Šo vēlmi atbalstīja augsta ranga runātāji no Skandināvijas valstīm.

Vācijas delegācijas dalībniekiem, pieciem Bundestāga deputātiem un 18 Brēmenes, Hamburgas, kā arī Meklenburgas – Priekšpomerānijas un Šlēzvigas – Holšteinas parlamentu pārstāvjiem, vajadzēja atbildēt uz citu Baltijas kolēģu jautājumiem. Vispārējā nojauta bija tāda, ka Ferhoigens to nav darījis bez pamatīgas sagatavošanās, viņa priekšlikums — ja nav izprātots ar ārlietu ministru Jošku Fišeru, tad vismaz ar kancleru Gerhardu Šrēderu.

Šlēzvigas – Holšteinas landtāga prezidents Heincs Verners Arens (VSP) diplomātiski domāja, ka Ferhoigens ir nonācis ļoti bīstamā situācijā, bet VBP deputāts Joahims Bēms papildināja: "Mans bijušais liberālais partijas draugs tagad ir iekūlies ķezā." KDS Bundestāga deputāts Volfgangs Boerzens "Welt" teica: "Mani dāņu un zviedru draugi ir izbijušies. Ferhoigens viņos ir izraisījis lielu nemieru. Tagad baidīsies, ka pie mums virsroku varētu gūt Eiropas pretinieki." Tas, ka Malmē uz konferenci nebija ieradies Vācijas ārlietu ministrs Joška Fišers, sašutumu par vācu ārpolitiku uzkurināja vēl vairāk.

"Die Welt"

— 2000.09.05.

Ditharts Goss

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!