• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2005., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106813

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dokumentu, zīmogu atsaukumi

Vēl šajā numurā

27.04.2005., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dažādi sludinājumi

Līdzdarbības līgums Nr. 2.4.4.-22/2
Rīgā 2005.gada 8.aprīlī

 Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu teātra jomā

Latvijas Republikas Kultūras ministrija, kuras vārdā saskaņā ar nolikumu rīkojas valsts sekretārs Daniels Pavļuts, turpmāk tekstā “MINISTRIJA”, no vienas puses, un biedrība Latvijas Jaunā teātra institūts, kura vārdā saskaņā ar statūtiem rīkojas direktore Zane Kreicberga, turpmāk tekstā “Pilnvarotā institūcija”, no otras puses, kopā sauktas Puses, saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma VI nodaļu, 2003.gada 29.jūlija Ministru kabineta noteikumiem Nr.419 “Kārtība, kādā tiešās pārvaldes iestādes slēdz līdzdarbības līgumus, un līdzdarbības līgumu publiskošanas kārtība” un 2003.gada 29.aprīļa Ministru kabineta noteikumu Nr.241 “Kultūras ministrijas nolikums” 5.2.punktu, 5.3.punktu un 6.6.punktu, noslēdz šādu līgumu:
1. Līguma priekšmets.
MINISTRIJA pilnvaro Pilnvaroto institūciju veikt šādus valsts pārvaldes uzdevumus:
1.1. atlasīt un uzkrāt aktuālo informāciju un veicināt informācijas apriti teātra jomā;
1.2. sniegt metodisko palīdzību teātra nozares institūcijām un speciālistiem, organizējot seminārus, konsultācijas un profesionālās apmācības programmas;
1.3. veidot, koordinēt un attīstīt starptautisko sadarbību un pārstāvēt Latvijas teātra nozari starptautiskās sadarbības organizācijās un projektos.
2. Valsts pārvaldes uzdevumu izpildes kārtība un sasniedzamie rezultāti:
2.1. Pilnvarotā institūcija apņemas atlasīt, uzkrāt, sagatavot, tulkot un izplatīt informāciju:
2.1.1. pastāvīgi, ne mazāk kā 4 informācijas vienības mēnesī un ne mazāk kā 100 adresātiem mēnesī par konkrētiem pasākumiem, sadarbības projektiem, izglītības, finansējuma u.c. iespējām ārzemēs Latvijas teātra nozares profesionāļiem;
2.1.2. pastāvīgi, ne mazāk kā 4 informācijas vienības mēnesī un ne mazāk kā 12 adresātiem mēnesī par Latvijas teātra nozares aktualitātēm, personālijām, u.c. interesējošo informāciju ārzemju sadarbības partneriem;
2.1.3. pēc pieprasījuma sniegt MINISTRIJAI informāciju par teātra nozares starptautiskiem pasākumiem, festivāliem un kultūrpolitiskiem jautājumiem;
2.1.4. uzturēt internetā mājas lapu, ar ne mazāk kā 8 jauniem ierakstiem mēnesī, regulāri pilnveidot informāciju (datu bāzi un aktuālo informāciju) latviešu un angļu valodā un pastāvīgi nodrošināt iespēju izvietot bezmaksas informāciju par aktualitātēm Latvijas teātra nozares profesionāļiem un organizācijām;
Pilnvarotā institūcija apņemas sniegt metodisku palīdzību:
2.2.1. rīkojot starptautiskus tālākizglītības seminārus, lekcijas un meistardarbnīcas, vismaz vienu pasākumu gadā, pēc iespējas ietverot sekojošas darbības jomas teātra nozarē: menedžments un mārketings, tehniskās profesijas, radošās profesijas, ne mazāk kā 20 dalībniekiem gadā;
2.2.2. sniedzot individuālas konsultācijas Latvijas teātra nozares organizācijām un profesionāļiem pastāvīgi, pēc pieprasījuma par mobilitātes iespējām, par līdzdalību starptautiskos semināros, meistardarbnīcās u.tml., ārzemēs (ES, kaimiņvalstīs u.c.), par izglītības, finansējuma u.c. iespējām, kultūras projektu menedžmentu u.c. jautājumiem Latvijā un ārzemēs (ES, kaimiņvalstīs u.c.);
Pilnvarotā institūcija apņemas attīstīt starptautisko sadarbību:
2.3.1. organizējot ārzemju teātra speciālistu, producentu vizītes Latvijā ar mērķi iepazīstināt ar Latvijas teātra aktualitātēm, ne mazāk kā 20 viesiem gadā, koordinējot to piedalīšanos ikgadējā Latvijas labāko sezonas izrāžu dekādē;
2.3.2. pastāvīgi uzturot sakarus ar ārzemju festivāliem, sadarbības tīkliem, producentiem, žurnālistiem, teātra pētniekiem un kritiķiem, palīdzot tiem atrast sadarbības partnerus Latvijā;
2.3.3. veicinot un koordinējot Latvijas teātru un atsevišķu mākslinieku, producentu u.c. radošo līdzdalību starptautiskos projektos (stažieru programmās, kopīgi producētos projektos u.c.), ne mazāk kā 2 projekti gadā.
2.4. Uzdevumu izpildes izmaksas, atbilstoši šī Līguma noteikumiem, tiek segtas no MINISTRIJAS piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem un papildus piesaistītajiem līdzekļiem no citiem Latvijas un ārvalstu finansu avotiem.
3. Savstarpējo norēķinu kārtība
3.1. MINISTRIJA, pamatojoties uz konkursa komisijas 2005. gada 7.marta lēmumu, piešķir Pilnvarotajai institūcijai finansējumu 2005. gadā šī Līguma 1.1,.1.2. un 1.3. paredzēto punktu īstenošanai Ls 22 600, tai skaitā dalības maksai starptautiskajās organizācijās Ls 1300.
3.2. Piešķirtais finansējums tiek izmaksāts laikā no līguma noslēgšanas brīža līdz 2005. gada 30. decembrim saskaņā ar izmaksu grafiku, kas ir šī līguma neatņemama sastāvdaļa. MINISTRIJA ieskaita finansējumu Pilnvarotās institūcijas norādītajā bankas kontā saskaņā ar izdevumu tāmi, kas ir šī Līguma neatņemama sastāvdaļa.
3.3. Katru gadu MINISTRIJA pieņem atsevišķu lēmumu par turpmākajiem valsts budžeta līdzekļiem valsts pārvaldes uzdevumu veikšanai. Par katru turpmāko valsts budžeta līdzekļu piešķīrumu MINISTRIJA un Pilnvarotā institūcija slēdz atsevišķu vienošanos, un tā kļūst par šī Līguma neatņemamu sastāvdaļu.
4. Pārskatu sniegšanas un darbības kontroles kārtība
4.1. Piešķirtā finansējuma izlietojumu kontrolē un valsts pārvaldes uzdevumu izpildi pārrauga MINISTRIJA.
4.2. MINISTRIJAI ir tiesības pieprasīt no Pilnvarotās institūcijas grāmatvedības dokumentus un citu darījumu dokumentāciju, kas saitīti ar valsts pārvaldes uzdevumu izpildi. Pilnvarotās institūcijas pienākums ir nodrošināt, lai nepieciešamā dokumentācija būtu sakārtota un pieejama MINISTRIJAI, kā arī sniegt vispārējas vajadzīgās ziņas par valsts pārvaldes uzdevumu izpildi.
4.3. Sākot ar līguma noslēgšanas brīdi līdz katra ceturkšņa pirmā mēneša 15. datumam Pilnvarotajai institūcijai ir jāiesniedz MINISTRIJAI rakstiska saturiskā atskaite un dokumentāri apstiprināta finanšu atskaite par iepriekšējā ceturksnī paveikto darba apjomu.
Galīgā rakstiska, dokumentāri apstiprināta finanšu atskaite jeb kopsavilkums par attiecīgajā kalendārajā gadā piešķirto valsts budžeta līdzekļu izlietojumu un saturiskā atskaite jāiesniedz MINISTRIJAI ne vēlāk kā līdz nākamā kalendārā gada 30. janvārim.
4.4. Visi finanšu līdzekļi, kas nav izlietoti saskaņā ar tāmi, Pilnvarotai institūcijai nekavējoties jāatmaksā MINISTRIJAI.
5. Atbildība
5.1. Pilnvarotā institūcija pilnībā atbild MINISTRIJAI par jebkuriem neprecīzi un nekvalitatīvi veiktiem darbiem kopumā vai atsevišķi, sedz zaudējumus, kas MINISTRIJAI radušies šajā sakarā. MINISTRIJAI ir jāpierāda šie zaudējumi un darbu sliktā kvalitāte vai neprecizitāte.
5.2. Pilnvarotā institūcija ir atbildīga par darbiem, ko Pilnvarotās institūcijas vietā veikušas trešās personas, saskaņā ar Pilnvarotās institūcijas noslēgtiem līgumiem.
5.3. Ja Pilnvarotā institūcija nav ievērojusi tāmi, tās pienākums ir atgriezt valsts budžetā nepamatoti izmantotos vai neizmantotos līdzekļus tādā apjomā, kā to pēc kontroles rezultātiem konstatējusi MINISTRIJA.
6. Nepārvarama vara
6.1. Puses tiek atbrīvotas no atbildības par šī Līguma noteikumu daļēju vai pilnīgu neizpildi gadījumā, ja iestājas nepārvaramas varas apstākļi, kas sevī ietver, bet neaprobežojas ar dabas katastrofām, kariem, streikiem, epidēmijām, diversijām un terora aktiem, valsts varas un pārvaldes iestāžu izdotiem normatīvajiem dokumentiem, citiem gadījumiem, kuri pēc starptautiskiem standartiem tiek kvalificēti kā Force Majeure apstākļi un kuru dēļ šis Līgums pilnībā vai daļēji nav izpildāms.
6.2. Pusei, kuras saistību izpildi kavē Līguma 6.1 punktā norādītie apstākļi, ir pienākums piecu dienu laikā rakstiski informēt otru pusi. Pār tālāku Līguma izpildi Puses rakstveidā vienojas atsevišķi.
7. Līguma spēkā stāšanās kārtība, grozīšana un izbeigšana
7.1. Šis Līgums stājas spēkā ar tā parakstīšanas dienu un ir spēkā līdz 2007. gada 30. decembrim.
7.2. Līgumu grozīt iespējams, tikai pusēm par to vienojoties rakstveidā.
7.3. Pusēm savstarpēji rakstveidā vienojoties, Līgums var tikt izbeigts pirms tā darbības termiņa beigām.
7.4. MINISTRIJA ir tiesīga izbeigt Līgumu nekavējoties vai uz laiku apturēt tā darbību, brīdinot rakstveidā, ja:
7.4.1. Pilnvaroto institūciju sadalot vai pievienojot citai institūcijai, vai notiekot būtiskām izmaiņām tās vadībā, tiek vai var tikt aizskartas, ierobežotas vai pasliktinātas MINISTRIJAS intereses vai stāvoklis;
7.4.2. Pilnvarotā institūcija veic darbības, kas kaitē vai var kaitēt nākotnē MINISTRIJAS tēlam vai darbībai;
7.4.3. Pilnvarotā institūcija pārkāpj citus šī Līguma noteikumu vai normatīvos aktus;
7.4.4. LR spēkā esošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā Pilnvarotā institūcija ir atzīta pat maksātnespējīgu;
7.4.5. ja šī Līguma noteikumi zaudē spēku atbilstoši normatīvajiem aktiem.
7.5. Līguma izbeigšanās gadījumā Pilnvarotā institūcija ne vēlāk kā piecu darba dienu laikā pēc Līguma izbeigšanās atmaksā valsts budžetā neizmantotos finanšu līdzekļus.
8. Citi noteikumi
8.1. Līguma nodaļu nosaukumi ir lietoti Līguma pārskatāmības nodrošināšanai, un tie nevar tikt izmantoti līgumsaistību interpretācijai.
8.2. Tās Līguma attiecības, kuras nav atrunātas šī Līguma tekstā, tiek regulētas saskaņā ar LR normatīvajiem dokumentiem.
8.3. Līgums sastādīts divos eksemplāros latviešu valodā, katrs uz piecām lapām, pa vienam eksemplāram katrai pusei. Abiem Līguma eksemplāriem ir vienāds juridiskais spēks.

 Paziņojums par licencēto makšķerēšanu

Cēsu rajona Stalbes pagasta z/s “Vecstārasti”, reģ.nr.950100038, Ruckas ezerā organizē licencēto makšķerēšanu. Licences var iegādāties pie Anatolija Zaļā, tālr. 9421836.

Paziņojums

Atbilstoši LR likumam “Par pilsētu, rajonu, novadu un pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām” aicinām izvirzīt un pieteikt Ludzas rajona vēlēšanu komisijas locekļu kandidātus līdz 2005.gada 13.maijam Ludzas rajona padomē Ludzā, Raiņa ielā 16. Uzziņas pa tālruni 5707129.

Pretenziju pieteikums

Es, Jeļizaveta Dubodelova, pers. kods 2010XX-XXXXX, izsaku pretenzijas saimniecības pagalmam Daugavpilī, Liliju ielā 57.
Tur dzīvo Aleksandrs Drozds, mana parādnieka dēls, un Stanislava Vaļaka.
Mans iepriekšējais parādnieks Iokims Drozds, kurš nomira 1981.gadā, man ir parādā mežu būvmateriāliem, naudu, 4 metrus savas pierobežas zemes. Tā kā 1968.gadā mūsu pagalms bija kopējs, lūdzu veikt juridiskas darbības, lai atdotu parādu. Projekts nr.141, 20.09.1968.

Vienošanās atsaukums

Inga Liepiņa, pers. kods 0412XX-XXXXX, dzīv. Limbažu raj., Vidrižu pag., “Klokās”, atsauc vienošanos starp VIJU SKAIDRĪTI VĪTOLU, pers. kods 1707XX-XXXXX, KĀRLI VĪTOLU, pers. kods 2009XX-XXXXX, no vienas puses, un INGU KOSIREVU, pers. kods 1009XX-XXXXX, no otras puses, ko apliecinājusi zvērināta notāre Daila Anna Macko ar nr.7903–7904. Atsaukums pamatots ar pilnvaru, kas izdota Ingai Liepiņai, pers. kods 0412XX-XXXXX, dzīv. Limbažu raj., Vidrižu pag. “Klokās”, ko apliecinājusi zvērināta notāra palīdze Līga Lediņa un ar nr.17532 iereģistrējusi zvērināta notāre Ināra Ceiča.

Paziņojums par promocijas darba aizstāvēšanu

2005.gada 19.maijā pulksten 14 LLU Veterinārmedicīnas zinātņu nozares promocijas padomes atklātā sēdē Jelgavā, Helmaņa ielā 8, 1.auditorijā, BORISS JĀKOBSONS aizstāvēs promocijas darbu “Bišu kaļķu peru bioloģiskā apkarošana” veterinārmedicīnas doktora zinātniskā grāda iegūšanai.
Recenzenti: Dr. habil. med. vet. Zigmunds Brūveris, Valsts Emeritētais zinātnieks, profesors, Dr. med. vet. Roberts Trubka, LLU Veterinārmedicīnas fakultātes asoc. profesors, Dr. med. vet. Inese Zītare, LLU Biotehnoloģijas un veterinārmedicīnas zinātniskā institūta “Sigra” vadošā pētniece.
Ar promocijas darbu var iepazīties LLU Fundamentālajā bibliotēkā Jelgavā, Lielajā ielā 2.

 Paziņojums par promocijas darba aizstāvēšanu

Š.g. 13.maijā pulksten 10 Ekonomikas nozares Agrārās ekonomikas un Reģionālās ekonomikas apakšnozaru promocijas padomes atklātā sēdē Jelgavā, Svētes ielā 18, 212.auditorijā, promocijas darbu ekonomikas doktora grāda iegūšanai aizstāvēs Maira Leščevica.
Tēma: “Lauku uzņēmējdarbības vides attīstības iespējas Latvijā”.
Recenzenti: Dr. habil. oec., LU profesors, LZA akadēmiķis Oļģerts Krastiņš; Dr. oec., LU profesore Biruta Sloka; Dr. habil. oec., LLU profesors Vulfs Kozlinskis.
Ar promocijas darbu var iepazīties LLU Fundamentālajā bibliotēkā Jelgavā, Lielajā ielā 2.

Paziņojums

LR IeM VP GKrPP 2003.gada 17.septembrī fermas ēkā “Masti”, kura atrodas Zelenpolē, Mākoņkalna pagastā, Rēzeknes rajonā, izņēma bezsaimnieka mantu: spirta šķidrumu, cigaretes “Prince Mild”, “Prince”, cigarešu ražošanas iekārtas daļas, poligrāfiskos izstrādājumus, iepakojuma materiālus.
Īpašniekam jāgriežas ONAP, tālr. 7075312, 7075285.

Paziņojums

LR IeM VP GKrPP 03.11.2004. Ogres rajonā, Ciemupes pagastā, noliktavu “Strautiņi” teritorijā, izņēma bezsaimnieka dīzeļdegvielu Л-0,2-б ВС. Īpašniekam jāgriežas ONAP, tālr. 7075356, 7075263.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!