• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Nekāda atbalsta no Briseles puses". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.09.2000., Nr. 321/322 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10684

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

No naudas valsts makā uz tautsaimniecības attīstību

Vēl šajā numurā

14.09.2000., Nr. 321/322

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Nekāda atbalsta no Briseles puses"

Vai tas viss bija tikai vētra ūdens glāzē? ES Komisijas prezidentam Romano Prodi nē. Itālis par Ferhoigena izteikumiem bija acīmredzami sadusmots.

Politiskie novērotāji tomēr ir vienisprātis, ka Briseles vadības komanda ar strīdīgo, bet viscaur diskusiju cienīgo priekšlikumu atkal ir rīkojusies īsti diletantiski. Prodi nekavējoties esot nostājies Vācijas ārlietu ministra Fišera noraidošās nostājas pusē. Prodi pārāk steidzīgā distancēšanās no sava paplašināšanas komisāra norādot arī uz paša ES šefa politisko vājumu, kurš nepalīdz savam komisāram šādā politiski delikātā situācijā. Turklāt tas bija tieši Prodi, kurš agrāk – piemēram, uzaicinot Lībijas revolucionāru vadītāju Kadafi – izraisīja satraukumu ES dalībvalstu valdībās.

Eiropas Parlamentā Ferhoigena izteikumi ir izraisījuši dažādu atbalsi. Eiropas deputāts Jo Leins (VSP) izteicās par „Eiropas referendumu". Plaisa starp valdošo rīcību un pilsoņu informētību Eiropas jautājumos kļūstot arvien lielāka. Ar galotņu tikšanās un Starpvaldību konferencēm vien nepietiekot Eiropas vienotības padziļināšanai.

Eiropas parlamenta Ārpolitikas komitejas priekšsēdētājs Elmārs Broks (KDS) aicināja Vācijas valdību un ekonomikas pārstāvjus izskaidrot iedzīvotājiem gaidāmās ES paplašināšanas uz austrumiem priekšrocības. Ja tiktu nosaukti paplašināšanās iemesli, izredzes par to pārliecināt cilvēkus būtu „diezgan lielas". KDS politiķis aicināja komisāru drīz pabeigt sarunas ar kandidātvalstīm.

"Sūddeutsche Zeitung"

— 2000.09.05.

Andreass Oldags

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!