• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lisabonas stratēģijas ieviešanu Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2005., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106841

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem EP rezolūcijas projektā par ES un Krievijas attiecībām

Vēl šajā numurā

27.04.2005., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lisabonas stratēģijas ieviešanu Latvijā

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā un Starptautiskā sabiedriskā organizācija “Baltijas forums” sadarbībā ar F.Eberta fondu 28.aprīlī rīko semināru, kas veltīts Lisabonas stratēģijas ieviešanai Latvijā.
Lai pievērstu sabiedrības uzmanību Lisabonas stratēģijas ieviešanas procesam Latvijā, tiek rīkots seminārs “Lisabonas stratēģija Latvijā: starp investīcijām cilvēkkapitālā un ekonomisko izaugsmi”.
Eiropas Komisijas pārstāvniecības vadītājs Endrū Rasbašs atzīmē: “Lisabonas stratēģija nozīmē izaugsmi un darbavietas tagad un nākotnē. Lai panāktu ilgtspējīgu izaugsmi un labas darbavietas, Eiropai jāizmanto savas salīdzinošās priekšrocības tādā rūpniecībā un pakalpojumu jomā, kam ir augsta pievienotā vērtība un kur īpaši nepieciešamas zināšanas. Pēc pieciem gadiem kopš stratēģijas ieviešanas un pēc Eiropas Savienības paplašināšanās pagājušogad mums jāredz, kas ir paveikts un vai iespējams sasniegt vēl vairāk. Tādēļ šis seminārs ir svarīgs un nepieciešams.”
Sabiedriskās organizācijas “Baltijas forums” prezidents Jānis Urbanovičs norāda: “Sabiedrībā joprojām trūkst diskusijas par to, uz kādiem principiem un vērtībām jābalstās Latvijas sociālekonomiskajai attīstībai, Latvijai integrējoties Eiropas Savienībā. Lisabonas stratēģijas var palīdzēt skaidrāk apzināties šīs vērtības un principus un kļūt par jaunu posmu sociālo, nodarbinātības un ilgtspējīgas ekonomikas jautājumu sakārtošanai valstī.”
Seminārā īpaša uzmanība tiks pievērsta šādiem jautājumiem:
• Vai tuvākajā nākotnē mēs varam sagaidīt kopēja Eiropas sociālā standarta vai pat kopēja sociālā modeļa parādīšanos? Kādas prasības un kādas iespējas tas nozīmē Latvijai?
• Vai kopējā izdevība no Lisabonas stratēģijas īstenošanas un kopīgās vērtības ir stiprākas par katras dalībvalsts guvumu, īstenojot savu ekonomiskas attīstības stratēģiju, arī uz citu rēķina?
• Kā izmantot ekonomisko izaugsmi sociālā progresa veicināšanai? Vai Ziemeļu labklājības modeļa principi (konkurētspējīga, tehnoloģiski attīstīta ekonomika ar lielu publiskā sektora daļu, kas nodrošina sociālo vienlīdzību un iekļaušanu) ir nozīmīgi arī citām valstīm, tajā skaitā arī Latvijai?

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!