• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2005. gada 21. aprīļa stenogramma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2005., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106913

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2005. gada 20. aprīlī

Vēl šajā numurā

28.04.2005., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

2005. gada 21. aprīļa stenogramma

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.
Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi, sākam Saeimas 21.aprīļa sēdi!
Pirms sākam izskatīt sēdes darba kārtību, Saeimas Prezidijs ir saņēmis Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas lūgumu – izdarīt izmaiņas Saeimas šā gada 21.aprīļa sēdes darba kārtībā un izslēgt no darba kārtības 17.punktu – likumprojektu “Elektroenerģijas tirgus likums”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība izmainīta.
Saeimas Prezidijs ir saņēmis Ministru kabineta iesniegumu ar lūgumu izmainīt 21.aprīļa sēdes darba kārtību un iekļaut tajā Ministru kabineta sēdē atbalstītos likumprojektus “Grozījumi likumā “Par aviāciju””, “Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā”. Vai par šiem diviem likumiem deputātiem ir iebildumi? Ir.
Tātad par izmaiņām darba kārtībā saistībā ar likumprojekta “Grozījumi likumā “Par aviāciju”” iekļaušanu darba kārtībā, 21.aprīļa sēdes darba kārtībā, ir pieteikusies runāt Linda Mūrniece. Lūdzu!
L.Mūrniece (JL).
Cienījamie kolēģi! Aizsardzības ministrija vēlas juridiski sakārtot jautājumu, kas ir saistīts ar teroristu sagrābta lidaparāta neitralizēšanu. Pirms esam nonākuši situācijā, kad darām to, pamatojoties uz savu pieredzi, pašlaik Latvijas normatīvie akti nosaka tikai tiesības veikt gaisa kuģu piespiedu nosēdināšanu, taču nav noteiktas amatpersonas, kas galējas nepieciešamības gadījumā būtu tiesīgas pieņemt lēmumu par kaujas darbību veikšanu pret gaisa kuģi, kurš apdraud Latvijas iedzīvotāju dzīvības.
11.septembra terora akts Amerikas Savienotajās Valstīs pierādīja, ka kā ierocis var tikt izmantoti teroristu sagrābti gaisa kuģi. Šajos uzbrukumos gāja bojā vairāki tūkstoši iedzīvotāju. Šie uzbrukumi uzskatāmi demonstrē tos jaunos draudus un riskus, ar kuriem starptautiskajai drošībai, iespējams, nāksies saskarties arvien biežāk. Šo iespēju apliecina arī citās valstīs īstenotie vai novērstie mēģinājumi izmantot gaisa kuģi kā ieroci.
Latvija atrodas intensīvā starptautiskās gaisa telpas satiksmes zonā. Tas paaugstina risku, ka arī Latvijas gaisa telpa un teritorija potenciāli var tikt izmantota uzbrukumiem.
Likumprojektā “Grozījumi likumā “Par aviāciju”” galējas nepieciešamības gadījumā, lai novērstu draudus nacionālajai drošībai un pasargātu Latvijas cilvēkus, aizsardzības ministram tiks noteikts deleģējums pieņemt lēmumu par kaujas darbību veikšanu pret gaisa kuģi Latvijas Republikas teritorijā. Aizsardzības ministra prombūtnē tādas tiesības būs Ministru prezidentam.
Aicinu iekļaut likumprojektu “Grozījumi likumā “Par aviāciju”” un ar to saistīto likumprojektu “Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā” Saeimas sēdes darba kārtībā un atbalstīt to tālāko virzību.
Sēdes vadītāja.
Tad viens deputāts ir runājis “par”, neviens deputāts nav runājis “pret”. Vai deputātiem ir iebildumi, ka darba kārtībā mēs izdarām grozījumus un iekļaujam likumprojektu “Grozījumi likumā “Par aviāciju”” un likumprojektu “Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā”? Ir deputātiem iebildumi? Tad lūdzu deputātus balsot par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par aviāciju”” iekļaušanu šodienas sēdes darba kārtībā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret – 6, atturas – 4. Darba kārtība ir izmainīta.
Vai deputātiem ir iebildumi, ja darba kārtībā iekļaujam likumprojektu “Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā”? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir izmainīta. Paldies.
Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Ulmes, Šķestera, Kalniņa, Bērziņa, Strazdiņa un citu deputātu iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņas 21.aprīļa Saeimas sēdes darba kārtībā un sadaļā “Par iesniegtajiem likumprojektiem” iekļaut izskatīšanai likumprojektu “Grozījums likumā “Zvejniecības likums””. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir izmainīta... (Starpsauciens: “Balsot!”) Balsot? Tad lūdzu deputātus balsot par likumprojekta “Grozījums likumā “Zvejniecības likums”” iekļaušanu darba kārtībā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 28, pret – nav, atturas – 48. Likumprojekts darba kārtībā nav iekļauts.
Saeimas Prezidijs ir saņēmis Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņas Saeimas 21.aprīļa sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā Saeimas lēmuma projektu “Par Ģenerālprokuratūras pārstāves Ramonas Bērziņas apstiprināšanu par Centrālās zemes komisijas locekli”. Deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir mainīta. Paldies.
Saeimas Prezidijs ir saņēmis Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņas Saeimas 21.aprīļa sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā Saeimas lēmuma projektu “Par deputāta Alberta Krūmiņa apstiprināšanu par Centrālās zemes komisijas locekli”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir mainīta. Paldies.
Saeimas Prezidijs ir saņēmis Lagzdiņa, Pietkeviča, Paegles, Kļaviņa, Šadurska un citu deputātu iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņas 21.aprīļa sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā lēmuma projektu “Par Vairas Paegles un Pauļa Kļaviņa apstiprināšanu par Eiropas un Vidusjūras valstu Parlamentu asamblejas Latvijas delegācijas locekļiem”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir mainīta. Paldies.
Cienījamie kolēģi! Sāksim izskatīt darba kārtību.
Saeimas Prezidijs ierosina Satversmes 81.panta kārtībā izdotos Ministru kabineta noteikumus nr.219 “Grozījums likumā “Par arhīviem”” nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likumprojekts nodots komisijai. Sakarā ar to, ka tie ir Satversmes 81.panta kārtībā izdotie noteikumi, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam!
Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Staņislavam Šķesteram!
S.Šķesters (ZZS).
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 30.aprīlis. Paldies.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 30.aprīlis. Paldies.
Saeimas Prezidijs ierosina Satversmes 81.panta kārtībā izdotos Ministru kabineta noteikumus nr.220 “Grozījums Darba likumā” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija, un pieņemt šos noteikumus kā likumprojektu pirmajā lasījumā. Lūdzu deputātus balsot par likumprojektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts pieņemts pirmajā lasījumā.
Lūdzu Sociālo un darba lietu komisijai noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam!
Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātei Jevgenijai Stalidzānei!
J.Stalidzāne (LPP).
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 5.maijs.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 5.maijs. Paldies.
Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas iesniegto likumprojektu “Grozījumi Valsts kontroles likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, Juridiskajai komisijai un Publisko izdevumu un revīzijas komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijām, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 92, pret un atturas – nav. Likumprojekts nodots komisijām.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts nodots komisijai.
Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Māra Grīnblata, Jāņa Straumes, Jura Dobeļa, Dzintara Rasnača, Annas Seiles iesniegto likumprojektu “Grozījumi Latvijas Republikas valsts robežas likumā” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.
“Par” pieteicies runāt deputāts Juris Dobelis.
J.Dobelis (TB/LNNK).
Cienītie kolēģi! Mūsu piedāvājumu nosaka šībrīža notikumi, solījumi parakstīt dažādus dokumentus, visādi minējumi ap to. Mēģinājumi izmantot visu līdz šim notikušo kāda nomelnošanai, aizskaršanai, nerunājot skaidru patiesību.
Runas par Latvijas valsts vēsturisko robežu, minot Abreni skaidri un gaiši starptautiskajā sabiedrībā, ir pilnīgi saprotamas un neprasa nekādus liekus komentārus.
Un es uzsvēršu: tās nav Latvijas teritoriālās pretenzijas, kā viens otrs atkal izsakās! Tā ir Latvijas vēsturiskā teritorija. Vēsturiskā robeža un nevis pretenzijas pret kaut ko, kas Latvijai nepieder.
Nesalīdzināsim šo te mūsu vēlmi pretendēt uz vēsturisko taisnību ar tiem smagajiem strīdiem par robežām, kādi ir šībrīža pasaulē notikuši – Izraēla un Palestīna. Varbūt pasmaidīsim par šo jautājumu? Kā tie kārto robežjautājumus?
Tāpat mīļā, lielā Krievija un Ukraina. It kā draudzīgas slāvu valstis, bet nezin kāpēc par Krimu un Sevastopoli īpaši strīdas. Gadiem strīdas. Tāpat Kalnu Karabahas jautājums un daudzi citi. Un mēs te uztraucamies par savējo.
Tāpēc es domāju, ka tāds iespaids rodas, ka ar šo klusēšanu un kaut kādu klusu ložņāšanu vienam otram gribas uz valsts rēķina kārtot kaut kādas sīkas šeftītes un neko citu vairāk.
Un tāpēc priekšlikums ir skaidrs, kas ir domāts, lai atkratītos no liekiem slogiem, no liekiem solījumiem par kaut kādiem mistiskiem jauniem robežlīgumiem. Tad, kad būs, tad runāsim par atsevišķu robežlīgumu. Šinī brīdī mēs saglabājam visas Latvijas iespējas jebkurā nākotnes brīdī atgriezties pie šā jautājuma. Un ieliekam to skaidri savas valsts likumā.
Tālāk es gribētu pateikt vienu vārdu arī par okupāciju šeit. Ja jau Latvija tika okupēta, kā mēs visi uzskatām, 1940.gadā, tad tika okupēta visa Latvijas teritorija, ieskaitot Abreni. Un šodien okupanti ir aizgājuši no daļas Latvijas teritorijas, bet no Abrenes nav aizgājuši. (No zāles deputāts Dz.Ābiķis: “Brīvību Abrenei!”) Un, ja mēs uzskatām, ka ir aizgājuši, tad mēs sākam šaubīties par pašu okupācijas faktu. Diemžēl!
Lūdzu, ņemiet arī to vērā! Un tāpēc savus likumus ir uzmanīgi un rūpīgi jāsakārto. Un, ja kādam nepatīk šīs mūsu aktivitātes, un diemžēl tas ir jūtams, dažādu līmeņu vīri un sievas nicinoši mēģina kaut kā šīs iniciatīvas kritizēt, demonstrēdami vienkārši savu nevarību, savu mazspēju domāt un Latvijas interešu vārdā rīkoties, nu nevajadzētu tā darīt! Jo šeit jau nav runas par vienu vai otru organizāciju. Šeit ir runa par Latvijas valsti. Un, ja mēs visi gribam būt valsts patrioti un skaidri saprast, kas ir noticis, un palikt pie tā, tad nav nekāda pamata atteikties no tā, kas mums pieder, ieliksim to likumā, un attiecīgajā brīdī par to atkal runāt. Un uzsverot jebkuram starptautiskajam mācītājam, kas te atbrauks un mūs mācīs, citus piemērus, kā šīs lietas kārto citas valstis. Kārto gadu desmitiem, kārto gadu simtiem, bet turpina kārtot. Nevis vienkārši atsakās tā – mīļā miera labad.
Tā kā šodien ir runa par nodošanu komisijām, šķiet, ka pats labojums nav vairs tik konceptuāls, kā kādreiz varētu šķist, bet tomēr tas ir ļoti nepieciešams labojums, lai, kā jau teicu, mēs nenodarbotos ar lieku slogu nevajadzīgu uzņemšanu.
Paldies.
Sēdes vadītāja.
Pret likumprojekta nodošanu komisijām pieteicies runāt deputāts Nikolajs Kabanovs.
N.Kabanovs (PCTVL).
(Starpsauciens no zāles: “Okupants uzgāja tribībē!”)
Godātie kolēģi deputāti! Dārgie Latvijas cilvēki!
Latvijas valsts robežu jautājums tagad ir ne tikai mūsu ārpolitikas aktualitāte, bet arī Eiropas Savienības galvassāpes. Tikai atbilstoši juridiski noformēta, iezīmēta un apsargāta valsts robeža dos mums iespēju iekļauties Šengenas telpā. Šajā sakarā mūsu robežjautājuma risināšana ar Krievijas Federāciju ir ārkārtīgi svarīga.
Bet ko mums piedāvā viltus nacionālpatrioti no TB/LNNK frakcijas? Atklāti sakot, viņi darbojas kaitnieciski attiecībā uz Latvijas ārpolitiskajām prioritātēm. TB/LNNK piedāvājuma būtība ir veidot nevis robežu, bet kaut kādu demarkācijas līniju. (Deputāts J.Dobelis kaut ko saka no zāles.) Pasaulē ir zināmas tikai dažas demarkācijas līnijas: Korejas pussala un Kašmira starp Indiju un Pakistānu. Izskatās, ka TB/LNNK politiķi joprojām atrodas karastāvoklī ar sarkano Krieviju un nav pamanījuši, ka Krievija vairs nav sarkana un tās priekšgalā vairs nestāv tādi starptautiski avantūristi kā Joffe un Ganeckis, kuri bija gatavi upurēt krievu zemi pasaules revolūcijas vārdā.
Atļaušos pievērst uzmanību 20.gada miera līguma apstākļiem. Toreiz boļševiku valdībai draudēja ģenerālis Vrangelis. Kā raksta ģenerālis Pēteris Radziņš, kas toreiz bija Latvijas ģenerālštāba pārstāvis: “Ja mēs ar pamieru nebūtu steigušies un nebūtu to slēguši slepeni no mūsu sabiedrotās Polijas, tad Krievijai būtu jābaidās, ka mēs kopīgi ar Poliju varam turpināt uzbrukumu un ieņemt Pleskavu, Ostrovu.”
Dobeļa kungs, vai jums vajadzīga Pleskava? (No zāles deputāts J.Dobelis: “Vajag!”) Jūs paši ar savu Ludzu nevarat tikt galā. Jūs zināt, kāds ir bezdarbs Ludzas rajonā? Aptuveni 30%. Bet Abrenes rajonā ir aptuveni 3%. Tāpēc, ka tur visas rūpnīcas un visas kolektīvās saimniecības strādā. (No zāles deputāts J.Dobelis: “Brauc uz turieni! Kāpēc nebrauc?”)
Pagājušajā sestdienā pie Latviešu strēlnieku pieminekļa notikušajā mītiņā piedalījās arī TB/LNNK deputāts Tabūns. Un tur izskanēja vēl trakāks apgalvojums. Latvijas teritorija ir līdz pat Baikālam! Sapņot nav kaitīgi, un Aptiekas ielā vēl ir tukšas palātas, Tabūna kungs! Tomēr šādas pretenzijas tikai norāda uz jūsu autoru neadekvātumu. Vai tagad TB/LNNK piedāvājums ir adekvāts? Protams, ka nē. Ir skaidrs, ka Latvijas–Krievijas robežlīgums būs tiesiskais akts, kurš būs prioritārs attiecībā pret jebkuru Latvijas Republikas normatīvo aktu, arī pret jūsu murgaino propagandisko izlēcienu, kuru, es domāju, cienījamie kolēģi, tomēr neatbalstīsiet!
Lūdzu balsot “pret”! (Aplausi.)
Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi, lai gan Kārtības rullis nosaka, ka izsaucieni no zāles ir pieļaujami, bet tomēr arī, izsaucoties no zāles, jums vajadzētu pārdomāt, vai šie izsaucieni ir ar Saeimas cieņu savienojami jēdzieni.
Tātad lūdzu, kolēģi, viens deputāts ir runājis “par”, viens – “pret”. Balsojam par likumprojektu “Grozījumi Latvijas Republikas valsts robežas likumā” nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju! (Starpsauciens: “Nost okupāciju!”) Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 71, pret – 20, neviens deputāts neatturas. Likumprojekts komisijai nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījums Latvijas Kriminālprocesa kodeksā” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka Aizsardzības un iekšlietu komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijām, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu!
Cienījamie kolēģi, pirms mēs balsojam, lūdzu, ieslēgt par procedūru mikrofonu deputātam Marekam Segliņam!
M.Segliņš (TP).
Godājamie kolēģi, piedāvāju nodot šo likumprojektu Juridiskajai komisijai. Krimināllikumu. Kriminālprocesa kodeksu arī.
Sēdes vadītāja.
Nodot vai Juridisko komisiju noteikt kā atbildīgo komisiju?
M.Segliņš.
Kā atbildīgo.
Sēdes vadītāja.

Vai deputātiem ir iebildumi, ka likumprojekts “Grozījums Latvijas Kriminālprocesa kodeksā” tiek nodots arī Juridiskajai komisijai, nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija? Deputātiem iebildumu nav. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijām, nosakot atbildīgo komisiju – Juridisko komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu!
Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret un atturas – nav. Tātad likumprojekts komisijām nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Vienošanos starp Angiljas valdību un Latvijas Republikas valdību par ienākumu no uzkrājumiem aplikšanu ar nodokli” nodot Ārlietu komisijai, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijām, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijām nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Krimināllikumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu”” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka Aizsardzības un iekšlietu komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijām, nosakot atbildīgo komisiju! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijām nodots. Paldies.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Kredītiestāžu likumā”” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Likumprojekts komisijai nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par aviāciju”” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijām, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu!.. Atvainojos, pirms balsošanas par procedūru ieslēgt mikrofonu deputātam Jurim Dalbiņam.
J.Dalbiņš (TP).
Šo likumprojektu “Grozījumi likumā “Par aviāciju”” nodot arī Aizsardzības un iekšlietu komisijai un noteikt, ka tomēr atbildīgā būs Aizsardzības un iekšlietu komisija.
Sēdes vadītāja.
Vai deputātiem ir iebildumi, ka Aizsardzības un iekšlietu komisija ir atbildīgā komisija par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par aviāciju””? Deputātiem iebildumu nav. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijām, nosakot, ka Aizsardzības un iekšlietu komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret – 6, neviens neatturas. Likumprojekts komisijām nodots.
Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā” nodot Aizsardzības un iekšlietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta nodošanu komisijai, nosakot atbildīgo komisiju. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret – 4, atturas – 1. Likumprojekts komisijai nodots.
Cienījamie kolēģi! Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Dalbiņa, Rugātes, Mūrnieces, Lasmaņa, Krastiņas iesniegumu ar lūgumu izsludināt pārtraukumu Saeimas sēdē 30 minūšu garumā. Vai deputātiem ir iebildumi? (Starpsauciens: “Ir!”) Ja deputātiem ir iebildumi, lūdzu deputātus balsot par pārtraukuma izsludināšanu 30 minūšu garumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu!
Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret – 16, neviens deputāts neatturas.
Tad Saeimas Prezidijs izsludina pārtraukumu 30 minūšu garumā. Satiekamies Saeimas plenārsēžu zālē pulksten 10.00.
Vārda īsam paziņojumam deputātam Jurim Dalbiņam.
J.Dalbiņš (TP).
Cienījamie Aizsardzības un iekšlietu komisijas deputāti! Lūdzu pulcēties uz komisijas sēdi komisijas sēžu telpā!
Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi! Satiekamies pulksten 10.00. Paldies!

Pārtraukums

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.
Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Turpinām Saeimas sēdi.
Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputāta Māra Gulbja iesniegumu ar lūgumu piešķirt viņam 21.aprīlī neapmaksātu atvaļinājumu. Lūdzu deputātus balsot par atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Mārim Gulbim. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret un atturas – nav. Deputātam atvaļinājums piešķirts.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par Aigara Pētersona apstiprināšanu par Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas vadītāju”. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par Ināras Gardas apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.
V.Stepaņenko (LPP).
Labdien, cienījamie kolēģi! Juridiskā komisija izskatīja lēmuma projektu “Par Ināras Gardas apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”. Komisijas vērtējums pozitīvs. Lūdzu Saeimu nobalsot par lēmuma projektu “Par Ināras Gardas apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”.
Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi, lūdzu balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par Veronikas Krūmiņas apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”.
Juridiskās komisijas vārdā Vjačeslavs Stepaņenko.
V.Stepaņenko (LPP).
Juridiskā komisija izskatīja lēmuma projektu “Par Veronikas Krūmiņas apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”. Lūdzu Saeimu nobalsot par Veronikas Krūmiņas apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret – nav, atturas – 2. Lēmums pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par Ingunas Radzevičas apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.
V.Stepaņenko (LPP).
Juridiskā komisija izskatīja lēmuma projektu “Par Ingunas Radzevičas apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi”. Lūdzu Saeimu nobalsot par Ingunas Radzevičas apstiprināšanu par Augstākās tiesas tiesnesi!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret – 1, neviens deputāts neatturas. Lēmums pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par Ģenerālprokuratūras pārstāves Ramonas Bērziņas apstiprināšanu par Centrālās zemes komisijas locekli”. Vai Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā kāds vēlas runāt? Ja nē, lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret – nav, atturas – 2. Lēmums pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par deputāta Alberta Krūmiņa apstiprināšanu par Centrālās zemes komisijas locekli”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret – nav, atturas – 2. Lēmums pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par Vairas Paegles un Pauļa Kļaviņa apstiprināšanu par Eiropas un Vidusjūras valstu Parlamentu asamblejas Latvijas delegācijas locekļiem un Vairas Paegles apstiprināšanu par Latvijas delegācijas vadītāju”. Lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Paldies.
Cienījamie kolēģi, Saeimas Prezidijs ir saņēmis Aizsardzības un iekšlietu komisijas lūgumu – izdarīt izmaiņas šā gada 21.aprīļa sēdes darba kārtībā un iekļaut šīs sēdes darba kārtībā likumprojekta “Grozījumi likumā “Par aviāciju”” izskatīšanu pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? (Starpsauciens: “Ir!”) Ja deputātiem ir iebildumi par iekļaušanu darba kārtībā... Par iekļaušanu, ja? Tad jānāk šeit.
Par iekļaušanu darba kārtībā pieteicies runāt deputāts Juris Dalbiņš.
J.Dalbiņš (TP).
Cienījamie kolēģi deputāti! Es aicinātu atbalstīt šī jautājuma iekļaušanu šīsdienas darba kārtībā, jo likumprojekts mums ir jāpieņem līdz, teiksim, maija sākumam, kas mums ir ļoti būtiski, lai mēs varētu sekmīgi organizēt ASV prezidenta vizītes drošības jautājumus, un šodien būtu nepieciešams šo likumprojektu izskatīt arī pirmajā lasījumā.
Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisija to ir atbalstījusi, es lūgtu jūs arī atbalstīt un lūgtu to iekļaut darba kārtībā pirms Kriminālprocesa likuma skatīšanas.
Paldies.
Sēdes vadītāja.
Pret darba kārtības izmaiņu ir pieteicies runāt deputāts Nikolajs Kabanovs.
N.Kabanovs (PCTVL).
Kolēģi deputāti! ASV prezidents Džordžs Bušs daudz brauc pa pasauli. Vai jūs varat nosaukt kaut vienu valsti, kur pieņemts šāda veida likumprojekts? Vai, piemēram, Nīderlandē, kur viņš brauc maija mēnesī, būs, teiksim, šāds likumprojekts? Protams, ka nav. Mēs gribam kārtējo reizi, teiksim, sava vecākā brāļa priekšā izteikt savu gatavību izdarīt jebko, lai viņam patiktu. Bet, mīļie kungi! Vai jūs nezināt, Dalbiņa kungs, ka Latvijas aviācijas nav kā tādas. Latvijas pretgaisa spēku nav. Mums nav pašu zenītraķetes un tā tālāk, un tā joprojām. Tas nozīmē, ka Latvijas gaisa telpā būs amerikāņu iznīcinātāji, un viņi grib iznīcināt civillidaparātu. Es domāju, ka tas ir ļoti bīstams precedents – šāda likumprojekta apspriešana mūsu Saeimā. Un es ceru, ka jūs nenobalsosiet par to.
Sēdes vadītāja.
Tātad viens deputāts ir runājis “par”, viens deputāts ir runājis “pret” darba kārtības izmaiņu. Lūdzu deputātus balsot par darba kārtības izmaiņu, iekļaujot tajā likumprojekta “Grozījumi likumā “Par aviāciju”” izskatīšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret – 6, atturas – 5. Likumprojekts darba kārtībā ir iekļauts.
Saeimas Prezidijs ir saņēmis Aizsardzības un iekšlietu komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt grozījumus šā gada 21.aprīļa sēdes darba kārtībā un iekļaut likumprojekta “Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā” izskatīšanu pirmajā lasījumā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir izmainīta.
Cienījamie kolēģi! Saeimas Prezidijs ir saņēmis arī deputātu Dalbiņa, Rugātes, Porieša, Šņepstes, Vasaraudzes un citu deputātu iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņas Saeimas sēdes darba kārtībā un iekļaut likumprojektu “Grozījumi likumā “Par aviāciju”” un likumprojektu “Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā” pirms likumprojekta “Kriminālprocesa likums” izskatīšanas. Vai deputātiem ir iebildumi? (Starpsauciens: “Nav!”) Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir izmainīta. Paldies.
Turpinām izskatīt darba kārtību.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām””. Otrais lasījums.
Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Vilnis Edvīns Bresis.
V.E.Bresis (ZZS).
Godātie kolēģi! Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām””, reģistrācijas numurs 1109.
Vispirms es gribētu atzīmēt, ka likumprojektā nekādas būtiskas izmaiņas nav ienestas. Likumprojekts ir principā sakārtots redakcionāli, pirmkārt. Un, otrkārt, ir sakārtota likumprojekta struktūra, izveidojot jaunu 9.nodaļu vai 13.priekšlikumu. Tāpēc, lūdzu, ņemiet vērā to, ka daudzi iestrādātie priekšlikumi būs tieši 9.nodaļā.
Sāksim apspriešanu pa priekšlikumiem.
1.priekšlikums – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts un iekļauts 9.nodaļā.
Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.
V.E.Bresis.
2.priekšlikums – finanšu ministra Spurdziņa priekšlikums. Ir iestrādāts komisijas 13.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.E.Bresis.
Tāpat 3. – finanšu ministra Spurdziņa priekšlikums. Ir iestrādāts komisijas priekšlikumā, tātad 13.priekšlikumā vai 9.nodaļā, kā jau teicu.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.E.Bresis.
4. – finanšu ministra Spurdziņa priekšlikums. Tāpat ir iestrādāts 13. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.E.Bresis.
5. – finanšu ministra Spurdziņa priekšlikums. Arī ir iestrādāts 13. – atbildīgās komisijas priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.E.Bresis.
6. – tieslietu ministres Solvitas Āboltiņas priekšlikums. Ir atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.E.Bresis.
7. – satiksmes ministra Šlesera priekšlikums. Ir iestrādāts 8. – atbildīgās komisijas priekšlikumā, redakcionāli papildināts.
Sēdes vadītāja.
Pret 7. un 8.priekšlikumu deputātiem ... Es atvainojos! Vai deputāts Valdis Ģīlis vēlas debatēt? Nē. Tad pret 7. un 8.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
V.E.Bresis.
9. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.E.Bresis.
10. – finanšu ministra Spurdziņa priekšlikums. Ir atbalstīts un iestrādāts 13. – atbildīgās komisijas priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
V.E.Bresis.
11. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts un iestrādāts 9.nodaļā.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.E.Bresis.
12. – finanšu ministra Spurdziņa priekšlikums. Arī ir iestrādāts 13. – atbildīgās komisijas priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 12. un 13. priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
V.E.Bresis.
Tātad 13., kā jau priekšsēdētāja teica, ir Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums, tātad šī jaunā 9.nodaļa, kura iekļauj visus iepriekšminētos priekšlikumus.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.E.Bresis.
Nākamais ir 14. – finanšu ministra Spurdziņa priekšlikums. Tas ir iestrādāts 15. – atbildīgās komisijas priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 14. un 15.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
V.E.Bresis.
16. – satiksmes ministra Šlesera priekšlikums. Ir iestrādāts 17. – atbildīgās komisijas priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 16. un 17.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
V.E.Bresis.
18. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.E.Bresis.
19. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.E.Bresis.
20. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
V.E.Bresis.
21. – finanšu ministra Spurdziņa priekšlikums. Ir iestrādāts 22. – atbildīgās komisijas priekšlikumā, kuru mēs lūdzam atbalstīt.
Sēdes vadītāja.
Pret 21. un 22.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
V.E.Bresis.
Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likums “Grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām”” pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Dzīvnieku barības aprites likumā”. Otrais lasījums.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Pēteris Kalniņš.
P.Kalniņš (ZZS).
Cienījamie kolēģi! Minētajā likumprojektā “Grozījumi Dzīvnieku barības aprites likumā” otrajam lasījumam komisija nesaņēma nevienu priekšlikumu. Komisijas vārdā lūdzu pieņemt minēto likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret un atturas – nav. Likums “Grozījumi Dzīvnieku barības aprites likumā” pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Nacionālās drošības likumā”. Trešais lasījums.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.
J.Dalbiņš (TP).
Cienījamā priekšsēdētāja! Kolēģi deputāti! Likumprojekta trešajam lasījumam iesniegti trīs priekšlikumi. Komisija tos izskatīja 13.aprīļa sēdē.
1. – Aizsardzības ministrijas parlamentārās sekretāres priekšlikums. Komisija to ir atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
J.Dalbiņš.
2. – iekšlietu ministra Jēkabsona kunga priekšlikums. Priekšlikumu atbalsta 1.priekšlikuma redakcijā.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
J.Dalbiņš.
3. – Aizsardzības ministrijas parlamentārās sekretāres Mūrnieces kundzes priekšlikums. Komisija to ir atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
J.Dalbiņš.
Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu trešajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 67, pret – nav, atturas – 5. Likums “Grozījumi Nacionālās drošības likumā” pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par aviāciju””. Pirmais lasījums.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.
J.Dalbiņš (TP).
Kolēģi deputāti! Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisija šodien sēdē izskatīja valdības iesniegto likumprojektu un atbalstīja to pirmajam lasījumam.
Aicinu to iekļaut darba kārtībā kā steidzamu. Lūdzu atbalstīt šo priekšlikumu!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 71, pret – 6, neviens neatturas. Likumprojekts par steidzamu atzīts. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret – 6, neviens neatturas. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanu otrajā lasījumā.
J.Dalbiņš
.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 25.aprīlis pulksten 15.00. Un izskatīšana otrajā lasījumā – 28.aprīļa sēdē.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – šā gada 25.aprīlis 15.00, izskatīšana – 28.aprīļa sēdē. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījums Nacionālo bruņoto spēku likumā”. Pirmais lasījums.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.
J.Dalbiņš (TP).
Cienījamie kolēģi! Šie divi likumi ir saistīti. Aizsardzības un iekšlietu komisija to izskatīja un atbalstīja pirmajam lasījumam. Tāpat aicinām likumprojektu turpmāk virzīt kā steidzamu un atbalstīt pirmajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 73, pret – 6, atturas – 7. Likumprojekts par steidzamu atzīts. Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 72, pret – 6, atturas – 5. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un izskatīšanas laiku otrajā lasījumā!
J.Dalbiņš
.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 25.aprīlis pulksten 15.00. Un izskatīt 28.aprīļa sēdē.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 25.aprīlis pulksten 15.00. Izskatīšana – 28.aprīļa sēdē. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Kriminālprocesa likums”. Trešais lasījums.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).
Kolēģi! Skatām likumprojektu “Kriminālprocesa likums” trešajā lasījumā.
1.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts 2. priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš
.
2.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
3.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
4.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
5.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
6.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
7.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts 8. priekšlikumā.
M.Segliņš.
8.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Pret abiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
9.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
10.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
11.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
12.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš
.
13.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
14.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
15.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
16. – Agešina priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iestrādāts 17. priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
18. – Lagzdiņa priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
19.priekšlikums. Neatbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
20.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
21.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš
.
22.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
23.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
24.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
25.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
26.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
27.priekšlikums. Atbalstīts.
M.Segliņš.
28.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
29.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
30.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
31.priekšlikums. Atbalstīts..
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
32.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
33.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
34.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
35.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
36.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
37.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
38.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
39.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
40.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
41.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
42.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
43.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
44.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
45.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
46.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
47.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst pret 47.priekšlikumu.
M.Segliņš.
48.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi, acīmredzot pārtraukumā mums vajadzētu lūgt tehnisku palīdzību, jo deputāti zālē nedzird ziņotāja runu. Tā ka es aicinātu ziņotāju varbūt nedaudz skaļāk pašreiz runāt. Pēc pārtraukuma acīmredzot mēs salabosim.
M.Segliņš.
49. – deputāta Agešina priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
50.priekšlikums. Neatbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
51.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
52.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
53.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
54.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
55.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
56.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
57.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
58.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
59.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
60.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
61.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
62.priekšlikums. Neatbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
63.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
64.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
65.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
66.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
67.priekšlikums. Neatbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
68.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
69.priekšlikums. Neatbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
70.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
71.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
72.priekšlikums. Neatbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
73.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
74.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
75.priekšlikums. Neatbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
76.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
77.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
78.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
79.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
80.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
81.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
82.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
83.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
84.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
85.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš
.
86.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
87.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
88.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
89.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
90.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
91.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
92.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
93.priekšlikums – Lagzdiņa. Atbalstīt.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
94. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
95.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
96.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
97.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
98.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
99.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
100. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
101. – Lagzdiņa priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
102.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
103.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
104.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
105.priekšlikums – atbalstīts daļēji, iestrādāts 106.priekšlikumā. 106.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
107.priekšlikums. Neatbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
108.priekšlikums. Neatbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
109.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
110. – Lagzdiņa priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts 111. – Juridiskās komisijas priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
112.priekšlikums. Neatbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
113.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
114.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
115.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
116.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
117.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
118.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
119. – Agešina priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts Juridiskās komisijas 120.priekšlikumā, kas ir atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Par minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
121.priekšlikums. Neatbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
122.priekšlikums. Neatbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
123.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
124.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
125.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
126.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
Cienījamie kolēģi, tālāk grozījumus Kriminālprocesa likumā jeb tālāk likumprojektam “Kriminālprocesa likums” trešajā lasījumā priekšlikumus izskatīsim pēc pārtraukuma.
Lūdzu deputātus reģistrēties ar reģistrācijas kartēm. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu... Es atvainojos, reģistrācijas režīmu!
Kamēr tiek sagatavoti reģistrācijas rezultāti, vārds paziņojumam deputātam Kiršteinam. Lūdzu!
A.Kiršteins (TP).
Godājamie deputāti! Aiztaisīt ciet... piedošanu... Ārlietu komisijas sēde pulksten 10.30 Ārlietu komisijas telpās.
Sēdes vadītāja.
Vārds paziņojumam deputātam Jurim Dalbiņam.
J.Dalbiņš (TP).
Paldies, priekšsēdētājas kundze! Aizsardzības un iekšlietu komisijas deputātus lūdzu uz sēdi Aizsardzības un iekšlietu komisijas telpās. Mums būs divi jautājumi.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu reģistrācijas rezultātus nolasīt Saeimas sekretāra biedrei Ingunai Rībenai.
I.Rībena (Saeimas sekretāra biedre).
Cienījamie kolēģi! Nav reģistrējušies Vilnis Edvīns Bresis, Juris Dalbiņš, Uldis Briedis, Māris Gulbis, Jānis Škapars, Mihails Pietkevičs, Atis Slakteris... manuprāt, ir... Dainis Turlais. Paldies.

Pārtraukums

Sēdi vada Latvijas Republikas 8.Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.
Sēdes vadītāja.

Cienījamie kolēģi! Turpināsim Saeimas sēdi. Mēs izskatām likumprojektu “Kriminālprocesa likums” trešajā lasījumā.
Tad Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš. Un mēs sāksim ar 127.priekšlikumu. Lūdzu!
M.Segliņš (TP).
127.priekšlikums – atbalstīts daļēji, iestrādāts 128.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
129.priekšlikums – atbalstīts daļēji, iestrādāts 130.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
131.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
132.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
133.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
134.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
135.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
136.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
137.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
138.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
139.priekšlikums – atbalstīts daļēji, iestrādāts 140.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
141.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
142.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
143.priekšlikums – atbalstīts daļēji, iestrādāts 144.priekšlikumā – atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
145.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
146.priekšlikums. Atbalstīts daļēji.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
147.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts 148.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
149.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
150.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
151.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
152.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
153.priekšlikums – atbalstīts daļēji un iestrādāts 154.priekšlikumā, kurš atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
155.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
156.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts 157.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
158.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
159.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
160.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
161.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
162.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
163.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
164.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
165.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
166.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
167.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
168.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
169.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
170.priekšlikums – atbalstīts daļēji, iestrādāts 171.priekšlikumā, kurš atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
172.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts 173.priekšlikumā, kurš atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš
.
174.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
175.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
176.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
177.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
178.priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)
Sēdes vadītāja.
Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu zvanu! Par 178.priekšlikumu. Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 18, pret – 53, neviens neatturas. Priekšlikums nav atbalstīts.
M.Segliņš.
179.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
180.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
181.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš
.
182.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
183.priekšlikums. Atbalstīts daļēji.
184.priekšlikums. Atbalstīts daļēji.
185.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts 186.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
187.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
188.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
189.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
190.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
191.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
192.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
193.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
194.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
195.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
196.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
197.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
198.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
199.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
200.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
201.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
202.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
203.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
204.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
205.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
206.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
207.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
208.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
209.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
210.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
211.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
212.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
213.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
214.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
215.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
216.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
217.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts 218.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
219.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
220.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
221.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
222.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
223.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
224.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
225.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
226.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
227.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts 228.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
229.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
230.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
231.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts 232.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
233.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
234.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
235.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
236.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
237.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
238.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts 239.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
240.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
241.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš
.
242.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
243.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
244.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
245.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
246.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
247.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
248.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
249.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
250.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
251.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
252.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
253.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
254.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
255. – Lagzdiņa priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts 256.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
257.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
258.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
259.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
260.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
261.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
262.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
263.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
264.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
265.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
266.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
267.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
268.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
269.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
270.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
271.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
272.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
273.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
274.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
275.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
276.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
277.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
278.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
279.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
280.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
281.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
282.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
283.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
284.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
285.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
286.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
287.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
288.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
289.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
290.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
291.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
292., 293., 294. – atbalstīti daļēji un iestrādāti 295.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
296.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
297.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
298.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
299.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
300.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
301., 302. un 303. – ir atbalstīti daļēji un iestrādāti 304. – Juridiskās komisijas priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
305.priekšlikums – atbalstīts daļēji un iestrādāts 306.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
307.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš
.
308.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
309.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
310.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
311.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
312.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
313.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
314.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
315.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
316.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
317.priekšlikums – atbalstīts daļēji, iestrādāts 318.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
319.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
320.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
321.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
322.priekšlikums.Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
323.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
324.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
325.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
326.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
327.priekšlikums – atbalstīts daļēji, iestrādāts 328.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
329.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
330.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
331.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
332.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
333.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
334.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
335.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
336.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts 337.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
338.priekšlikums – Lagzdiņa. Atbalstīts daļēji, iestrādāts 339.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
340.priekšlikums. Atbalstīts daļēji.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
341.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
342.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
343.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
344.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
345.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
346.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
347.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
348.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
349.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
350.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
351.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
352.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
353.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
354.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
355.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
356.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
357.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
358.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
359.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
360.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
361.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
362.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
363.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
364.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
365.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
366.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
367.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
368.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
369.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
370.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
371.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
372.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
373.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
374.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
375.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts 379.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
376.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Neiebilst deputāti.
M.Segliņš.
377.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
378.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts 379.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
380.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
381.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
382.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
383.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
384.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
385.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
386.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
387.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
388.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
389.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
390.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
391.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts 392.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
393.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
394.priekšlikums. Atbalstīts daļēji.
395.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts 396.priekšlikumā, kurš atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
397.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
398.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
399.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
400.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
401.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
402.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
403.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
404.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
405.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
406.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts 407.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
408.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
409.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
410.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
411.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
412.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
413.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
414.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
415.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
416.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
417.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
418.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
419.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
420.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
421.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
422.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
423.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
424.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
425.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
426.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
427.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
428.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
429.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
430.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
431.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
432.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
433.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
434.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts 435.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
436.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
437.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
438.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
439.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
440.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
441.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
442.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
443.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
444.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
445.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
446.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
447.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
448.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
449.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
450.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
451.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
452.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
453.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts 454.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
455.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
M.Segliņš
.
456.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
457.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
458.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
459.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
460.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
461.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
462.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
463.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš
.
464.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
465.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
466.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
467.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
468.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
469.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts 470.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
470.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
471.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
472.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
473.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
474.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
475.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
476.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts 477.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
477.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
478.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
479.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš
.
480.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
481.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
482.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
483.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
484.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
485.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
486.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
487.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš
.
488.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts 489.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
490.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts 491.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
492.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
493.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
494.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
495.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
496.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
497.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
Cienījamie kolēģi, Juridiskās komisijas vārdā grozījumus tālāk turpinās skatīt Juridiskās komisijas pārstāvis deputāts Edgars Jaunups.
E.Jaunups (JL).
498. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
499. – deputāta Lagzdiņa priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
500.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
501.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
502.priekšlikums – daļēji atbalstīts 503.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
504.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
505. un 506.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
507.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
508.priekšlikums – daļēji atbalstīts 509.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
510.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
511.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
512.priekšlikums – daļēji atbalstīts 513.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
514.priekšlikums – daļēji atbalstīts 515.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups
.
516.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
517.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
518.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
519.priekšlikums – daļēji atbalstīts 520.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
521. un 522.priekšlikums. Nav atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
523. un 524.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
525., 526. un 527.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.

Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
528.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
529., 530., 531., 532., 533., 534. un 535.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
536.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
537.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
538., 539. un 540.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
541.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
542.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
543., 544., 545. un 546.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
547.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
548. un 549.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
550. un 551.priekšlikums. Nav atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
552.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
553.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
554.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
555., 556. ...
Sēdes vadītāja.
Es atvainojos! Par 556.priekšlikumu mēs sākam debates.
Tad 555.priekšlikums no deputātu puses ir atbalstīts.
556.priekšlikums. Atklājam debates. Deputāts Dzintars Rasnačs.
Dz.Rasnačs (TB/LNNK).
Godātie deputāti! Pirms es runāšu par šiem diviem – 556. un 557.priekšlikumu, es jūs gribu aicināt noteikti kopumā balsot “par” šo likumu, jo šis likums ir jāpieņem ātrāk, lai tas būtu labs mācību līdzeklis tiesnešiem, prokuroriem un advokātiem, lai viņi varētu sagatavoties jaunam darba cēlienam. Tā ka es aicinu noteikti par likumu balsot kopumā. Bet par 556. un 557.priekšlikumu pateikšu lietas būtību, kāpēc ir jābalso “pret”.
Līdzšinējā kārtība noteica, ka piecas mājas aresta dienas ir pielīdzināmas vienai apcietinājuma dienai. Arī otrajā lasījumā mēs esam pieņēmuši šādu redakciju. Taču tagad, uz trešo lasījumu, ir parādījusies redakcija, ka viena mājas aresta diena ir pielīdzināma vienai apcietinājuma dienai. Vai tas ir taisnīgi, ka viens sēdēs mājās, otrs sēdēs starp cietumniekiem, taču termiņš viņiem tiks skaitīts vienādi?
Jautājums ir par to, vai šeit mēs paši neveidojam zināmu “dziļumbumbu” ar lielu korupcijas risku. Un šis risks var izpausties tā, ka vienkārši tiesājamajai jeb apsūdzētajai personai būs neaprakstāma vēlme, lai netiktu cietumā pirmstiesas izmeklēšanas laikā vai tiesas izmeklēšanas laikā, ka viņam būtu neaprakstāma vēlme maksāt jebkuru summu, lai paliktu mājas arestā. Kā zināt, tad tiesvedības process Latvijā ir diezgan lēns, un, protams, šī izmeklēšanas procedūra bieži vien ievelkas. Līdz ar to šī persona, kura ir izdarījusi noziegumu, “atsēž” visu savu termiņu mājās – pie interneta, pie televizora, dzerdama konjaku un priecādamās par dzīvi.
Es domāju, ka šo korupcijas riska normu vajadzētu noteikti izslēgt, respektīvi, balsot “pret” 556. un 557.priekšlikumu. Bet, ja reiz “Jaunais laiks” ar Tautas partiju ir vienojušies dzelžaini turēties pie tā, kas ir, tad vismaz līdz 1.oktobrim, kad likums stāsies spēkā, šo normu grozīt.
Paldies.
Sēdes vadītāja.
Deputāts Pēteris Tabūns.
P.Tabūns (TB/LNNK).
Cienījamie kolēģi! Es patiešām nesaprotu, no kādiem apsvērumiem komisija vadījusies, pieņemot šo savu komisijas variantu. Tas ir ļoti dīvaini, jo būtību jau Rasnača kungs pateica – tātad viena diena apcietinājumā, piecas dienas – mājas arests.
Lagzdiņa kungs gan mēģināja šo lietu drusciņ labot un divi pret viens pārvērst, tomēr divas dienas mājas arests, viena diena – apcietinājums. Bet arī tas ir daudz par maz. Mēs zinām jau precedentu uz šo brīdi. Mēs zinām, kā ir ar Laventu, kā viņš dzīvojis pa mājām, pie tam viņš ir apsargāts un tur tērēta liela nauda – valsts nauda. Sagādāti visdažādākie komfortabli apstākļi. Un, ja nu tiesas būs ļoti humānas, iecietīgas un pretimnākošas, kas tad būs? Tad varbūt likvidēsim cietumus vispār? Pārvedīsim uz mājas arestu visus, un atkritīs šīs problēmas uzlabot, celt jaunus cietumus un tā tālāk, uzlabot tur apstākļus. Un viss kārtībā! Un tie, kuriem būtu jāsēž cietumā, dzīvos mājās, lustēsies, un skaisti! Sods ir izciests, beidzies.
Es patiešām gribētu no komisijas dzirdēt paskaidrojumus, kāpēc ir pieņemts tieši šāds variants, kas, kā Rasnača kungs teica, izsauks arī korupciju, par kuru mēs esam ļoti norūpējušies, jo daudzi tiesu lēmumi līdzīgās sakarībās ir ārkārtīgi izsaukuši gan mūsu deputātu, gan sabiedrības pretreakciju. Un neatbalsta šādus variantus.
Tā ka, kolēģi, es aicinu jūs nepieņemt ne Lagzdiņa kunga variantu, ne Juridiskās komisijas variantu un atstāt to iepriekšējā – otrajā lasījumā. Pieci pret viens. Ja nu grib sēdēt mājās, tad lai piecreiz ilgāk pasēž mājās, un tad zinās, kā pārkāpt likumu.
Sēdes vadītāja.
Deputāts Pēteris Simsons.
P.Simsons (LPP).
Cienījamā priekšsēdētāja! Godājamie kolēģi! Ir pilnīgi saprotami pirms manis runājušo deputātu iebildumi pret šeit, komisijā, atbalstīto priekšlikumu. Visi mēs esam bijuši padomju cilvēki, mēs, tajā skaitā arī padomju juristi, šeit sēdošie, mēs zinām padomju tiesu sistēmu, tikai mēs aizmirstam vienu lietu, ka šajā pantā mājas arests ir attiecināms uz personām, ko ar izmeklēšanas tiesneša lēmumu vai tiesu nolēmumu var... tātad aizdomās turētajam vai apsūdzētajam piemēro pirms galīgā nolēmuma spēkā stāšanās konkrētajā kriminālprocesā, tātad mēs nevaram runāt par noziedznieku, kuram ir piespriests konkrēts sods un mājas arests kā ļoti viegls soda veids, un pieci gadi mājas arestā, tā vietā, kad mēs pēc savas revolucionārās sirdsapziņas gribētu viņu varbūt nošaut.
Runa ir par to, ka tiesa ir atzinusi, ka konkrētā persona uz izmeklēšanas laiku nav jātur cietuma kamerā kopā ar kriminālnoziedzniekiem, jo atcerieties vienu lietu: ja tiesa arī piespriež brīvības atņemšanu, tad civilizētā pasaulē šī brīvības atņemšana netiek saistīta ar dzīves apstākļu vai dzīvošanai nepieciešamo funkciju būtisku pasliktināšanu. Mēs zinām padomju tiesu sistēmu, padomju sodu sistēmu, kad, ieslogot cietumā vai tā saucamajā labošanas darbu nometnē, bija arī... cilvēku turēja badā, nepiemērotā, klimatiskajiem apstākļiem neatbilstošā apģērbā un tamlīdzīgi. Vai tiešām mēs vēl arvien drīkstam apšaubīt, ka kāda tiesa ir uzpērkama, piekukuļojama un kāds tāpēc vien, ka spēs nopirkt šo tiesu, netiks ielikts cietuma kamerā, bet tiks turēts mājas arestā? Padomāsim, vai mēs likumu taisām pēc mūsu pagātnes priekšstatiem, vai mēs tomēr orientējamies uz civilizētu sabiedrību, kur cietumi pilnīgi atšķiras no mūsu cietumiem, kur cilvēkam, ieliekot viņu kamerā, tiek nodrošināti normāli dzīves apstākļi, ir piekļūšana publiskajai informācijai caur radio, televīziju, arī tiesības sazināties ar saviem radiniekiem, piederīgajiem, protams, kontrolējot šo sazināšanos. Un mēs taču nevaram aizmirst izslēgt arī tādu lietu, ka... kā mums notiek, ka cilvēkam piespriež, noturot cilvēku ilgāku laiku izmeklēšanas procesā vai procesa laikā ieslodzījumā tikai tāpēc, lai valstij nebūtu jāatmaksā viņam kompensācija, jo, lūk, trīs gadu vietā viņš būtu notiesājams ar vienu gadu, viņam piespriež šos trīs gadus mīļā miera labad, sak, nu tu trīs gadus esi atsēdējis, ej tagad mājās, jo vairāk mēs tev neko negribam spriest.
Es aicinu padomāt par šo aspektu! Vai mūsu sašutums pret aizdomās turētiem un izmeklēšanai pakļautiem cilvēkiem ir adekvāts tai padomju laika praksei, ka noteikti izmeklēšanas laikā cilvēks ir jāieliek tādā cietumā, tādos apstākļos, kādi tie mums ir? Protams, ja mēs uzbūvēsim jaunus cietumus, cilvēcīgos apstākļos nodrošināsim turēšanu cilvēkam, kurš līdz tiesas procesam nav atzīts par noziedznieku. Tur ir tā lietas būtība. Mēs varam domāt, ka viņš ir ļauns cilvēks, bet to, vai viņš ir noziedzies vai nav, to pateiks tiesa. Un tiesai ir tiesības izlemt, kāds drošības līdzeklis ir jāpiemēro šim cilvēkam izmeklēšanas laikā.
Paldies par uzmanību!
Sēdes vadītāja.
Deputāts Dzintars Rasnačs, otro reizi.
Dz.Rasnačs
(TB/LNNK).
Simsona kungs, jums ir pilnīga taisnība, ja mēs domātu, ka vienīgais drošības līdzeklis ir tikai mājas arests. Taču ir arī tādi drošības līdzekļi kā policijas uzraudzība, ir tāds drošības līdzeklis kā paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu, un tas cilvēks ir uz brīvām kājām. Nosacīti. Viņam ir konkrēts režīms. Bet ir viena liela atšķirība. Šajos drošības līdzekļos pavadīto laiku neskaita apcietinājuma termiņā. Te ir tā būtiskākā atšķirība. Un neviens neiebilst ne pret parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu, ne pret policijas uzraudzību. Cilvēks ir vēl brīvāks nekā mājas arestā. Bet, redziet, ja viņš ir nevainīgs, tādā gadījumā viņam nav nekādu problēmu par termiņa skaitīšanu. Bet, ja viņš ir vainīgs, viņš būs gatavs maksāt jebkuru summu, lai tikai nebūtu jāsēž cietumā pirms izmeklēšanas. Runa ir par to. Ja jūs iestājaties par cilvēka tiesībām, tad to var nodrošināt ar citiem drošības līdzekļiem, bet ne ar šo.
Paldies.
Sēdes vadītāja.
Deputāts Jānis Lagzdiņš.
J.Lagzdiņš (TP).
Kolēģi deputāti! Nule notikušās īsās debates simboliski liecina par to, cik atšķirīgi viedokļi ir juristu starpā, ekspertu vidū par daudzām Kriminālprocesa likuma normām. Divi mūsu kolēģi debatēs izteica pretējus viedokļus. Šādi atšķirīgi viedokļi ir daudziem juristiem, vadošajiem Latvijas Kriminālprocesa ekspertiem. Šīs debates, godātie kolēģi, kas ir ilgāku laiku bijušas par šo likumprojektu, liecina par to, ka normas nav viennozīmīgi vērtējamas, ka, tikai praksē pārbaudot, kā darbojas Kriminālprocesa likums, mēs varēsim valstiski izvērtēt vienas vai otras normas lietderību un pareizību. Tas ir ļoti labi, ka mēs debatējam un runājam.
Paldies jums, kolēģi, ka jūs pievērsāt uzmanību šīm problēmām, bet es aicinu balsot par šo likumprojektu kopumā un arī atbalstīt komisijas viedokli šajā jautājumā.
Sēdes vadītāja.
Deputāts Pēteris Simsons. Otro reizi.
P.Simsons (LPP).
Godājamie kolēģi! Es vēlreiz lūdzu vērst uzmanību tieši uz pantu formulējumu. Atšķirībā no policijas uzraudzības, atšķirībā no paraksta par dzīvesvietas nemainīšanu, mājas arests ir personas brīvības atņemšana. Skaidri un gaiši ir ierakstīts: brīvības atņemšana. Ja tiesa notiesā cilvēku ar brīvības atņemšanu, tad ir dažādi režīmi, vismaz padomju laikā tā bija, bija dažādi režīmi, un brīvības atņemšana vienā režīmā atšķīrās no brīvības atņemšanas otrā režīmā. Un viena no raksturīgākajām šo režīmu atšķirībām bija dažas atšķirības, ka... tās bija dažādas komunicēšanās iespējas ar saviem radiniekiem, vēstuli rakstīt vienreiz gadā vai dažas reizes gadā, vai vienreiz mēnesī. Tā bija padomju sistēma. Es domāju, ka tagad mēs to neuzskatīsim par normālu, un tāpēc, ja mēs diskutējam par brīvības atņemšanu, tad, protams, ir vērts runāt par to, kādā režīmā šī brīvības atņemšana būtu jāpiemēro izmeklēšanā esošajai personai. Un, lūk, šeit ir tā tiesas kompetence, ka tiesa, izvērtējot gan visus apstākļus un arī konkrētā aizdomās turamā personību, viņa līdzšinējo darbību, var izlemt, vai brīvības atņemšana tādā vai citādā veidā, tādā vai citādā vietā. Mājas arests ir personas brīvības atņemšana, un nav pamata mums šobrīd varbūt lauzt šķēpus par to, ka tas ir viens no brīvības atņemšanas veidiem, ja tiek piemērots mājas arests, ka tiesa galu galā var konstatēt, ka tas ir bijis tiešām pamatots arī pēc notiesājoša sprieduma pieņemšanas.
Paldies.
Sēdes vadītāja.
Debates slēdzam. Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams? Jaunupa kungs, vai komisijas vārdā ir kas piebilstams?
Ja nav, lūdzu deputātus balsot par 556. – deputāta Jāņa Lagzdiņa priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 19, pret – 57, atturas – 8. Priekšlikums nav atbalstīts.
E.Jaunups.
557.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Atklājam debates. Deputāts Dzintars Rasnačs. Ā... tad debates neatklājam. Deputāts nerunās.
Tātad lūdzu deputātus balsot par 557. – Juridiskās komisijas priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 71, pret – 9, atturas – 2. Priekšlikums ir atbalstīts.
E.Jaunups.
558.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
559., 560., 561., 562.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
563.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
564., 565., 566.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
567.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
568., 569. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
570.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
571.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
572., 573.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
574.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
575.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
576.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
577.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups
.
578., 579. un 580.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
581. un 582.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
583.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
584. un 585.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
586. un 587.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
588.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
589.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
590., 591. un 592.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups
.
593.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
594., 595., 596. un 597.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
598.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
599.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
600. un 601.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
602. un 603.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
604. un 605.priekšlikums. Nav atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
606.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups
.
607.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
608., 609. un 610.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
611., 612., 613. un 614.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
615.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
616.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
617.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
618., 619. un 620.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
621. un 622.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups
.
623. un 624.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
625.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
626.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
627.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
628.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
629. un 630.priekšlikums. Nav atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
631.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
632.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups
.
633.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
634.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
635.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
636.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
637.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
638.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
639.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
640. un 641.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups
.
642. un 643.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
644.priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)
Sēdes vadītāja.
Deputāti lūdz balsojumu par 644.priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 15, pret – 59, atturas – 3. Priekšlikums nav atbalstīts.
E.Jaunups.
645., 646. un 647.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
648.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
649.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
650.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
651., 652. un 653.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
654.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
655.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
656.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
657. un 658.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
659.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
660.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
661.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
662.priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)
Sēdes vadītāja.
Deputāti lūdz balsojumu par 662.priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 20, pret – 58, atturas – 1. Priekšlikums nav atbalstīts.
E.Jaunups.
663., 664., 665. un 666.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
667.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
668., 669. un 670.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
671.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
672., 673. un 674., 675.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
676.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
677.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
678. un 679.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
680.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
681.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
682.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
683., 684. un 685.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
686.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
687.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
688. un 689.priekšlikums. Nav atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
690., 691. un 692. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
693. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
694. un 695. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
696. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
697., 698., 699., 700., 701. un 702. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
703. un 704. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
705. un 706. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
707. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
708. priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
709. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
710., 711., 712. un 713. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
714. un 715. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
716., 717. un 718. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
719. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
720. priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
721. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
722. priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
723. un 724. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
725. un 726. priekšlikums. Nav atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
727., 728., 729. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
730. priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
731. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
732. un 733. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
734. un 735. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
736. un 737. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
738. un 739. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
740. un 741. priekšlikums. Nav atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
742., 743. un 744. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
745. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
746. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
747. priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
748. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
749. un 750. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
751. priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
752. un 753. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
754. un 755. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
756. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
757. priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
758. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
759. un 760. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
761., 762. un 763. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
764. priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
765. priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
766. un 767. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
768. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
769. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
770. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
771. priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
772. un 773. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
774. priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
775. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
776. priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
777. un 778.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
779. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
780., 781., 782. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
783. priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
784. un 785. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
786. un 787. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
788. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
789. un 790. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
791. priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
E.Jaunups.
792. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
793., 794., 795, 796., 797., 798. un 799. priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
E.Jaunups.
800. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst. Turpmāk grozījumus parlamentā stādīs priekšā deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.
Turpinām ar 801.priekšlikumu!
V.Stepaņenko (LPP).
801.priekšlikums. Atbalstīts.
802.priekšlikums. Nav atbalstīts.
803.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
804.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
805.priekšlikums – atbalstīts daļēji, iekļauts 806.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
807.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
808.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
809., 810.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
811., 812.priekšlikums. Nav atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
813., 814.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
815.priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)
Sēdes vadītāja.
Deputāti lūdz balsojumu par 815.priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 22, pret – 67, atturas – 3. Priekšlikums nav atbalstīts.
V.Stepaņenko.
816.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
817.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
818. – deputāta Agešina priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)
Sēdes vadītāja.
Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 20, pret – 61, atturas – 2. Priekšlikums nav atbalstīts.
V.Stepaņenko.
819.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
820., 821.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
822., 823.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
824.priekšlikums. Nav atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)
Sēdes vadītāja.
Deputāti lūdz balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 21, pret – 61, atturas – 1. Priekšlikums nav atbalstīts.
V.Stepaņenko.
825., 826.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
827.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
828.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
829.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
830.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
831.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
832.priekšlikums – atbalstīts daļēji, iestrādāts 833.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
834.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
835., 836.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
837., 838.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
839., 840, 841.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
842., 843., 844.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
845.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
846.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
847., 848.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
849.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
850.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
851.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
852.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
853., 854., 855., 856., 857., 858. un 859.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
860.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
861.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
862., 863., 864.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
865. un 866.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
867. un 868.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
869.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
870.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
871.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
872.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
873.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
874.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
875.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
876., 877., 878. un 879.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
880.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
881.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
882. un 883.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
884.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
886.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
887.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
888.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
889.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
890.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
891.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
892.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
893.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
894.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
895.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
896.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
897.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
898., 899.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
900.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
901.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
903.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
905.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
906.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
907.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
908.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
909.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
910. un 911.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
912.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
913.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
914., 915.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
916.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
917.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
918. un 919.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
920.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
921.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
922.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
923.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
924.priekšlikums – atbalstīts daļēji, iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
926.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
927.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
928.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
929.priekšlikums – atbalstīts daļēji, iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
931., 932.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
933. un 934.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
935.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
936.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
937.priekšlikums – atbalstīts daļēji un iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
939.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
940.priekšlikums – atbalstīts daļēji, iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
942.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
943.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
944.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
945.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
946.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
947.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
948.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
949.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
950.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
951. un 952.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
953.priekšlikums – atbalstīts un 954.priekšlikums – atbalstīts daļēji un iestrādāts 955.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
956.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
957.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
958. un 959.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
960. un 961.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
962.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
963.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
964.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
965.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
966., 967. un 968.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
969.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
970.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
971.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
972.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
973.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
974.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
975.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
976., 977. , 978. , 979. un 980.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
981.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
982.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
983.priekšlikums – atbalstīts daļēji, iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
985.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
986.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
987. un 988.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
989. un 990.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
991.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
992. un 993.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
994.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
995. un 996.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
997.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
998.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
999.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1000.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1001.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1002.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1003.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1004.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1005.priekšlikums – atbalstīts daļēji un iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1007.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1008.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1009.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1010.priekšlikums – atbalstīts daļēji un iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1012.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1013.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1014.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1015., 1016. un 1017.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1018., 1019. un 1020.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1021.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1022. un 1023.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1024.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1025.priekšlikums – atbalstīts daļēji un iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1027.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1028.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1029. un 1030.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1031.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1032.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1033.priekšlikums – atbalstīts daļēji un iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1035.priekšlikums – atbalstīts un iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1037.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1038.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1039.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1040.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1041.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1042.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1043.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1044.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1045.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1046.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1047.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1048.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1049.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1050.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1051.priekšlikums – atbalstīts daļēji un iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1053.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1054.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1055.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1056. un 1057.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1058.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1059. un 1060.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1061.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1062.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1063. .priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1064.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1065.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1066.priekšlikums.Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1067.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1068.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1069.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1070.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1071.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1072.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1073.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1074.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1075.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1076.priekšlikums – atbalstīts daļēji un iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1078.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1079.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1080. un 1081.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1082.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1083.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1084. un 1085.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1086.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1087.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1088.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1089.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1090.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1091.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1092. un 1093.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1094.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1095. un 1096.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1097.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1098. un 1099.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1100.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1101.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1102.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1103.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1104.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1105.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1107.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1109.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1110.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1111.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1112.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1113.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1114.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1115.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1116.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1117.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1118.un 1119.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1120.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1121.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1122.un 1123.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1124.un 1125.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1126.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1127., 1128. un 1129.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1130.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1131.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1132.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1133.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1134.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1135.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1137.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1138.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1139.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1140.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1141.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1142.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1143.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1144.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1145.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts nākamajā priekšlikumā. Un tāpat arī 1146.priekšlikums atbalstīts un daļēji iestrādāts 1147.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1148.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1149.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1151.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1152.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1153.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1154.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1155.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts 1152.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1156.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītājs.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1157.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1158.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1159.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1160.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1162.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1163.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1164.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1165.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1166. un 1167.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1168.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1169.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1170.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1171.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts nākamajā priekšli-
kumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1173. un 1174.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1175.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1176.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1178.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1179.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1180.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1181.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1182. un 1183.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1184.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1185. un 1186.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1187.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1188.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1189.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1190.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1191.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1192.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1193.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1194.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1195.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1196.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1197.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1198. un 1199.priekšlikums. Atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1200.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 1200. un 1201.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1202.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1203.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 1203. un 1204.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1205.priekšlikums atbalstīts daļēji, iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 1205. un 1206.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1207.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1208.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 1208. un 1209.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1210.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 1210. un 1211.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1212.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1213. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1214.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 1214. un 1215.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1216. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1217. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1218. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1219.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1221.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1223.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1224.priekšlikums. Atbalstīts daļēji un iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1226.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1227.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1228.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1230.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1231.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1232.priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1234.priekšlikums un 1235.priekšlikums. Atbalstīti daļēji un iestrādāti nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1237. priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
1238. priekšlikums – atbalstīts daļēji, iestrādāts nākamajā priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1240.priekšlikums un...Atbalstīts daļēji, iestrādāts priekšlikumā nr.1242.
Sēdes vadītāja.
Pret minētajiem priekšlikumiem deputātiem iebildumu nav.
V.Stepaņenko.
1241.priekšlikums. Nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.Stepaņenko.
Un pēdējais – 1243.priekšlikums. Atbalstīts.
Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu Saeimu nobalsot par likumu “Kriminālprocesa likums” pēdējā – trešajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 1242. un 1243.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav. (Aplausi.) Paldies.
Cienījamie kolēģi, lūdzu balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu!
Lūdzu rezultātu! Par – 92, pret un atturas – nav. Likums “Kriminālprocesa likums” ir pieņemts. Paldies.
Es gribu pateikties visiem deputātiem, kas aktīvi strādāja pie šī apjomīgā likuma izstrādāšanas un kas šodien arī piedalījās debatēs, jo šo likumu gaida ļoti daudzi.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Iepakojuma likumā”. Trešais lasījums.
Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas
vārdā – deputāts Indulis Emsis.
I.Emsis (ZZS).
Godātie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu nr.4027. 1.priekšlikums – vides ministra priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
I.Emsis.
2. – vides ministra priekšlikums. Atbalsts, redakcionāli precizēts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
I.Emsis.
3. – vides ministra priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts jau 4.priekšlikumā. (Starpsauciens: “Balsot!”)
Sēdes vadītāja.
Deputāti lūdz balsojumu par 3. – vides ministra priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 3, pret – 62, atturas – 1. Priekšlikums nav atbalstīts.
I.Emsis.
4. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts. (Starpsauciens: “Balsot!”)
Sēdes vadītāja.
Deputāti lūdz balsojumu par 4.priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 60, pret – 7, neviens neatturas. Priekšlikums ir atbalstīts.
I.Emsis.
5. – ministra priekšlikums. Daļēji ir atbalstīts un iekļauts 6. un 7.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 5. un 6.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav. Deputātiem iebildumu nav arī pret 7. – atbildīgās komisijas priekšlikumu.
I.Emsis.
Jā, par 6. un 7.priekšlikumu.
Sēdes vadītāja.
Jā, deputāti neiebilst.
I.Emsis.
Paldies. 8.priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts 9.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 8. un 9.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
I.Emsis.
10.priekšlikums – atbalstīts un iekļauts 11.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 10. un 11.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
I.Emsis.
12.priekšlikums – daļēji atbalstīts un iekļauts 13.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 12. un 13.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
I.Emsis.
Tāpat 14.priekšlikums – daļēji atbalstīts un iekļauts 15.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 14. un 15.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
I.Emsis.
Lūdzu, balsojiet par likumprojektu kopumā trešajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78 deputāti, pret un atturas – nav. Likums “Grozījumi Iepakojuma likumā” pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanās likumā”. Trešais lasījums.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).
Kolēģi! Uz trešo lasījumu šajā likumprojektā ir saņemts viens priekšlikums, kurš Juridiskajā komisijā nav atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Atklājam debates. Deputāts Vladimirs Buzajevs.
V.Buzajevs (PCTVL).
Godātā priekšsēdētāja! Cienījamie kolēģi! Kādēļ es piedāvāju papildināt apspriežamo likumu ar šo vienkāršo frāzi: līdz īpaša likuma spēkā stāšanās brīdim, ja konstatē pretrunas starp Administratīvā procesa likuma normām un Administratīvo pārkāpumu kodeksa normām, piemērot to tiesību normu, kura ir labvēlīgāka administratīvā akta adresātam.
Pirmkārt, būtu jāraksturo abi šie likumi. Administratīvo pārkāpumu kodekss, tas ir likums, kas nonāca pie mums no pagājušā gadsimta. Ja gribat zināt, tad tas ir totalitārisma un okupācijas režīma mantojums. Lietas tiek izskatītas pēc atvieglotas procedūras, tiesas sēdes protokols netiek rakstīts, aizstāvēt cilvēku tiesā var tikai zvērināts advokāts. Administratīvā procesa likums, kas stājās spēkā pagājušā gada februārī, ir pilnīgi pretējs Administratīvo pārkāpumu kodeksam. Tiek rakstīts tiesas sēdes protokols, aizstāvēt cietušo tiesā var ikviens, pat bez pilnvaras. Situācijas paradokss slēpjas tajā apstāklī, ka administratīvo pārkāpumu lietas pirmās instances tiesās tiek izskatītas saskaņā ar pirmo likumu, bet apelācijas sūdzības par šo tiesu spriedumiem – saskaņā ar otro. Pie tam protokolu trūkuma dēļ procesu apelācijas instancē pēc būtības nākas uzsākt no jauna. Augstākajā instancē nekādu pārstāvēšanas ierobežojumu nav, bet zemākā instancē par aizstāvi var būt tikai zvērināts advokāts.
Cienījamie kolēģi! Es esmu saskāries ar desmitiem šādu tiesas procesu, kuros tika izskatīti pārkāpumi likumā “Par sapulcēm, piketiem un ielu gājieniem” vai arī ļaunprātīga nepakļaušanās policijas darbinieku prasībām.
Tomēr īstenībā pastāv daudz citu politiskā ziņā visai nevainīgu lietu. Piemēram, lielākajai deputātu daļai pazīstami ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumi. Jau sen ir pienācis laiks izplatīt daudz progresīvākā likuma normas arī uz pirmās instances tiesvedību.
Cienījamās dāmas un kungi! Lielākā daļa šeit zālē sēdošo deputātu ir gatavi pašaizliedzīgi cīnīties ar okupācijas sekām. Šodien jums ir iespēja izcelties un balsot “par” manu priekšlikumu – būtiski ierobežot morāli novecojušu okupācijas laiku likuma normu pielietošanu.
Lūdzu atbalstīt manu priekšlikumu!
Sēdes vadītāja.
Debates slēdzu. Vai komisijas vārdā kas piebilstams? Lūdzu deputātus balsot par 1. – deputāta Buzajeva priekšlikumu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 14, pret – 63, atturas – 2. Priekšlikums nav atbalstīts.
M.Segliņš.
Priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu pieņemt likumprojektu trešajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 66, pret – 6, neviens deputāts neatturas. Likums “Grozījumi Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanās likumā” pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Komercķīlas likumā”. Trešais lasījums.
Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.
M.Segliņš (TP).
Juridiskā komisija ir izskatījusi likumprojektu “Grozījumi Komercķīlas likumā” pirms trešā lasījuma.
1.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
2.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
3.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
4.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
5.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
M.Segliņš.
6.priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
M.Segliņš.
Lūdzu pieņemt likumprojektu trešajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 71, pret – nav, atturas – 1. Likums “Grozījumi Komercķīlas likumā” pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Finanšu nodrošinājuma likums”. Trešais lasījums.
Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Vilnis Edvīns Bresis.
V.E.Bresis (ZZS).
Godātie kolēģi! Strādāsim ar Saeimas sēdē izskatāmo dokumentu nr.4034. Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir saņēmusi divus priekšlikumus par šo likumprojektu.
1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija ir atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.E.Bresis.
2. – arī ir Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to ir atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
V.E.Bresis.
Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzam pieņemt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret un atturas – nav. Likums “Finanšu nodrošinājuma likums” pieņemts. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Reliģisko organizāciju likumā”. Pirmais lasījums.
Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vārdā – deputāte Ingrīda Circene.
I.Circene (JL).
Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija likumprojektu ir izskatījusi pirmajā lasījumā un konceptuāli atbalstījusi. Lūdzu Saeimu pieņemt pirmajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.
I.Circene.
6.maijs.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 6.maijs. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likumā”. Otrais lasījums.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.
J.Dalbiņš (TP).
Cienījamā priekšsēdētāja! Kolēģi! Likumprojektā otrajam lasījumam saņemti 2 priekšlikumi un izskatīti komisijas sēdē.
1. – Saeimas deputāta Buzajeva kunga priekšlikums. Komisija to nav atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Atklājam debates. Deputāts Vladimirs Buzajevs.
V.Buzajevs (PCTVL).
Godātie kolēģi! Pašreizējā Saeimas sastāvā mēs jau nodarbojāmies ar diskusijām par šādu priekšlikumu – var vai nevar pielaist nepilsoņus ugunsgrēku dzēšanā. Diskusijas notika aizpagājušajā gadā maijā. Toreiz tribīnē kāpa kādi 10 runātāji, pieminēja interfronti, okupāciju, pieminēja pat plūdu laikus un Noasa šķirstu. Aizmāršīgajiem kolēģiem atgādināšu argumentus, kurus minēja tolaik. Šim strīdam ir slavena vēsturē. Jau 1992.gadā tika pieņemts likums “Par ugunsdrošību”, saskaņā ar kuru šis godpilnais pienākums tika uzticēts Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem.
1995.gadā Saeima nolēma, ka par ugunsdzēsējiem var strādāt tikai Latvijas pilsoņi. Tajā laikā pilsoņu un nepilsoņu tiesību atšķirību saraksts papildinājās tik lielā ātrumā, ka piesaistīja sev Rietumu sabiedrības uzmanību. Īpašu neizpratni izraisīja tieši ierobežojumi attiecībā uz ugunsdzēsējiem. No Rietumu ekspertu puses sekoja vesela virkne jautājumu, kurus no diplomātiskās valodas uz valsts valodu varētu pārtulkot šādi: “Vai ar galvu jums viss ir kārtībā?”
Un tā 1997.gada februārī nepilsoņiem tika atgrieztas tiesības dzēst ugunsgrēkus, bet, kā izrādījās, ne jau uz ilgu laiku. Jau pēc 8.Saeimas vēlēšanām 2002.gada oktobrī tika pieņemts jauns Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likums, kurā nepilsoņiem atkal tika izteikta neuzticība. Patiešām visus ugunsnedrošos likumus Saeima pieņem pēc vēlēšanām. Un šādu praksi būtu laiks pārtraukt.
Cits piemērs ir bēdīgi slavenais Izglītības likums. Toreiz man oponēja Kariņa kungs, kurš tagad ieņem ministra posteni. Savā uzstāšanās no tribīnes deva man asu pretsparu. Burtiski viņš teica sekojošo: “Latvijā nepilsoņiem nav šķēršļu naturalizēties un pieņemt Latvijas Republikas pavalstniecību.” Visi šie mēģinājumi gan šajā likumā, gan iepriekšējā likumā, gan likumā, kas bija pirms tam, un visi tādi likumi, kas mums ir katrā sēdē, man vienkārši ir nesaprotami. Tie ir mūsu sabiedrībai šķeltnieciski.
Cienījamās dāmas un kungi! Gribētos atzīmēt, ka neviens un nekur pasaulē, izņemot Latviju, neatbalsta šo cilvēkēdāju argumentāciju.
Gluži otrādi. Visas starptautiskās instances uzstājīgi rekomendē samazināt pilsoņu un nepilsoņu tiesību atšķirību sarakstu, kurš sastāv no 62 atšķirībām. Un – kāda bezkaunība! – Rietumu eksperti apgalvo, ka tas sekmētu Latvijas sabiedrības integrācijas procesu. Bet vai tad mūsu valstij ar tās sarežģīto, netradicionālās orientācijas vēsturi Rietumu rekomendācijas var kaut ko noteikt? Viss vads iet kopsolī nepareizi, tikai ierindnieks Kalvītis soļo pareizi.
Dāmas un kungi! Centīsimies tomēr nesakurināt starpnacionālo ugunsgrēku un izturēties pret nepilsoņiem tā, it kā jau šodien tiem būtu tiesības balsot par tām lieliskajām partijām, kuru pārstāvji patlaban sēž šajā zālē!
Lūdzu atbalstīt manu priekšlikumu!
Sēdes vadītāja.
Debates slēdzam. Vai komisijas vārdā kas piebilstams? Ja ne, tad lūdzu deputātus balsot par 1. – deputāta Buzajeva priekšlikumu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 18, pret – 56, neviens deputāts neatturas. Priekšlikums nav atbalstīts.
J.Dalbiņš.
2.priekšlikums – iesniedza Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāre. Komisija šo priekšlikumu netika atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
J.Dalbiņš.
Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Komisijas vārdā aicinu pieņemt otrajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 71, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!
J.Dalbiņš.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 5.maijs.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 5.maijs. Paldies.
Cienījamie kolēģi, Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Pietkeviča, Šņepstes, Porieša, Vasaraudzes un citu deputātu iesniegumu ar lūgumu turpināt šā gada 21.aprīļa Saeimas plenārsēdi bez pārtraukuma līdz visu jautājumu galīgai izskatīšanai. Vai deputātiem ir iebildumi? (Starpsaucieni no zāles.) Ja deputātiem ir iebildumi, lūdzu deputātus balsot par sēdes turpināšanu bez pārtraukuma līdz visu darba kārtības jautājumu izskatīšanai. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret – nav, atturas – 1. Sēdi turpinām bez pārtraukuma.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījums Prokuratūras likumā”. Otrais lasījums.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.
J.Dalbiņš (TP).
Cienījamie deputāti, likumprojektam otrajā lasījumā priekšlikumi nav iesniegti. Komisija izskatīja un aicina to pieņemt otrajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 71, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!
J.Dalbiņš.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 5.maijs.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 5.maijs. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Valsts fondēto pensiju likumā”. Otrais lasījums.
Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā...
Cienījamie kolēģi, nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Valsts fondēto pensiju likumā”. Otrais lasījums.
Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – komisijas priekšsēdētājs deputāts Atis Slakteris.
Es atvainojos, ziņotājs būs deputāts Ēriks Zunda. Lūdzu!
Ē.Zunda (TP).
Cienījamā priekšsēdētāja! Godātie kolēģi! Likumprojekta otrajam lasījumam Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir sagatavojusi vienu priekšlikumu un pati, protams, atbalstīja. Lūdzu atbalstīt arī Saeimu.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
Ē.Zunda.
Visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu balsot par likumprojektu kopumā.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!
Ē.Zunda.
Priekšlikums ir līdz 26.aprīlim.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 26.aprīlis. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Muitas likumā”. Otrais lasījums.
Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kampars. Lūdzu!
A.Kampars (JL).
Godātie kolēģi! Strādājam ar likumprojektu “Grozījumi Muitas likumā”. Otrais lasījums. Reģistrācijas numurs 1128.
Ir saņemti divi priekšlikumi no Juridiskā biroja, kuri abi ir atbalstīti.
Sēdes vadītāja.
Pret 1. un 2.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
A.Kampars.
Aicinu kolēģus apstiprināt likumprojektu “Grozījumi Muitas likumā” otrajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Artim Kamparam, lai noteiktu priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.
A.Kampars.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 12.maijs.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 12.maijs.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā”. Otrais lasījums.
Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.
J.Dalbiņš (TP).
Cienījamā priekšsēdētājas kundze! Kolēģi deputāti! Otrajam lasījumam ir iesniegti seši priekšlikumi. Izskatīti Aizsardzības un iekšlietu komisijas 13.aprīļa sēdē. Visus priekšlikumus ir iesniegusi komisija.
1.priekšlikums. Komisijas priekšlikums. Ir lūgums atbalstīt.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
J.Dalbiņš.
2.priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst... Es atvainojos! Atklājam debates. Deputāts Andrejs Klementjevs.
A.Klementjevs (TSP).
Labdien, augsti godātie deputāti! Es nevaru atbalstīt šo priekšlikumu tāpēc, ka tas ierobežo tiesības valsts drošības iestāžu amatpersonām un darbiniekiem. Es nevaru saprast, kāda starpība ir starp šiem darbiniekiem un policijas darbiniekiem. Kāpēc policijas darbiniekiem ir tiesības dibināt arodbiedrības un piedalīties to darbā? Aizsardzības un iekšlietu komisija uzskata, ka drošības iestāžu amatpersonām un darbiniekiem nav tādu tiesību. Ja mēs atbrīvojam jau no šiem ierobežojumiem policijas darbiniekus, kāpēc mēs ieliekam jaunus ierobežojumus šai kategorijai?
Un es vēl gribu pateikt: kāpēc bērni, kuri piedzimst drošības iestāžu darbiniekiem, saņem tikai par 3 mēnešiem pabalstu, ja bērns piedzimst, bet policijas darbinieki saņem par 6 mēnešiem? Es nezinu, kāpēc mēs ievedam tādu diskrimināciju. Paldies.
Sēdes vadītāja.
Debates slēdzam. Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams? Ja nav piebilstams, tad lūdzu deputātus balsot par 2. – Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 58, pret – 16, atturas – 1. Priekšlikums ir atbalstīts.
J.Dalbiņš.
3. – Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikums. Lūdzu to atbalstīt.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
J.Dalbiņš.
4.priekšlikums. Lūdzu atbalstīt!
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
J.Dalbiņš.
5.priekšlikums – komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt!
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
J.Dalbiņš.
6.priekšlikums – komisijas priekšlikums. Lūdzu kolēģus atbalstīt.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
J.Dalbiņš.
Līdz ar to visi priekšlikumi izskatīti. Komisijas vārdā es aicinu pieņemt otrajā lasījumā.
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 68, pret – 7, atturas – 11. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!
J.Dalbiņš.
Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 5.maijs.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 5.maijs. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju””. Otrais lasījums.
Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā … Cienījamais Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja kungs! Lūdzu nozīmēt ziņotāju likumprojektam “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju””! (Starpsaucieni: “Neko nevar dzirdēt!”)
Lūdzu deputātus plenārsēžu zālē uzvesties nedaudz klusāk, jo mūsu cienījamais kolēģis nedzird, par kādu likumprojektu pašreiz deputāti spriedīs tātad.
Tad Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Atis Slakteris.
A.Slakteris (TP).
Priekšsēdētājas kundze! Kolēģi!
Tātad 1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija izstrādājusi savu priekšlikumu un, ņemot vērā Juridiskā biroja priekšlikumu, iestrādājusi to 2.priekšlikumā.
Sēdes vadītāja.
Pret 1. un 2.priekšlikumu deputātiem iebildumu nav.
A.Slakteris.
3. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
A.Slakteris.
Arī 4. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalstījusi.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
A.Slakteris.
5. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
A.Slakteris.
6. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
A.Slakteris.
7. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
A.Slakteris.
8. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
A.Slakteris.
9 – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
A.Slakteris.
10. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
A.Slakteris.
11. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
A.Slakteris.
12. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
A.Slakteris.
13. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
A.Slakteris.
14. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisijā atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputātiem iebildumu nav.
A.Slakteris.
Arī 15. ir Juridiskā biroja priekšlikums. Un komisijā tas ir atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
A.Slakteris.
16. – Juridiskā biroja priekšlikums. Un komisijā tas ir atbalstīts.
Sēdes vadītāja.
Deputāti neiebilst.
A.Slakteris.
Ar to visi priekšlikumi otrajam lasījumam ir izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā!
Sēdes vadītāja.
Lūdzu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret – 2, atturas – 1 deputāts. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.
Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam!
A.Slakteris
.
28.aprīlis.
Sēdes vadītāja.
Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 28.aprīlis. Paldies.
Nākamais darba kārtības jautājums – lēmuma projekts “Par piekrišanu Saeimas deputāta Mihaila Pietkeviča saukšanai pie administratīvās atbildības”.
Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā – deputāts Pāvels Maksimovs.
P.Maksimovs (LPP).
Mandātu un iesniegumu komisija izskatīja Iekšlietu ministrijas Valsts policijas iesniegumu un protokolu par Saeimas deputāta Mihaila Pietkeviča izdarīto administratīvo pārkāpumu. Komisija nolēma atbalstīt Mihaila Pietkeviča saukšanu pie administratīvās atbildības.
Lūdzu izskatīt iesniegto lēmuma projektu!
Sēdes vadītāja.
Atklājam debates. Deputāte Linda Mūrniece.
L.Mūrniece (JL).
Cienījamie kolēģi! Satversmes 30.pants nosaka, ka Saeimas loceklim nevar uzlikt administratīvo sodu bez Saeimas piekrišanas. Satversmes 91.pants nosaka, ka visi cilvēki Latvijā ir vienlīdzīgi likuma un tiesas priekšā. Ir skaidrs, ka mēs šodien nobalsosim par Mihaila Pietkeviča administratīvo sodīšanu, jo viņš un policija ir vienisprātis, ka pelnījis sodu, bet tikpat skaidrs, ka mēs pārkāpsim Satversmes 91.pantu, jo pirms kāda laika Saeima, izņemot “Jauno laiku” un vēl dažus deputātus, neizdeva taisnīgas tiesas spriešanai deputātu Šmitu. Tātad Saeima ar savu balsojumu apliecinājusi, ka Šmits nav vienlīdzīgs ar Pietkeviču un katru Latvijas iedzīvotāju, kuri maksā savus sodus, neslēpjoties aiz Satversmes.
“Jaunais laiks” aicina atbalstīt Mihaila Pietkeviča izdošanu administratīvajai sodīšanai. Vienlaikus norādām, ka nav pieļaujama šāda dažāda Satversmes pielietošana. Tas tikai apliecina, ka norma par deputāta imunitāti ir pretrunā ar vienlīdzības principu un no Satversmes svītrojama, ko vistuvākajā laikā aicināsim kolēģus darīt.
Sēdes vadītāja.
Debates slēdzu. Vai Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā kas sakāms vēl? Nē?
Ja nav, lūdzu deputātus balsot par lēmuma projektu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret – 7, atturas – 2. Lēmums pieņemts. Paldies.
Cienījamie kolēģi! Līdz ar to visi darba kārtības jautājumi ir izskatīti. Lūdzu deputātus reģistrēties ar reģistrācijas kartēm! Lūdzu zvanu! Reģistrācijas režīmu!
Pirms tiek paziņoti reģistrācijas rezultāti, vārds paziņojumam Saeimas priekšsēdētājas biedrei Vinetai Muižniecei.
V.Muižniece (8.Saeimas priekšsēdētājas biedre).
Godātie deputāti! Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu grupas iesniegumu par vēlmi nodibināt Latvijas un Filipīnu sadarbības grupu, un tātad parlamentu sadarbības grupas dibināšana notiks piecas minūtes pēc sēdes beigām Dzeltenajā zālē. Lūdzu piedalīties!
Sēdes vadītāja.
Vārds paziņojumam deputātei Sarmītei Ķikustei.
S.Ķikuste (JL).
Cienījamie kolēģi! Iedzīvotāju Demogrāfiskās attīstības apakškomisiju aicinu uz sēdi tūlīt pēc Saeimas sēdes beigām Sarkanajā zālē!
Sēdes vadītāja.
Vārds paziņojumam deputātam Aigaram Pētersonam.
A.Pētersons (JL).
Godājamie Baltijas lietu apakškomisijas locekļi! Lūdzu tūlīt uz sanāksmi Viesu zālē!
Sēdes vadītāja.
Vārds paziņojumam deputātam Leopoldam Ozoliņam.
L.Ozoliņš (ZZS).
Cienījamā priekšsēdētāja! Cienījamie kolēģi! Vakar Polija atzina armēņu genocīdu, ar vienbalsīgu balsojumu atzīst šo noziegumu pasaules kontekstā.
Es aicinu mūsu deputātus apskatīt izstādi tepat, balsošanas zālē, kas ir veltīta šim noziegumam un aicinu arī iepazīties ar projektu un parakstīt šo dokumentu virzīšanai tālāk uz mūsu balsojumu Saeimā.
Sēdes vadītāja.
Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāra biedrei Ingunai Rībenai.
I.Rībena (8.Saeimas sekretāra biedre).
Cienījamie kolēģi! Nav reģistrējušies: Inese Krastiņa… bija, Māris Gulbis, Pēteris Kalniņš, Krišjānis Peters… ir, Anna Seile, Igors Solovjovs, Jevgenija Stalidzāne un Dainis Turlais. Paldies.
Sēdes vadītāja.
Cienījamie kolēģi! Līdz ar to 21.aprīļa sēde ir beigusies. Paldies.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!