• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pakalpojumu ābeces stunda darba devējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2005., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/106961

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārzemju presē

Vēl šajā numurā

28.04.2005., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pakalpojumu ābeces stunda darba devējiem

FREZE.PNG (101103 bytes)
Darba devējiem ir vadošā loma darba tirgus vajadzību apzināšanā, lai aģentūra uz tām elastīgi reaģētu un zinātu, kāda aroda pratēju trūkst
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Lai paplašinātu sadarbību ar darba devējiem visā Latvijā, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) maijā iecerējusi īpašu kampaņu.

Sabiedrībā iesīkstējis uzskats, ka NVA ir tā institūcija, kas rada darba vietas, taču tā tas nav, jo darba vietas rada darba devēji, uzsver NVA direktors Ringolds Beinarovičs. Tādēļ, lai veicinātu nodarbinātību, tik svarīgi ir uzlabot sadarbību ar darba devējiem un ieinteresēt viņus izmantot aģentūras piedāvātos pakalpojumus. Šogad to klāsts tiks papildināts.
Tā kā 2005.gadā viena no aģentūras prioritātēm ir pilnveidot sadarbību ar darba devējiem un attīstīt viņiem piedāvātos pakalpojumus, tiek rīkota akcija. Lai veidotu dialogu, maijā aģentūras speciālisti un vadība tiksies ar uzņēmējiem dažādās Latvijas pilsētās. Tā kā aģentūras kompetencē ir rīkot bezdarbnieku un darba meklētāju apmācību, tai ir ļoti svarīgi izzināt darba devēju pieprasījumu. “Nevaram izskolot 5000 frizierus, kur viņi pēc tam strādās?” retoriski jautā R.Beinarovičs, akcentējot darba devēju lomu darba tirgus vajadzību apzināšanā, lai uz tām elastīgi reaģētu. Piemēram, kādā pilsētā trūkst betonētāju, uzņēmēji izskaitļo, cik darbinieku trūkst, un informē par to NVA, lai tuvākajā nākotnē tiktu gādāts par viņu sagatavošanu.
Semināri “Pakalpojumi darba devējiem un nodarbinātības veicināšanai” tiks rīkoti visās 28 NVA filiālēs, skaidro NVA Stratēģiskās plānošanas un analīzes departamenta direktora vietniece Laura Cunska.
Pērn vismaz reizi uz NVA piedāvājumiem atsaukušies vienpadsmit tūkstoši darba devēju, no tiem aptuveni trīs tūkstoši pirmoreiz. Aktīvas sadarbības partneres ir pašvaldības. Taču, kā norāda R.Beinarovičs, semināri būs interesanti arī jau esošiem sadarbības partneriem, jo pakalpojumu klāsts papildinās, turklāt NVA ir būtiski izzināt darba devēju viedokli par to turpmāko attīstību.
Semināros speciālisti izskaidros, piemēram, personāla komplektēšanas pakalpojumus. Un personāla atlase, runājot NVA direktora vārdiem, ir dārgs prieks. Taču aģentūra piedāvā bez maksas atrast atbilstošus darbiniekus. Uzņēmējiem arī izskaidros, kā pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā ar EURES (Eiropas nodarbinātības dienesta tīkls darbinieku meklēšanai ārvalstīs) starpniecību var iztrūkstošo darbaspēku meklēt jebkurā citā ES dalībvalstī. Varbūt šobrīd tas nav tik aktuāli, atzīst aģentūras direktors, tomēr, nav izslēgts, kādam darba devējam šī iespēja lieti noderēs. Tā kā tuvākajā nākotnē var saasināties profesionāļu, piemēram, inženieru, trūkums, zināšanas par šādu iespēju būs aktuālas.
Kampaņas rīkotāji, formulējot semināru dalībnieku ieguvumus, min vairākus: jau pieminētās zināšanas par iespējām ietaupīt līdzekļus personāla komplektēšanai un attīstībai, NVA profesionāļu konsultācijas, izdales materiālus par aģentūras pakalpojumiem, sadarbības iespējām un valsts atbalstu uzņēmējdarbībai, iespēju uzdot jautājumus un sniegt priekšlikumus NVA vadībai un speciālistiem.

Ilze Apine, “LV”
ilze.apine@vestnesis.lv

Uzziņai

Nodarbinātības valsts aģentūras sniegtie bezmaksas pakalpojumi darba devējiem
* Vakanču reģistrēšana, publiskošana un darba devējiem prasībām atbilstošu darbinieku atrašana.
* Iespēja piedalīties nodarbinātības pasākumos (profesionāla apmācība, t.sk. pēc darba devēju pieprasījuma; algotie pagaidu sabiedriskie darbi; pasākumi noteiktām personu grupām; skolēnu nodarbinātība vasaras brīvlaikā).
* EURES (Eiropas nodarbinātības dienestu tīkls darbinieku meklēšanai ārvalstīs).
* Citi pakalpojumi – darba izsaukumu noformēšana un uzņēmumu līgumu saskaņošana ārzemnieku nodarbināšanai.
* Dažādas konsultācijas: par darbinieku pieņemšanu, kolektīvās atlaišanas gadījumā u.c.

Informācija

Aģentūra aicina semināros piedalīties darba devēju, pašvaldību pārstāvjus un citus interesentus.
Dalībniekus lūdz pieteikties NVA filiālēs.
Kontaktinformācija: 8007700 vai www.nva.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!