• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu Europe Direct ES informācijas tīklu izveidei Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2005., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107055

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunās Eiropas Komisijas pirmo ES budžeta projektu

Vēl šajā numurā

29.04.2005., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu Europe Direct ES informācijas tīklu izveidei Latvijā

EK ir apstiprinājusi deviņu vietējo un reģionālo “Europe Direct informācijas tīklu” uzturošo struktūru izveidi Latvijā laikā no 2005. līdz 2008.gadam. “Europe Direct informācijas tīklu” izveides mērķis ir radīt vairākus, visā valstī līdzsvaroti izvietotus punktus, lai visiem iedzīvotājiem gan lauku, gan pilsētu teritorijās būtu viegli pieejama informācija, palīdzība un atbildes uz jautājumiem par ES likumdošanu, politiku, programmām un finansējuma iespējām.
EK 2004.gadā apstiprinātās Informācijas un komunikācijas stratēģijas ietvaros visā ES teritorijā ir paredzējusi izveidot jaunu ES informācijas centru tīklu ar nosaukumu “Europe Direct”, visās ES dalībvalstīs izsludinot projektu konkursus.
EK pārstāvniecības Latvijā vadītājs Endrū Rasbašs norāda, ka “Europe Direct ir visu ES aptverošs tīkls, kas ļauj Eiropas Komisijai sazināties ar cilvēkiem visā Eiropā. Latvijā būs deviņi Europe Direct centri, kas sniegs informāciju, padomu un palīdzību, uzklausīs iedzīvotāju jautājumus, viedokļus un ieteikumus un nodrošinās vietējām vajadzībām pieskaņotu informāciju. EK segs pusi no šo centru darbības izmaksām laika posmā no 2005. līdz 2008.gadam”.
Eiropas Komisija “Europe Direct informācijas tīklu” Latvijā deviņu uzturošo struktūru darbības nodrošināšanai 2005.gadā apstiprināja finansējumu 144 000 eiru. Saskaņā ar grantu shēmas noteikumiem, Eiropas Komisija sedz līdz 50% no projektu izmaksām.
Atbalstītās struktūras Latvijā: Latvijas Universitātes bibliotēka (Rīgas reģions), Staiceles pilsētas dome (Pierīgas reģions), Valmieras bibliotēka, Gulbenes bibliotēka (Vidzemes reģions), Starptautiskais sadarbības centrs «Eiromāja» Talsos, Ventspils bibliotēka (Kurzemes reģions), Jelgavas rajona padome (Zemgales reģions), Rēzeknes rajona padome, Līvānu fonds «Baltā māja” (Latgales reģions).
Latvijā par starpniekinstitūciju Eiropas Savienības grantu shēmai “Europe Direct informācijas tīklu” atbalstam tika noteikts Sabiedrības integrācijas fonds. 2005.gada 12.janvārī Eiropas Komisijas Preses un komunikācijas ģenerāldirektorāta vārdā izsludināja projektu pieteikumu konkursu “Europe Direct informācijas tīkla” informācijas punktus uzturošo struktūru izveidei ar pieteikumu iesniegšanas termiņu 2005.gada 21.februāri.
Konkursā varēja pieteikties ikviena organizācija, kas būtu gatava uzturēt vietējos un reģionālos informācijas punktus, turpmāk izmantojot Europe Direct nosaukumu. Latvijā kopā tika saņemti 17 projektu pieteikumi un atbalstītas 9 organizācijas.

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!