Ministru kabineta noteikumi Nr.293
Rīgā 2005.gada 26.aprīlī (prot. Nr.23 30.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2004.gada 29.jūnija noteikumos Nr.563 “Kārtība, kādā tiek piešķirts, administrēts un uzraudzīts Eiropas Savienības atbalsts piena produktu piegādei izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs”
Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma 5.panta ceturto un septīto daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2004.gada 29.jūnija noteikumos Nr.563 “Kārtība, kādā tiek piešķirts, administrēts un uzraudzīts Eiropas Savienības atbalsts piena produktu piegādei izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs” (Latvijas Vēstnesis, 2004, 103.nr.) šādus grozījumus:
1. Papildināt noteikumus ar 5.3. un 5.4.apakšpunktu šādā redakcijā:
“5.3. atbalsta pretendents nodrošina pārskatu, kurā norādīts saskaņā ar atbalsta programmu piegādāto piena produktu izlietojums par katru dienu (pielikuma 2.tabula);
5.4. atbalsta pretendents nodrošina pieeju bankas konta izdrukām, kurās norādīta samaksa par piena produktu piegādēm.”
2. Izteikt 8.punktu šādā redakcijā:
“8. Piena produktu piegāde un realizācija izglītojamiem vispārējās izglītības iestādēs notiek saskaņā ar higiēnas un marķējuma prasībām pārtikas apritē.”
3. Izteikt pielikumu šādā redakcijā:
“Pielikums
Ministru kabineta
2004.gada 29.jūnija noteikumiem Nr.563
Piena produktu izlietojums un to maksimālās cenas
1.tabula
Maksimālās piena produktu cenas vispārējās izglītības iestādēs
Nr. p.k. |
Piena produkts |
Porcijas cena* (latos) |
Kategorija saskaņā ar Eiropas Komisijas Regulu (EK) Nr.816/2004, ar ko groza Regulu (EK) Nr.2707/2000, kurā izklāstīti noteikumi par Padomes Regulas (EK) Nr.1255/1999 piemērošanu attiecībā uz Kopienas atbalstu piena un dažu piena produktu piegādē izglītības iestāžu skolēniem |
||
ja piena produkts ir iepakojumā līdz 250 ml |
ja piena produkts ir iepakojumā, kas lielāks par 250 ml |
||||
200 ml |
250 ml |
||||
1. |
Termiski apstrādāts piens ar piedevām vai bez tām |
0,14 |
0,04 |
0,05 |
I |
2. |
Pilnpiena jogurts |
0,18 |
0,14 |
0,17 |
I |
3. |
Termiski apstrādāts 2,5 % piens ar piedevām vai bez tām |
0,14 |
0,04 |
0,05 |
III |
4. |
Termiski apstrādāts 2 % piens ar piedevām vai bez tām |
0,14 |
0,04 |
0,05 |
IV |
5. |
Puskrejots piens ar piedevām vai bez tām |
0,14 |
0,04 |
0,05 |
V |
6. |
Puskrejota piena jogurts |
0,18 |
0,14 |
0,17 |
V |
Piezīme.
* Porcijas cenā ieskaitīti transportēšanas un izplatīšanas izdevumi.
2.tabula
Pārskats par piegādāto piena produktu izlietojumu
par _______.gada |
|
(mēnesis) |
Izglītības iestāde |
|
(nosaukums) |
Datums |
Porciju skaits |
Piegādātie piena produkti (litri) |
Porcijas realizācijas cena (latos) |
Ieņēmumi (latos) |
|||||
ja piena produkts ir iepakojumā līdz 250 ml |
ja piena produkts ir iepakojumā, kas lielāks par 250 ml |
I kategorija |
III kategorija |
IV kategorija |
V kategorija |
||||
200 ml |
250 ml |
||||||||
Kopā |
Atbalsta pretendents |
|
(paraksts un tā atšifrējums) |
|
Izglītības iestādes vadītājs |
|
(paraksts un tā atšifrējums)” |
Ministru prezidents A.Kalvītis
Zemkopības ministra vietā — finanšu ministrs O.Spurdziņš
Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2005.gada 30.aprīli.