• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ANO Attīstības programmai jauns vadītājs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2005., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107111

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Būs slēgta ASV vēstniecības konsulārā nodaļa

Vēl šajā numurā

29.04.2005., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ANO Attīstības programmai jauns vadītājs

Otrdien, 26.aprīlī, Kemals Derviss (Kemal Dervis) nominēts ANO Attīstības programmas (UNDP) vadītāja amatam.
Līdzšinējais ANO Attīstības programmas vadītājs Marks Maloks Brauns jau iepriekš tika ievēlēts par ANO ģenerālsekretāra Kofi Annana biroja vadītāju un Apvienoto Nāciju Attīstības grupas priekšsēdētāju.
Kemals Derviss līdz šim aktīvi darbojies Eiropas un Turcijas ekonomiskajos un politiskajos forumos, nevalstiskajās organizācijās, īpaši Eiropas Savienības paplašināšanās jautājumos.
No 2001.gada augusta līdz 2002.gadam, nepārstāvot nevienu partiju, K. Derviss bija ekonomisko attiecību ministrs un atbildēja par valsts programmu, kas Turcijai palīdzēja atgūties pēc dziļās finanšu krīzes 2001.gadā. Kad 2002.gadā krīze bija pārvarēta, K.Derviss atkāpās no ministra amata un pievienojās Republikāņu tautas partijai. 2002.gada novembrī viņš ievēlēts Turcijas parlamentā.
No 2002.gada decembra līdz 2003.gada jūlijam viņš kā Turcijas parlamenta pārstāvis darbojās Eiropas Konventā.
Pirms atgriešanās Turcijā K.Derviss guva nozīmīgu pieredzi Pasaules bankā. Šajā ANO institūcijā viņš strādāja no 1977. līdz 2001.gadam. 1996.gadā viņš kļuva par Pasaules bankas viceprezidentu Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas jautājumos un 2000.gadā – par viceprezidentu nabadzības samazināšanas un ekonomiskās vadības jautājumos. Šajos posteņos K.Derviss koordinēja Pasaules bankas atbalstu miera procesam Balkānos un Tuvajos Austrumos.
K.Derviss ir ieguvis bakalaura un maģistra grādu ekonomikā Londonas Ekonomikas augstskolā, bet doktora grādu ekonomikā – Prinstonas universitātē.

Pēc ANO Informācijas centra informācijas

Uzziņai:

Apvienoto Nāciju Organizācijas Attīstības programma (UNDP) ir globāls ANO sadarbības tīkls, kas veicina pārmaiņas un pietuvina valstis svarīgu zināšanu, pieredzes un resursu avotiem, tādējādi ceļot cilvēku labklājības līmeni. UNDP misija ir palīdzēt valstīm attīstības periodā, lai veiksmīgāk īstenotu ilgtspējīgu tautas attīstību. UNDP biroji darbojas 166 valstīs, tāpēc tiem ir lieliskas iespējas piesaistīt un efektīvi izmantot starptautisko ekspertīzi un palīdzību. UNDP darbību Latvijā sāka 1993.gadā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!