• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Analizē aktuālas tiesību problēmas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2005., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107117

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izvērtē trūkumus un sasniegumus

Vēl šajā numurā

29.04.2005., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Analizē aktuālas tiesību problēmas

Šajās dienās akadēmiskajā vidē tiek vērtēts, kāds bijis pirmais gads Eiropas Savienībā (ES), un diskutēts par Latvijai aktuāliem tematiem saistībā ar ES jautājumiem, piemēram, konstitucionālo līgumu u.c. Par vairākām šādām konferencēm esam jau informējuši.
Vakar un šodien arī Rīgā Juridiskajā koledžā risinās starptautiska zinātniskā konference “Pirmais gads ES: aktuālas tiesību problēmas”. Tajā piedalās ārvalstu un Latvijas pētnieki. Konferencē diskutē par daudziem Latvijai aktuāliem jautājumiem. Par Eiropas Kopienu tiesību vietu tiesību normu hierarhijā Latvijā stāsta Eiropas Kopienu tiesas tiesnesis Egils Levits, par tieslietu lingvistikas problēmām Latvijā pēc iestāšanās ES – Eiropas Komisijas darbinieks Eduards Bruno Deksnis, tiek celti priekšā arī citi ne mazāk interesanti referāti.
Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezidents, Juridiskās koledžas direktors Tālavs Jundzis konferencē uzstājās ar lasījumu par ES konstitucionālā līguma projektu un tajā apskatītajiem drošības un aizsardzības aspektiem. Analizējot drošības un aizsardzības jautājumus ES konstitūcijā, viņš norādīja, ka konstitūcijas projekta tapšanas gaitā kopējās ārējās un drošības politikas jautājumi, bet īpaši – Eiropas drošības un aizsardzības politika (EDAP), izraisījuši karstas diskusijas. “EDAP veidošanās sakarā lielākais panākums ir tas, ka Eiropas valstīm izdevies atrast kopēju nostāju un izstrādāt vienotu pozīciju, kas atspoguļojas Līgumā par Eiropas konstitūciju. Piedāvātā konstitūcija ne vien fiksē dažādos līgumos jau nostiprināto EDAP tiesisko regulējumu, bet arī ievērojami pilnveido un attīsta to.”

Ilze Sedliņa, “LV”
ilze.sedlina@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!