• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts robežas objektu izbūvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2000., Nr. 323/324 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10722

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas noteiktie valūtas un zelta kursi šajā nedēļā (11.09.2000. - 17.09.2000.)

Vēl šajā numurā

15.09.2000., Nr. 323/324

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts robežsardzes priekšnieka uzskatā:

Par valsts robežas objektu izbūvi

Pēdējās dienās visos laikrakstos tiek publicēti raksti ar kliedzošiem virsrakstiem par iespējamo korupciju valsts austrumu robežas izbūvē, un daudziem cilvēkiem rodas iespaids par Valsts robežsardzes saistību ar šo skandālu.

Esmu spiests paziņot:

1. Valsts robežas objektu celtniecību attiecīgajos gados veica Aizsardzības ministrija, Finansu ministrija, Valsts robežsardze, VAS "Valsts robežbūve", Iekšlietu ministrija. No visiem uzceltajiem objektiem Valsts robežsardze ir uzbūvējusi: Kaplavas nodaļu, Punduru nodaļu un robežpārejas punkta apvienoto kompleksu, Rēzeknes robežsargu skolas suņu audzētavu. Valsts robežsardzei nav nekāda sakara ar robežkontroles punktu celtniecību.

2. Diemžēl visās publikācijās robežkontroles punkti, robežpārejas punkti, robežsargu nodaļas, nodaļu un robežpārejas punkta apvienotie kompleksi ir salikti vienā maisā, un neviens nezina un neatšķir viņu funkcijas, uzdevumus un tādā veidā maldina sabiedrību, apgalvojot, ka "esam uzcēluši mežā māju par vairāk nekā miljons latu, kurai būtībā nav nekāda praktiska izmantojuma" (13.09.2000. "Vakara Ziņas"). Tādus vārdus es varu nosaukt par murgiem.

3. Es nezinu citas valsts struktūras, izņemot robežsargus un muitniekus, kuri gandrīz 10 gadus pildīja un joprojām turpina pildīt savus pienākumus 1991. gadā uzstādītajos pagaidu koka vagoniņos ar "visām ērtībām" mežā zem krūma. Aicinu apmeklēt Medumu robežkontroles punktu un pārliecināties par to. Domāju, ka robežsargi un muitnieki, kā arī citu profesiju pārstāvji ir pelnījuši civilizētus darba apstākļus.

4. Ir jāsaprot, ka Latvijas austrumu robeža ir un būs Eiropas Savienības ārējā robeža un tās izbūvē tiek realizēti Eiropas Savienības standarti. Skaidrs, ka nav pieļaujama tik zema celtniecības kvalitāte, kuru šodien var redzēt Terehovas robežkontroles punktā, un iegādāties dārgus pacēlājus. Terehovas robežkontroles punkta celtniecību organizēja Valsts ieņēmumu dienests un veica Igaunijas firma ar Eiropas Savienības daļēju finansējumu. Ir vairāk jāuzticas Latvijas būvniecības firmām.

5. Ir jāsaprot, ka valsts austrumu robežu nevar atraut no citām Valsts robežsardzes struktūrām: Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes, Rēzeknes robežsargu skolas, ostām, lidostām, kuras arī ir iesaistītas Eiropas Savienības ārējās robežas apsardzībā.

6. Valsts robežsardze neatbalsta sensacionālu darba stilu, un tikai visu institūciju, preses korekts un profesionāls darbs var vainagoties ar panākumiem.

Ceru, ka Saeimas deputātu austrumu robežas reida rezultātā Valsts robežsardzes Rēzeknes robežsargu skola 2001. gadā saņems vismaz 1/4 daļu no nepieciešamā finansējuma skolas rekonstrukcijai.

Ar cieņu, —

Valsts robežsardzes priekšnieks G.Dāboliņš

2000. gada 14. septembris

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!