• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2005. gada 27. aprīļa rīkojums Nr. 275 "Par ministriju valsts investīciju politikas veidošanas prioritārajiem darbības virzieniem 2006.-2010.gadā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2005., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107250

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.276

Par pamatnostādnēm "Valsts investīciju programmas pieteikums 2006.-2010.gadam"

Vēl šajā numurā

03.05.2005., Nr. 69

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 275

Pieņemts: 27.04.2005.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.275

Rīgā 2005.gada 27.aprīlī (prot. Nr.23 38.§)

Par ministriju valsts investīciju politikas veidošanas prioritārajiem darbības virzieniem 2006.–2010.gadā

 

1.Apstiprināt ministriju valsts investīciju politikas veidošanas prioritāros darbības virzienus 2006.–2010.gadā (pielikums).

2.Ekonomikas ministrijai iekļaut šī rīkojuma pielikumā minētos darbības virzienus pamatnostādņu projektā “Valsts investīciju programmas pieteikums 2006.–2010.gadam” (turpmāk — pamatnostādnes).

3.Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai:

3.1.divu nedēļu laikā pēc pamatnostādņu apstiprināšanas Ministru kabinetā izveidot starpministriju komisiju vietējo paš­valdību un plānošanas reģionu investīciju projektu pieteikumu izvērtēšanai, iekļaujot tajā Ekonomikas ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas, Labklājības ministrijas, Vides ministrijas, Satiksmes ministrijas un Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta deleģētās amatpersonas;

3.2.triju nedēļu laikā pēc pamatnostādņu apstiprināšanas Ministru kabinetā izstrādāt, saskaņot ar Ekonomikas ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Kultūras ministriju, Labklājības ministriju, Satiksmes ministriju, Vides ministriju un Zemkopības ministriju un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā noteikumu projektu par vietējas nozīmes un plānošanas reģionu nozīmes investīciju projektu pieteikumu sagatavošanas, iesniegšanas un izvērtēšanas kārtību.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs M.Kučinskis

 

Pielikums

Ministru kabineta 2005.gada 27.aprīļa rīkojumam Nr.275

Ministriju valsts investīciju politikas veidošanas prioritārie darbības virzieni 2006.–2010.gadā

Joma

Prioritārie darbības virzieni

I. Ekonomikas ministrija

Institucionālā
stiprināšana

1.Ministrijas padotībā esošo valsts pārvaldes iestāžu un valsts aģentūru (un/vai kapitālsabiedrību, kurās ministrija ir kapitāla daļu turētāja) sakārtošana, modernizēšana un būvniecība.

Enerģētika

2.Siltumenerģijas apgādes uzņēmumu attīstība, rekonstrukcija/renovācija un/vai jaunu objektu būvniecība (komersanti, kuri darbojas siltumapgādes nozarē atbilstoši Komerclikumam, Enerģētikas likumam un likumam “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”).

Tūrisms

3.Kvalitatīvas tūrisma infrastruktūras attīstība un informācijas infrastruktūras pilnveidošana.

II. Izglītības un zinātnes ministrija

Izglītība un zinātne

Izglītības iestāžu (izņemot pirmsskolas un interešu izglītības iestādes), ministrijas padotībā esošo valsts pārvaldes iestāžu un valsts aģentūru (un/vai kapitālsabiedrību, kurās ministrija ir valsts kapitāla daļu turētāja) sakārtošana, modernizēšana un būvniecība.

Sports

Daudzfunkcionālo sporta centru būvniecība un modernizēšana.

III. Kultūras ministrija

Kultūra

1.Ministrijas padotībā esošo valsts pārvaldes iestāžu, arī teātru, muzeju, mācību iestāžu un valsts aģentūru (un/vai kapitālsabiedrību, kurās ministrija ir kapitāla daļu turētāja) sakārtošana, modernizēšana un būvniecība.

2.Vienotā bibliotēku informācijas tīkla izveide un modernizēšana.

3.Nacionālā dokumentārā mantojuma saglabāšana, izmantojot informācijas un komunikāciju tehnoloģijas un e-pārvaldes tehnoloģijas.

4.Valsts un nozares nozīmes kultūrvides sistēmu un objektu attīstība, modernizācija un/vai jaunu sistēmu un objektu izveide.

IV. Labklājības ministrija

Labklājība

Ministrijas padotībā esošo valsts pārvaldes iestāžu un valsts aģentūru (un/vai kapitālsabiedrību, kurās ministrija ir valsts kapitāla daļu turētāja) sakārtošana, modernizēšana un būvniecība.

V. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija

(Vietējo pašvaldību un plānošanas reģionu attīstība)

Informātika

1.Pašvaldību darba modernizācija, ieviešot informācijas un komunikāciju tehnoloģijas un e-pārvaldi.

Mājokļi

2.Atbalsts mājokļu (īres un sociālo) kvalitatīvai renovācijai un/vai jaunu mājokļu būvniecībai, arī energoefektivitātes paaugstināšanai, izmantojot efektīvas tehnoloģijas un mūsdienīgus, videi draudzīgus būvniecības un siltumtehniskos materiālus.

Enerģētika

3.Siltumenerģijas apgādes uzņēmumu attīstība, rekonstrukcija, renovācija un/vai jaunu objektu būvniecība (izņemot komersantus, kuri darbojas siltumapgādes nozarē atbilstoši Komerclikumam, Enerģētikas likumam un likumam “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”).

Uzņēmējdarbība

4.Atbalsts vietējās publiskās infrastruktūras sakārtošanai (ekonomiskās aktivitātes veicināšana):

4.1.uzņēmējdarbību veicinošas infrastruktūras izveidošana, renovācija un attīstība – uz pašvaldību zemes izveidoti vai atjaunoti pievedceļi, energopievadi, stāvlaukumi, informācijas zīmes;

4.2.jaunu vai esošo biznesa un informācijas centru un biznesa inkubatoru, kā arī semināru un konferenču telpu renovācija un izveide;

4.3.bijušo militāro, rūpniecisko un saimniecisko teritoriju un objektu pārstrukturēšana turpmākai izmantošanai.

Transports

5.Pašvaldību īpašumā esošo ceļu, ielu, tiltu un caurteču, stāvlaukumu izbūve un/vai rekonstrukcija (izņemot pašvaldību tranzīta ielas un reģionālas nozīmes tiltus, kā arī objektus, kas saistīti ar ūdenssaimniecības infrastruktūras sakārtošanu).

Izglītība

6.Pašvaldības īpašumā esošo pirmsskolas un interešu izglītības iestāžu, arī sporta zāļu un sporta laukumu sakārtošana, modernizēšana un būvniecība.

Kultūra

7.Pašvaldību īpašumā esošo kultūrvides iestāžu (tautas nami, kultūras nami un centri, bibliotēkas, muzeji) sakārtošana, modernizēšana un būvniecība.

Dzīves vide

8.Atbalsts vietējo pašvaldību administratīvo un/vai attīstības centru labiekārtošanai – teritorijas (ielas, laukumi, skvēri, parki, atpūtas un rehabilitācijas zonas (sporta laukumi, bērnu laukumi), stāvlaukumi, tilti) renovācija un apgaismojuma ierīkošana un/vai atjaunošana. Darbības virziens neparedz tranzīta ielu un reģionālas nozīmes tiltu rekonstrukciju vai renovāciju.

Labklājība

9.Pašvaldību īpašumā esošo sociālās aprūpes un rehabilitācijas iestāžu (grupu mājas, dienas aprūpes un krīzes centri, servisa dzīvokļi, patversmes, specializētās darbnīcas) iekārtošana, renovācija un/vai būvniecība.

VI. Satiksmes ministrija

Transports

1. Eiropas Savienības fondu līdzekļu efektīva izmantošana transporta infrastruktūras attīstībai, lai izveidotu drošu, sabalansētu un mūsdienu tirgus prasībām atbilstošu transporta sistēmu.

2.Satiksmes drošības, satiksmes kvalitātes un autoceļu uzturēšanas līmeņa pakāpeniska paaugstināšana valsts un pašvaldību autoceļu tīklā, katru gadu palielinot autoceļu nozares finansējumu.

3.Sabalansēta autoceļu attīstība reģionos (īstenojot valsts 1. un 2.šķiras autoceļu uzlabošanas programmas), kas veicina administratīvi teritoriālo reformu.

4.Dzelzceļa infrastruktūras turpmāka modernizācija, izmantojot Eiropas Savienības fondu līdzekļus, lai paaugstinātu dzelzceļa pārvadājumu drošību, kā arī uzlabotu minēto pakalpojumu pieejamību cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

5.Drošas, efektīvas, augošam pārvadājumu apjomam atbilstošas gaisa transporta infrastruktūras (lidosta “Rīga”, reģionālās lidostas un gaisa satiksmes vadības uzņēmums LGS) attīstība, kas (piesaistot pārvadātājus) nodrošinātu Rīgai Baltijā dominējošā gaisa transporta centra funkcijas.

VII. Veselības ministrija

Sabiedrības
veselība

Veselības aprūpes iestāžu, arī pašvaldību pārvaldībā esošo, ministrijas padotībā esošo valsts aģentūru (un/vai kapitālsabiedrību, kurās ministrija ir valsts kapitāla daļu turētāja) sakārtošana, modernizēšana un būvniecība saskaņā ar Ambulatorās un stacionārās veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju attīstības pro­grammu (struktūrplānu).

VIII. Vides ministrija

Vide

1.Ministrijas padotībā esošo valsts pārvaldes iestāžu un valsts aģentūru (un/vai kapitālsabiedrību, kurās ministrija ir kapitāla daļu turētāja) sakārtošana, modernizēšana un būvniecība.

2.Ūdenssaimniecības infrastruktūras sakārtošana atbilstoši vides aizsardzības prasībām.

3.Ilgtspējīgas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sistēmas ieviešana.

4.Ilgtspējīgas radioaktīvo un bīstamo atkritumu apsaimniekošanas sistēmas izveide, nodrošinot Salaspils kodolreaktora likvidāciju un demontāžu, kā arī izveidojot nacionālo daudzfunkcionālo ciklotrona centru.

5. Bioloģiskās daudzveidības un aizsargājamo teritoriju saglabāšana un attīstība (projektu pieteicēji — valsts pārvaldes iestādes un vietējās pašvaldības).

6.Klimata pārmaiņu un gaisa piesārņojuma samazināšana, atjaunojamo energoresursu izmantošana (izņemot pasākumus, kuriem noteikts Ministru kabineta atbalsts jaunu ražošanas jaudu uzstādīšanai, ja elektroenerģijas ražošanai tiek izmantoti reģeneratīvie resursi).

7.Vēsturiski piesārņoto teritoriju izpēte un sanācija.

8.Jaunu vides tehnoloģiju izstrāde, ieviešana un lietošana (projektu pieteicēji – komersanti).

9.Infrastruktūras uzlabošana vides kontroles sistēmas un vienotas vides informācijas un monitoringa sistēmas nodrošināšanai.

IX. Zemkopības ministrija

Zemkopība

Ministrijas padotībā esošo valsts pārvaldes iestāžu, valsts aģentūru (un/vai kapitālsabiedrību, kurās ministrija ir valsts kapitāla daļu turētāja) sakārtošana, modernizēšana un būvniecība.

Vide

Latvijas dabas resursu ilgtspējīgas apsaimniekošanas nodrošināšana.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs M.Kučinskis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!