• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas valdības gatavību parakstīt robežlīgumu ar Krieviju:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2005., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107281

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par apbalvošanu ar Atzinības krustu

Vēl šajā numurā

03.05.2005., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas valdības gatavību parakstīt robežlīgumu ar Krieviju:

Latvijas valdības kopš neatkarības atjaunošanas konsekventi un nepārprotami paudušas savu gatavību parakstīt robežlīgumu ar Krieviju.
Otrdien [26.aprīlī] valdībā apstiprinātā deklarācija neizvirza teritoriālas pretenzijas pret Krieviju. Šāds jautājums nav Latvijas un Krievijas attiecību dienaskārtībā. Latvija respektēs sagatavotā un parafētā līgumā definētās robežas.
Mēs esam pilnīgi pārliecināti, ka tikai Latvijas un Krievijas atšķirīgie viedokļi 20.gadsimta vēstures jautājumos ir cēlonis saasinātajai retorikai starp abām valstīm. Latvijas patiesais mērķis ir darīt visu, lai nākotnē mēs atrastu kopīgu redzējumu šajā jautājumā un tādējādi liktu pamatu jaunām, uz demokrātijas un starptautisko tiesību principiem balstītām attiecībām ar Krieviju.
Šim mērķim arī kalpo Latvijas valdības vienpusējā deklarācija saistībā ar Latvijas un Krievijas robežlīgumu, kas iezīmē tos vēsturiskos stūrakmeņus, kurus Latvijas valsts redz kā fundamentālu pamatu turpmākām attiecībām ar Krieviju.
20.gadsimta sarežģīto vēsturisko un ar okupāciju saistīto jautājumu dēļ Latvijas Satversme nedod iespējas Latvijas valdībai parakstīt sagatavoto robežlīgumu nekā citādi, kā vienīgi pieņemot minēto vienpusējo deklarāciju.
Mēs apzināmies, ka šobrīd ir grūti cerēt uz ātru progresu jautājumā par Baltijas valstu okupāciju, taču tas neļauj mums ignorēt savu konstitūciju un vēsturi, kuru nevar atcelt vai mainīt ar valdības lēmumiem.
Latvijas valdība atkārtoti apstiprina savu vēlmi un gatavību parakstīt robežlīgumu 10.maijā Maskavā un vienlaikus aicina Krievijas pusi uz atklātu un drosmīgu dialogu par vēsturi pirms vai pēc robežlīguma parakstīšanas.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!