• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Pareizticīgo baznīcas metropolītu un sveicot visus Latvijas pareizticīgos Lieldienās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2005., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107286

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzrunājot Francijas studentus Lillē 28. aprīlī

Vēl šajā numurā

03.05.2005., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Pareizticīgo baznīcas metropolītu un sveicot visus Latvijas pareizticīgos Lieldienās

Valsts prezidente V.Vīķe-Freiberga sestdien, 30.aprīlī, Jūrmalas rezidencē tikās ar Latvijas Pareizticīgo baznīcas metropolītu Aleksandru, sveicot metropolītu un visus Latvijas pareizticīgos ļaudis Lieldienās. Apsveikumā, ko saņēma metropolīts Aleksandrs, sacīts: “Kristus augšāmcelšanās ir gaišākie svētki – katra dvēsele ceļas ticībā augšup, modinot visu labāko un cēlāko cilvēkos. Šie svētki ir cerības augšāmcelšanās, kas spārno cilvēka dvēseles mājokli un dāvā iespēju iemiesot cilvēka mīlestības un humānisma vērtības. Novēlu Jums un visiem pareizticīgajiem ļaudīm Latvijā svētītus un gaišus Kristus augšāmcelšanās svētkus!”
Sarunā metropolīts stāstīja, kā pareizticīgie Latvijā ir gatavojušies Lieldienām un kā tās pavadīs, pusnaktī sākot lūgšanas dievnamos. Prezidente vēlēja, lai Lieldienas – pareizticīgo lielākie ikgadējie garīgie svētki – būtu gaiši un miera pilni. Metropolīts dalījās ar prezidenti pārdomās par pareizticīgo draudžu ikdienu Latvijā, augstu novērtējot arī ekumenisko ticības garu, kādā Latvijas tradicionālās konfesijas kopj, sludinot sabiedrībā miera, saticības un harmonijas vērtības.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!