• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot vēstuli no Grieķijas prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2005., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107288

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot vēstuli no Igaunijas prezidenta

Vēl šajā numurā

03.05.2005., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot vēstuli no Grieķijas prezidenta

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ir saņēmusi vēstuli no Grieķijas Republikas prezidenta Karolosa Papuliasa. Grieķijas prezidents vēstulē raksta:
“Es gribētu atsaukties uz Jūsu 25. janvāra vēstuli, kas bija adresēta manam priekšgājējam, Grieķijas Republikas bijušajam prezidentam Konstantinam Stofanopulam, kurš laipni piegādāja man šīs vēstules kopiju, ņemot vērā manu piedalīšanos Otrā pasaules kara beigu svinībās Maskavā 9. maijā.
Rūpīgi iepazinies ar Jūsu vēstulē izteikto viedokli, kā arī ar pievienoto deklarāciju attiecībā uz gaidāmajām svinībām, vēlos Jums pateikties par to, ka paziņojāt mums savu lēmumu piedalīties šajās svinībās, kā arī izskaidrojāt, kādā garā šis lēmums ir pieņemts.
Grieķija kā valsts, kas tajā baisajā karā samaksāja augstu cilvēcisko ciešanu cenu, izprot pagātnes pieredzes nozīmību katrai nācijai un nepieciešamību šodien šīs atmiņas godāt un tām pievērsties. Tajā pašā laikā mēs pilnībā saprotam, ka vienotā Eiropa tika veidota ar mērķi pārvarēt traumējošo pagātni, pievēršot savas sirdis un prātus mūsu kontinenta nākotnei, kas izskatās arvien gaišāka un drošāka.
Mūsdienās ES un NATO kopā ar citām reģionālajām institūcijām, tādām kā Eiropas Padome un EDSO, garantē demokrātijas, miera, likuma varas, valstu sadarbības un cilvēktiesību uzvaru arī turpmāk. Esmu pārliecināts, ka mūsu abas valstis var sniegt ievērojamu ieguldījumu šajā jaunajā attīstības virzienā,” sacīts vēstulē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!