• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dzīvības brīnumu un svētumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2005., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107370

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien, 5. maijā

Vēl šajā numurā

05.05.2005., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dzīvības brīnumu un svētumu

Jau otro nedēļu Saeimas namā ir skatāma fotoizstāde par genocīdu pret armēņu tautu. Tas liecina, ka Latvijas oficiālajām aprindām nav vienaldzīgs armēņu lūgums pēc vēsturiskās patiesības atzīšanas.

Savas izjūtas un attieksmi ir nolēmuši paust arī mākslinieki. Pēc Latvijā dzīvojošā armēņu mākslinieka Varuža Karapetjana iniciatīvas 5.maijā Melngalvju namā tiks atklāta izstāde “Dzīvība”, kurā piedalās gleznotāji Artūrs Akopjans, Babkens Stepanjans, Laima Bikše, Vilnis Henrihsons, Ingūna Krolle-Irbe, Juris Jurjāns, Varužs Karapetjans, Gunārs Krollis, Vadims Mass, Ilze Mežasardze, Jānis Andris Osis, Aleksejs Naumovs, Marta Skulme un Jānis Zemītis; tēlnieki Aigars Bikše, Goča Huskivadze un Gļebs Panteļejevs, stikla apstrādes meistari Ingūna Audere, Ilze Dūdiņa, Romens Umans un Genadijs Zujevs. Atsevišķu stikla instalāciju izstādei veidojuši AS “Grīziņkalns” stikla apstrādes meistari.
Mākslinieki aicina Latvijas sabiedrību pievērsties patiesām vērtībām un padomāt par dzīvības lomu visas sabiedrības un katra indivīda vērtību sistēmā.
Dzīvība. Tas ir brīnums. Neizskaidrojams, neaptverams. Diemžēl pasaulē ir vēl daudz neizpratnes, naida, varaskāres, kas tiecas iznīcināt šo brīnumu.
Izstādes mērķis ir atklāt dzīvību. Tās trauslumu, vārīgumu. Tās brīnumaino dabu. Tās neaptveramo spēku.
Lai arī cik trausla būtu katra dzīvība, tai piemīt neiedomājams spēks. Gluži kā zāle cauri asfaltam tā izlaužas atkal un atkal.
Tā dzīva ir armēņu tauta, dzīvi ir latvieši. Neraugoties ne uz ko.
Un tas ir brīnums.
Dzīvība.

Izstādi Melngalvju namā atklās 5.maijā plkst. 19. Tā būs atvērta līdz 30.maijam.

Dita Kļaviņa-Lauberte,

mākslas zinātniece

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!