• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Noteikumi rakstīti arī motociklistiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2005., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107373

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Dzīvības brīnumu un svētumu

Vēl šajā numurā

05.05.2005., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Noteikumi rakstīti arī motociklistiem

Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki Latvijā sāk pastiprināti uzraudzīt un sodīt motociklu vadītājus, kas pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus.

MOCIS.PNG (122691 bytes)
1. un 2.maijā ceļu satiksmes negadījumos, kuros iesaistīti motociklisti, bojā gāja trīs un cieta divi cilvēki
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Aizvadītajā nedēļas nogalē bija vairākas smagas motociklistu izraisītas avārijas. Braukšanas kultūra kopumā Latvijā ir slikta. Tādēļ turpmāk ceļu policijas darbinieki īpaši kontrolēs motociklistus, kas brauc bez ķiverēm vai bez derīgas motocikla tehniskās apskates. Motociklistiem pastiprināti veiks arī alkohola reibuma kontroli, kā arī īpaša uzmanība būs pievērsta ātruma pārsniedzējiem.
Aizvadītajā nedēļas nogalē (no 29.aprīļa līdz 1.maijam) Ceļu policijas biroja darbinieki Rīgā motociklistiem sastādīja 26 administratīvo pārkāpumu protokolus, tai skaitā 3 par braukšanu reibumā, 3 par braukšanu bez tiesībām un 20 par braukšanu bez ķiveres. Savukārt no gada sākuma ceļu policijas darbinieki Latvijā motociklistiem par dažādiem pārkāpumiem sastādījuši 169 protokolus, no tiem 41 – par braukšanu reibumā.
Kā norāda Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš, “motociklisti ir vieni no ceļu satiksmes neaizsargātajiem dalībniekiem, un situācijās, kad ceļu satiksmes negadījumā ir iesaistīts motociklists, gandrīz vienmēr smagākās traumas gūst tieši viņš”. Viņš aicina visus motociklistus lieki neriskēt ar savām un galvenokārt apkārtējo cilvēku dzīvībām, demonstrējot sava motocikla maksimālo ātrumu vai pārgalvīgus trikus.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!