• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija stiprina savas pozīcijas Lietuvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2005., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107376

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Noteikumi rakstīti arī motociklistiem

Vēl šajā numurā

05.05.2005., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija stiprina savas pozīcijas Lietuvā

Biedrība “Mārketinga padome” rīko Latvijas pārtikas uzņēmumu pārstāvniecību 14.starptautiskajā pārtikas industrijas, rūpniecības tehnoloģiju un iepakojuma izstādē “AgroBalt 2005”, kas no 5. līdz 7.maijam norisināsies Viļņā, Lietuvā.

Izstādes galvenās tēmas ir pārtikas produkti, arī īpaši veselīgi un ekoloģiski tīri produkti, kā arī eksotiski un ekskluzīvi produkti, ēdienu piedevas, diētiskā un bērnu pārtika, alkoholiskie un bezalkoholiskie dzērieni, tabakas izstrādājumi, veikalu un restorānu iekārtas, iepakojuma iekārtas un materiāli, pārtikas rūpniecības tehnoloģijas.
Savu produkciju izstādes apmeklētājiem demonstrēs SIA “Matss”, SIA “Pure Food”, a/s “Rīgas piensaimnieks”, kooperatīvā sabiedrība “Tērbatietis”, SIA “Baltās naktis”, SIA “DIKK”, kā arī bioloģiskie lauksaimnieki. Lai atvieglotu mūsu ražotāju piedalīšanos šajā izstādē, arī šogad biedrība “Mārketinga padome” organizē Latvijas pārstāvniecības stendu. Latvijas pārtikas uzņēmumu dalība izstādē “AgroBalt 2005” iekļauta Latvijas Republikas Zemkopības ministrijas 2005.gada Lauksaimniecības tirgus veicināšanas programmas ietvaros atbalstīto izstāžu sarakstā, tādējādi stenda dalībniekiem tiek subsidēti 50 procenti no ekspozīcijas platības īres maksas. Savukārt 6.maijā ražotāji oficiālajā pieņemšanā Latvijas vēstniecībā Lietuvā tiksies ar jau esošajiem un potenciālajiem sadarbības partneriem.
Mūsu valsts šajā izstādē jau tradicionāli tiek pārstāvēta ar koncepciju “Growing Green in Latvia” (“Zaļi audzēts Latvijā”), kas demonstrē, ka mūsu valstī ražotie pārtikas produkti ir gan audzēti, gan pārstrādāti dabai un cilvēkam draudzīgā veidā.
Jau tradicionāli starptautiskajā pārtikas konkursā piedalās arī divi Latvijas pārtikas ražotāji a/s “Rīgas piensaimnieks” un SIA “Baltās naktis”, kuru produkcija jau saņēmusi daudzus augstus novērtējumus gan par izcilu kvalitāti, gan oriģinalitāti.
Zemkopības ministrijas apkopotie dati liecina, ka Lietuva ir nozīmīgākā Latvijas eksporta partnere, tāpēc piedalīšanās starptautiskajā izstādē “AgroBalt 2005”ir būtiska, lai stiprinātu esošās pozīcijas tirgū un veidotu jaunas sadarbības iespējas. 2004.gada 12 mēnešos Lietuvā realizēti 19,7 procenti no kopējā Latvijas pārtikas eksporta apjoma.

Ieva Jaunozola,
Mārketinga padomes mārketinga speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!