• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daile un prieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2005., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107379

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trīs karogi pie Mūzikas akadēmijas un Kšištofa Penderecka "Credo"

Vēl šajā numurā

05.05.2005., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Daile un prieks

MAK01.PNG (107667 bytes)
Aivars Līnis, Ruta Čaupova, Džemma Skulme, Jānis Anmanis, Helēna Medne
MAK02.PNG (99893 bytes)
Keramikas izstāde vestibilā
Foto: Romvalds Salcēvičs

Dailes teātrī, kura plašajos gaiteņos jau kopš aprīļa vidus skatāmi vecmeistaru glezniecības, tēlniecības, keramikas un tekstilmākslas darbi, 4.maija svētkos no agras priekšpusdienas līdz vēlai pusnakts stundai virmoja mūzika, dejas, dzeja un sports. Radošo senioru nams, kura vadītāja dizainere Helēna Medne māksliniekus jau sesto reizi spējusi sarosināt izstādes sarīkošanai, šoreiz Mākslas dienas svin kopā ar Jāņa Anmaņa vadīto Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmiju. Pasākuma rīkotāji ar savu ideju aizrāvuši arī Dailes teātra vadību, un režisors Varis Vētra gādājis, lai Rīgas rajona mākslas skolu audzēkņu mākslinieciski radošās izpausmes, dažādo mākslas meistardarbnīcu aktivitātes, “superbasketbols ar mākslu, modeli un saksofonu” un visām citām izdarībām tiešām veidotu grandiozu izrādi, kā tas pieteikts ielūgumā. Atraktīvi un reizē izglītojoši tika sniegts atskats kultūrvēsturē un Mākslas dienu tradīcijās, rosināta iztēle un darbotiesgriba.
Tikai šajā svētku dienā savus jaunākos darbiņus parādīja bērni no Saldus, Baldones, Krimuldas, Ķekavas, Mālpils, Ropažiem, Salaspils, Siguldas, Ādažiem, Mārupes, Ulbrokas un Vidzemes jūrmalas. Bet vecmeistaru izstāde, kurā darbus var arī iegādāties, būs atvērta līdz 14.maijam.

Aina Rozeniece, “LV”

aina.rozeniece@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!