• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc piecpadsmit gadiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2005., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107403

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts apbalvojumu pasniegšana

Vēl šajā numurā

05.05.2005., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc piecpadsmit gadiem

Vakar visā Latvijā tika atzīmēta Neatkarības deklarācijas pieņemšanas 15. gadadiena. Plašos pasākumus ievadīja svinīgā Saeimas sēde, kas bija veltīta Latvijas Republikas Satversmes sapulces sasaukšanas 85. gadadienai un Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pasludināšanas 15. gadadienai.
Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre, uzrunājot Saeimas deputātus un viesus, uzsvēra, ka nevis “nauda vai kāda slepena vara” bija tās, kas pirms piecpadsmit gadiem darīja stipru mazo Baltijas Sprīdīti iepretim šķietami neuzvaramajam komunistiskajam monstram, bet gan “skaidri, godīgi un nepārprotami ideāli”.
“Baltijas Brīvības ceļš māca, ka nevis intereses, bet tieši ideāli virza vēsturi,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja.
Ingrīda Ūdre īpaši pateicās tiem, kas ar savu 1990. gada 4. maija balsojumu izšķīra Latvijas likteni, un uzsvēra, ka “dalība Eiropas Savienībā un NATO nebūt nebija tikai ārpolitiskais mērķis”, bet gan “iespēja nodrošināt cilvēku labklājības pakāpenisku pieaugumu un drošību”. (Saeimas priekšsēdētājas runa A36.lpp.)
Savukārt plkst. 15 Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, Ministru prezidents Aigars Kalvītis, valdības pārstāvji un Saeimas deputāti nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa.
Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienas svinību kulminācija bija koncerts Daugavmalā un Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas svētku uzruna. Tieši 19.20 Vecrīgas baznīcu zvani atgādināja vēsturisko Neatkarības deklarācijas pieņemšanas brīdi, Likteņupes vidū tika aizdegts ugunskurs, bet abos tās krastos dziedāja kori un notika līdz šim nepieredzēta svētku uguņošana.
Šajās dienās Latvijā viesojās Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks, uzņēmējdarbības un rūpniecības komisārs Ginters Ferhoigens, Dānijas Karalistes premjerministrs Anderss Fogs Rasmusens, Spānijas Karalistes ārlietu ministrs Migels Anhels Moratinoss, Lielbritānijas padomes ģenerāldirektors Deivids Grīns un bijušais Nīderlandes premjerministrs Vims Koks.

“LV” informācija

UNTITLED-1 COPY.PNG (124106 bytes)

Tas pats nams.
Tās pašas durvis
un gandrīz vai
tie paši ļaudis


Priekšplānā
no kreisās –
Māris Budovskis, Jānis Lucāns,
Ivars Godmanis,
Jānis Škapars un Juris Dobelis





Anatolijs Gorbunovs un Dainis Īvāns

UNTITLED-2 COPY.PNG (136966 bytes)

 

01.PNG (92715 bytes)
Bijušie Augstākās Padomes un tagadējie Saeimas deputāti Saeimas sēžu zālē
  02.PNG (63723 bytes)
Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre, Ministru prezidents Aigars Kalvītis, ministri un Saeimas deputāti pie Brīvības pieminekļa

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!