• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rakstu krājums "Baltijas brīvības ceļš". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2005., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107408

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselo graudu sējēji

Vēl šajā numurā

05.05.2005., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rakstu krājums “Baltijas brīvības ceļš”

02.PNG (119958 bytes)
Atmodas laika aktīvi līdzdalībnieki – akadēmiķis Tālavs Jundzis un rakstnieks Alberts Bels
Foto: Imants Prēdelis

Apgāds “Zelta grauds” laidis klajā Latvijas Neatkarības deklarācijas 15.gadadienai veltītu rakstu krājumu “Baltijas brīvības ceļš”.
Krājumā apkopoti vairāk nekā 50 autoru raksti. Tie ir politiķi, diplomāti, vēsturnieki un juristi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un ārvalstīm. Šīs publikācijas ļauj ne tikai atsaukt atmiņā tā laika notikumus, bet arī izvērtēt to vēsturisko nozīmību gan no iekšpolitiskā aspekta, gan starptautiskajā kontekstā. Baltijas valstu nevardarbīgas cīņas pieredze ir svarīga un noderīga mūsdienu pasaulei.
Rakstu krājums tapis sadarbībā ar Latvijas Inteliģences apvienību. Tajā ievietoti autoru oriģinālraksti, intervijas, apaļā galda diskusijas un starptautiskajā konferencē “Baltijas brīvības ceļš”, kas notika Rīgā šā gada 4. un 5.martā, izskanējušās runas. Grāmatu ilustrē daudzas Atmodas laika fotogrāfijas, kas ļauj atsaukt atmiņā ne vien notikumus, bet arī īpašo Atmodas laika emocionālo gaisotni, tautas vienotību un cilvēku gara spēku. Grāmatu “Baltijas brīvības ceļš” papildina arī personu rādītājs un ziņas par autoriem.
Izdevums bez maksas tiks piegādāts visām Latvijas publiskajām un skolu bibliotēkām, bet augustā grāmata “Baltijas brīvības ceļš” iznāks angļu valodā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!