• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija vadīs starptautisku vēlēšanu organizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2005., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107529

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pārtikas ražotāji izcīna zelta medaļas

Vēl šajā numurā

06.05.2005., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija vadīs starptautisku vēlēšanu organizāciju

Latvija divus gadus prezidēs Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu vēlēšanu organizatoru asociācijā.

CIMDARS.PNG (105671 bytes)
Arnis Cimdars
Foto: Aigars Jansons, A.F.I.

Asociācijas izpildpadomes sanāksmē, kas pagājušajā nedēļas nogalē notika Sarajevā, par tās prezidentu uz diviem gadiem vienbalsīgi ievēlēts Latvijas Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars, informē priekšsēdētāja palīdze Kristīne Bērziņa.
Vienlaikus asociācijas izpildpadomes sēdē Latvija izraudzīta par valsti, kurā 2006.gadā varētu notikt asociācijas ikgadējā konference par vēlēšanu jautājumiem. Šis izpildpadomes lēmums gan vēl jāapstiprina asociācijas Ģenerālās asamblejas sēdē šā gada septembrī Ungārijas pilsētā Šiofokā.
Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu vēlēšanu organizatoru asociācija dibināta 1991.gadā, lai nodrošinātu no jebkuras nacionālas valdības neatkarīgu forumu informācijas apmaiņai par vēlēšanām un politiskajiem procesiem. Tam jāveicina brīvu, demokrātisku un godīgu vēlēšanu norise asociācijas dalībvalstīs un tās darbības reģionā.
Jau gandrīz 14 savas pastāvēšanas gados asociācija ir rīkojusi starptautiskas konferences ar pasaules vadošo vēlēšanu ekspertu piedalīšanos, līdzdarbojusies novērošanas misijās asociācijas dalībvalstīs, īstenojusi pieredzes apmaiņas programmas Eiropas Savienības dalībvalstīs un ASV, kā arī iesaistījusies projektos, kuru mērķis ir veicināt vēlētāju līdzdalību vēlēšanās. Viens no nozīmīgākajiem asociācijas projektiem pašlaik ir līdzdalība Irākas vēlēšanu sistēmas attīstībā.
Kopš 2003.gada Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu vēlēšanu organizatoru asociācijai ir arī dalībnieka statuss Eiropas Padomē.

“LV” informācija

 

Uzziņai

Šobrīd asociācijā ir 21 dalībvalsts – Albānija, Armēnija, Azerbaidžāna, Baltkrievija, Bulgārija, Bosnija un Hercegovina, Dienvidslāvija, Horvātija, Gruzija, Kazahstāna, Krievija, Latvija, Lietuva, Maķedonija, Moldova, Polija, Rumānija, Slovākija, Turcija, Ukraina un Ungārija. Locekļa statuss asociācijā ir arī Starptautiskajam vēlēšanu sistēmas fondam (IFES).

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!