• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Stratēģiskās analīzes komisijas pirmā gadagrāmata. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2005., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107532

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dienvidkorejietis Tai par krietnu latviešu vīru Teodoru

Vēl šajā numurā

06.05.2005., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Stratēģiskās analīzes komisijas pirmā gadagrāmata

3.maijā Rīgas pilī tika atvērta Stratēģiskās analīzes komisijas pirmā “Politikas gadagrāmata. Latvija – 2004”. Pasākumā piedalījās Eiropas Komisijas viceprezidents Ginters Ferhoigens, Latvijas ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš, izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete, iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, integrācijas ministrs Ainars Latkovskis, universitāšu lektori, profesori un ārvalstu vēstnieki. Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga atzina, ka Latvija jau gadu ir ES un NATO dalībvalsts, tāpēc šis ir īsti piemērots brīdis, kad Latvijai vajadzētu izsvērt savus ilgtermiņa stratēģiskos mērķus, kā arī tūlītējos uzdevumus. Latvijai kā ES nabadzīgākajai valstij jādara viss iespējamais, lai drīzāk pietuvotos pārējo dalībvalstu līmenim.

“Mums nav tāda iespēju klāsta kā valstīm ar lielāku iedzīvotāju skaitu vai bagātīgākiem dabas resursiem,” atzina V.Vīķe-Freiberga. Tādēļ Latvijai ir jāveic izsvērta un kritiska iespēju “inventarizācija”, lai apzinātos savas vērtības un noteiktu iespējami labāko stratēģiju to izmantošanai.
“No intelektuāļiem mēs prasām domas un idejas, no izpildvaras – gudru virzību un rīcību, bet pēdējais izvērtētājs ir tauta,” sacīja prezidente. Valsts iedzīvotājs ir “pēdējais tiesnesis” pār to, vai valsts stratēģija bijusi pareiza vai nē, norādīja prezidente.
Komisijas pirmās gadagrāmatas galvenais mērķis ir atspoguļot tās 2004.gada politiskās norises, kurām bija stratēģiska nozīme Latvijas dzīvē un kuras turpinās ietekmēt iekšpolitiskos un ārpolitiskos procesus arī nākamajos gados, un gadagrāmatas izveides pamatā ir apņemšanās ik gadu nākt klajā ar vispusēju pārskatu par nozīmīgākajiem notikumiem valsts un sabiedrības dzīvē.
Kā uzsvēra profesore Žaneta Ozoliņa, viņas vadītā Stratēģiskās analīzes komisija seko Vēsturnieku komisijas piemēram, apkopojot un publicējot tās paspārnē veiktos pētījumus. Gadagrāmatas mērķis ir “fiksēt šodienas vēsturi” – apkopojot svarīgākos notikumus, kas aizvadītajā gadā būtiski ietekmējuši Latvijas attīstību, kā arī būtiskākos statistikas rādītājus, būtiskas ārpolitiskas runas un pētījumus.
Grāmata izdota latviešu un angļu valodā.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!