• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dienvidkorejietis Tai par krietnu latviešu vīru Teodoru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2005., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107534

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sākums daudzsološai sadarbībai

Vēl šajā numurā

06.05.2005., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dienvidkorejietis Tai par krietnu latviešu vīru Teodoru

KOREJIS.PNG (106276 bytes)
Tai Vonbaks medībās Kaukāza kalnos

Saistībā ar “Latvijas Vēstneša” š.g. 4.martā (Nr.38, B7.lpp) publicēto rakstu par latviešu karavīra no Laidzes Teodora Kalnāja dzīvi “Mūžs cauri ugunij un elles lokiem” uz raksta varoņa Pēču mājām Laidzes pagastā atceļojusi vēstule no tālās Dienvidkorejas. Tai Vonbaks (Tae Won Bak) raksta, ka viņš Teodora adresi un raksta tulkojumu ieguvis no zviedru drauga Erika Lundkvista, kuram savukārt par laikrakstā aprakstīto Teodora Kalnāja dzīvi izstāstījis kāds latvietis. Viņš apbrīno latviešu karavīru uzticību, pienākuma apziņu, izturību un dzimtenes mīlestību. Tas radījis viņā neizsakāmu cieņu un apbrīnu, tāpēc arī rakstījis vēstuli šim krietnajam vīram.
Savā vēstulē Tai Vonbaks stāsta, ka piedzimis Dienvidkorejā, bet trīs gadu vecumā kopā ar ģimeni pārcēlies uz Katmandu Nepālā, jo tēvs devies turp strādāt Korejas bankā. Pēc Nepālas ģimene dažus gadus dzīvojusi Singapūrā, vēlāk Honkongā. Viņš mācījies britu skolās. Četrpadsmit gadu vecumā devies uz ASV, lai turpinātu izglītību vidusskolā un universitātē. Viņa vecāki pašlaik dzīvojot Seulā, bet Tai atgriezies Amerikā, kur strādā. Viņš cer nākamgad atgriezties mājās pavisam.
“Es neesmu amerikānis. Ameriku izprast man ir pārāk grūti,” raksta Tai savā vēstulē.
ASV universitātē viņš studējis Eiropas vēsturi, tāpēc arī radusies tāda interese par eiropiešiem, par viņu mentalitāti, tiekšanos pēc izglītības. Viņš uzskata, ka eiropiešiem ir daudz kopīga ar tādām Austrumu tautām kā japāņi un korejieši. Savā garajā vēstulē viņš pieskaras arī Korejas kara (1950–1953) problēmām, viņa tautas traģēdijai un cīņai pret komunisma izplatīšanos.
Acīmredzot tāpēc, ka Tai studējis Eiropas vēsturi, viņam jo īpaši patīkot sengrieķu mitoloģija. Lai arī vairākkārt arī bijis Eiropā, viņš par Latviju neko daudz nezina, tāpēc ir piedodams, ka savā vēstulē jauc Latviju ar Igauniju.
Vēstules nobeigumā Tai uzaicina Teodoru Kalnāju paciemoties viņu dzimtas Debesu villā (Sky villa) Seulā, jo ļoti vēlas personīgi tikties ar tik krietnu vīru kā Teodors.

Andris Kļaviņš

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!