• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas diplomātu Spānijas vēstniecībā Meksikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2005., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107538

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu sadarbību aizsardzības jomā

Vēl šajā numurā

06.05.2005., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas diplomātu Spānijas vēstniecībā Meksikā

Otrdien, 3.maijā, ārlietu ministrs Artis Pabriks ar Spānijas ārlietu un sadarbības lietu ministru Migelu Anhelu Moratinosu viņa oficiālās vizītes laikā Rīgā parakstīja Saprašanās memorandu starp Latvijas Ārlietu ministriju un Spānijas Ārlietu un sadarbības lietu ministriju par Latvijas diplomāta nosūtīšanu uz Spānijas vēstniecību Meksikā.
Ņemot vērā abu valstu lieliskās divpusējās attiecības un Latvijas ieinteresētību paplašināt savu diplomātisko klātbūtni Latīņamerikā, kā arī Latvijas ieinteresētību pārņemt Spānijas plašo pieredzi šajā reģionā, abu valstu ārlietu ministrijas memorandā vienojas, ka Spānijas Ārlietu ministrija dos Latvijas diplomātam iespēju strādāt Spānijas vēstniecības telpās Meksikā, pārstāvot Latvijas intereses. Latvijas diplomāts Meksikas galvaspilsētā Mehiko darbu varētu sākt šā gada otrajā pusē.
Ārlietu ministrs Artis Pabriks sarunas par Latvijas diplomāta iespējām strādāt Spānijas vēstniecības telpās kādā no Latīņamerikas valstīm, pārstāvot Latvijas intereses, uzsāka jau pagājušā gada rudenī Valsts prezidentes V.Vīķes-Freibergas valstsvizītes laikā Spānijā. Latvijai šobrīd nav rezidējošu diplomātisko pārstāvniecību Latīņamerikā. Latvijas intereses Latīņamerikā šobrīd pārstāv LR goda konsuli Argentīnā, Brazīlijā, Dominikanas Republikā, Meksikā, Peru un Venecuēlā. Drīzumā tiks akreditēts Latvijas vēstnieks Meksikā Māris Riekstiņš (ar rezidenci Vašingtonā).
Ārlietu ministrs Artis Pabriks ir ievadījis sarunas arī ar citām ES dalībvalstīm par sadarbību vēstniecībās tajās valstīs, kur Latvijai vēl nav diplomātiskās pārstāvniecības.

Ārlietu ministrijas Preses dienesta un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!