• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Ministri nespēj vienoties par ieceļošanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2000., Nr. 323/324 https://www.vestnesis.lv/ta/id/10754

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Pats nenozīmīgākais cilvēks Austrijā"

Vēl šajā numurā

15.09.2000., Nr. 323/324

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Ministri nespēj vienoties par ieceļošanu"

Vecā kontinenta iedzīvotāju skaits 50 gados, galvenokārt ES, varētu samazināties no 372 līdz 311 miljoniem.

ES Komisija rekomendē akceptēt lielāku ieceļotāju daudzumu, taču vairums Eiropas valstu iekšlietu ministru, kuri pašreiz ir ieradušies uz tikšanos Francijas ostas pilsētā Marseļā, nevar un negrib samierināties ar miljoniem ieceļotāju.

Pēc ANO aprēķiniem, lai noturētu stabilu iedzīvotāju skaitu Eiropā, līdz 2050. gadam vajadzētu ieceļot ap 47 miljoniem cilvēku. Taču tikai tad, ja nākamajos 50 gados Eiropā ieradīsies 79 miljoni ieceļotāju, būs iespējams stabili noturēt arī strādājošo cilvēku skaitu vecumā no 15 līdz 64 gadiem.Vācijai tas nozīmē, ka, lai apturētu iedzīvotāju skaita samazināšanos, ieceļotāju skaitam gadā ir jāsasniedz 200 000. Taču vēl dramatiskāka būtu attīstība, ja tiktu mēģināts sabiedrības novecošanos apturēt ar ieceļošanas palīdzību. Tad, kā rāda ANO pētījums, gadā vajadzētu uzņemt 460 000 ieceļotāju.

Francijas iekšlietu ministrs Žans Pjērs Ševenemēns domā, ka Eiropai ir "jāsamierinās ar zināmu piejaukumu". Taču vienlaikus viņš aicina ES dalībvalstis kontrolēt ieceļotāju plūsmu un nosargāt savu iedzīvotāju identitāti.

Vācijas iekšlietu ministrs Oto Šilijs uz Parīzes iesniegtajiem skaitļiem reaģēja atturīgi: "Mēs tos rūpīgi un lietišķi izpētīsim."

Taču līdz kopējai pozīcijai ES dalībvalstu iekšlietu ministri Marseļā nenonāca, arī tad ne, kad ES komisārs Antonio Vitorini norādīja, ka Savienībai ir nepieciešams jauns darbaspēks.

Ševenemēns izteicās par "kontrolētu ieceļošanu saprātīgā apjomā". Taču pat Francijas iekšlietu ministrs, kurš iestājās, lai ieceļotāji tiktu integrēti un "akceptētu mūsu likumus, morāli un līdztiesību (vienlīdzību)", tikšanās laikā bija atturīgs. Tomēr ES iekšlietu ministri vienojās labāk koordinēt cīņu pret nelegālo ieceļošanu Eiropā. Labākai apmaiņai ar informāciju ir jāaizkavē cilvēku kontrabandas noziedzība.

"Die Welt"

— 2000.07.31.

Hanss Jirgens Lēršs

"LV" nozaru redaktors GINTS MOORS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!