• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Moldovas parlamentu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2005., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107542

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Zviedrijas parlamentu sadarbību

Vēl šajā numurā

06.05.2005., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Moldovas parlamentu sadarbību

Ceturtdien, 5.maijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Moldovas Republikas parlamenta spīkera vietnieku Juriju Rošku, kas darba vizītē ieradies Latvijā.
Moldovas Republikas parlamenta vicespīkers informēja, ka Moldovā pašlaik notiek aktīvs reformu process un pauda ieinteresētību pārņemt Latvijas pieredzi, īstenojot politiskās reformas, it īpaši likumdošanā. “Esam lielu pārmaiņu priekšvakarā, jo daudzas jomas Moldovā nepieciešams mainīt. Mēs augstu novērtējam jūsu valsts paveikto, tāpēc esam ļoti ieinteresēti pārņemt jūsu pieredzi,” sacīja viesis.
Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre savukārt pastāstīja, ka Latvija veiksmīgi sadarbojas ar Gruzijas un Armēnijas parlamentiem, nododot savu eirointegrācijas pieredzi. “Mēs labprāt esam gatavi palīdzēt jums, realizējot sadarbību, piemēram, parlamentu komisiju un atsevišķu nozaru ekspertu līmenī,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.
Tikšanās dalībnieki pieskārās arī aktuālajam Piedņestras jautājumam. Visi bija vienisprātis, ka tas būtu risināms mierīgu pārrunu ceļā un par to būtu jādiskutē arī starptautiskos forumos.
Arī Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Oskars Kastēns tikās ar Moldovas Republikas parlamenta vicespīkeru Juriju Rošku.
Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs sveica Moldovas parlamenta vicespīkeru J.Rošku Latvijā, uzsverot, ka viesošanās mūsu valstī notiek laikā, kad Latvija svin Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pasludināšanas 15.gadadienu. Viņš norādīja, ka Latvijas un Moldovas attiecības vērtējamas kā labas, tomēr to paplašināšanai vēl ir liels potenciāls, īpaši Latvijas eirointegrācijas pieredzē. O.Kastēns arī akcentēja, ka Latvija atbalsta Moldovas virzību uz integrāciju Eiropas Savienībā (ES) un ir gatava dalīties savā pieredzē.
Arī Moldovas parlamenta vicespīkers atzīmēja, ka Latvijas un Moldovas attiecības vērtējamas kā sekmīgas, un atzinīgi novērtēja mūsu valsts paveikto ceļā uz ES un NATO. Viņš arī uzsvēra, ka Moldova ir ieinteresēta apgūt to pieredzi, kas uzkrāta, harmonizējot Latvijas likumdošanas normas ar ES acquis. Turklāt Moldovu īpaši interesē Latvijas likumdošana jomās, kas regulē tiesu sistēmas, plašsaziņas līdzekļu un drošības iestāžu darbību.
Sarunā skarti arī starptautisko attiecību jautājumi – Gruzijas centieni integrēties starptautiskajās organizācijās un situācija Ukrainā.
Sarunas noslēgumā puses bija vienisprātis, ka jāveicina abu valstu sadarbība dažādos līmeņos, īpaši starp Latvijas un Moldovas parlamentiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!