• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasākumiem, lai iekļautos ASV bezvīzu programmā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2005., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107543

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2005.gada 5.maija sanāksmē

Vēl šajā numurā

06.05.2005., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pasākumiem, lai iekļautos ASV bezvīzu programmā

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija un Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Rīgā apstiprina, ka Latvijas mērķis ir pievienoties bezvīzu programmai saskaņā ar ASV likumdošanas kritērijiem, un vienojas par šādu savstarpēji veicamo pasākumu ceļa karti šā mērķa sasniegšanai.
a. Latvijas Republikas Ārlietu ministrija (Ministrija) apņemas plašākas vīzu informācijas programmas ietvaros uzsākt sabiedrisku kampaņu, aicinot Latvijas pilsoņus nepārsniegt ASV vīzu termiņus; Ministrija saskaņos savu rīcību ar Amerikas Savienoto Valstu vēstniecību Rīgā (Vēstniecība), lai sabiedrības informēšanas kampaņas ietvaros publiskotu ar ASV vīzu termiņa pārsniegšanu un ar vīzu ļaunprātīgu izmantošanu saistītās problēmas. Vispārējā kampaņa atgādinās sabiedrībai, ka ASV joprojām aicina Latvijas iedzīvotājus apmeklēt ASV tūrisma, biznesa vai mācību sakarā. Kampaņa sniegs sabiedrībai arī zināšanas par bezvīzu programmu un vīzu ceļa kartes ieviešanas procesa gaitu.
b. Vēstniecība vispusīgi izskatīs apsvērumus, uz kuru pamata tās konsulārā daļa piemēro juridiskos kritērijus tūrisma un biznesa vīzām, ņemot vērā Latvijas ekonomisko, sociālo un drošības apstākļu uzlabošanos, ko nodrošinājusi valsts dalība Eiropas Savienībā.
c. Vēstniecība un Ministrija vienojas 2006.gadā kopīgi veikt jaunu detalizētu pētījumu par Latvijas tūrisma vīzu neatļautu termiņa pārsniegšanas biežumu, par pamatu ņemot 2005.gada datus (pirmais pilnais gads pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā).
d. Vēstniecība un Ministrija vienojas katru pusgadu izskatīt Latvijas progresu bezvīzu programmas likumdošanas kritēriju ievērošanā.
e. Latvija apņemas ievērot bezvīzu programmas biometriskos, kā arī citus tehniskos un drošības kritērijus pēc iespējas ātrākā laika posmā. Iespēju robežās Amerikas Savienotās Valstis piedāvās konsultācijas un palīdzību tehniskajos jautājumos.
f. Lai izpildītu bezvīzu programmas priekšnoteikumus, Vēstniecība un Ministrija vienojas veikt informācijas apmaiņu, ieskaitot statistisko informāciju, par Latvijas pilsoņiem izsniegtajām vīzām un robežas šķērsošanu, ko veikuši Latvijas iedzīvotāji ar ASV vīzām.
g. Latvija piekrīt sadarboties ar Vēstniecību, lai izmeklētu visus potenciālas krāpšanas gadījumus attiecībā uz ASV vīzu pieprasījumiem, kā arī vīzu vai citu ceļošanas dokumentu lietojumu.
h. Ministrija un Vēstniecība apsvērs papildu ieteikumus, lai palīdzētu Latvijai izpildīt bezvīzu programmas pievienošanās noteiktās likumdošanas prasības.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!