• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieminot kara upurus un godinot tēvuzemi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2005., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107600

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Taisnīguma uzvara Rīgā

Vēl šajā numurā

09.05.2005., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieminot kara upurus un godinot tēvuzemi

Vakar, 8. maijā, Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienā, valsts augstākās amatpersonas nolika vainagus Brāļu kapos Rīgā.

KAPI3.PNG (116750 bytes)
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Noliekot vainagus Latvijas karoga krāsās un noturot svinīgu klusuma brīdi, sanākušie aizlūdza par svētību un mieru Latvijā. Militārais priesteris piemiņas vārdos vēstīja, ka Dievs mūsu valstij devis mazu gabaliņu zemes, kas ir slacīts asinīm. Taču, lai arī Latvijai pāri gājušas daudzas vētras, tā tagad ir brīva un var godināt Dievu un tēvuzemi.
Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, uzsverot, ka Otrais pasaules karš bijis briesmīgs posms visas Eiropas vēsturē, izteica skumjas par daudzajiem jaunajiem cilvēkiem, kas krituši abās frontes pusēs, toreiz savas zemes brīvību tā arī neizcīnot.
Pasākumā Brāļu kapos piedalījās V. Vīķe-Freiberga, Ministru prezidents Aigars Kalvītis, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre, aizsardzības ministrs Einars Repše, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots, NBS štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Juris Kiukucāns un NBS komandieri.

Guntars Laganovskis, “LV”

guntars.laganovskis@vestnesis.lv

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!