• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot vēstuli no Japānas premjerministra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2005., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107623

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

09.05.2005., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot vēstuli no Japānas premjerministra

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 6. maijā saņēma vēstuli no Japānas premjerministra Dzuņičiro Koidzumi, kurā viņš raksta, ka pilnībā izprot sarežģīto lēmumu, kāds bija jāpieņem Latvijas prezidentei saistībā ar 9.maija piemiņas pasākumu apmeklēšanu Maskavā, ņemot vērā dažādus apsvērumus. “Es izšķīros par piedalīšanos šajā svarīgajā pasākumā, kurā, atzīmējot 60.gadus kopš Otrā pasaules kara beigām, pasaules līderi sanāks kopā, lai demonstrētu plaša mēroga solidaritāti un nākotnes redzējumu.
Japānas attiecībās ar Krieviju šogad aprit 150 gadu kopš diplomātisko attiecību nodibināšanās, un tām ne vienmēr bijis gluds ceļš – tās ir baudījušas gan miera attiecības, gan karu. Aukstais karš ir beidzies 20.gadsimta beigās, un šodien Japāna un Krievija kopīgi tuvojas godīgu attiecību nodibināšanai uz universālu vērtību – brīvības, demokrātijas un tirgus ekonomikas – pamata.
Es uzskatu, ka starptautiskās kopienas stabilitātei un labklājībai ir svarīgi, lai Krievijai, kas ir mūsu kopīgs kaimiņš, būtu konstruktīva loma starptautiskā kopienā kā demokrātiskai, stabilai valstij, kas ir pārvarējusi pagātnes totalitārisma sekas. Es vēlētos sadarboties ar jūsu valsti šā mērķa sasniegšanā.
2004.gadā Latvija pievienojās ES un NATO. Es ceru, ka šī paplašināšanās īstenos Eiropas un starptautiskās sabiedrības stabilitāti un labklājību, tāpat arī jūsu valsts tālāko izaugsmi.”

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!